Един випуск, едно училище - всички с двойки на матурата по БЕЛ

Явили са се общо 12 души от СУ "Братя Миладинови"
9 юни 2023 14:25, Стела Стоянова
82
Един випуск, едно училище - всички с двойки на матурата по БЕЛ
Снимка БГНЕС

Всичките 12 зрелостници от СУ "Братя Миладинови" в Пловдив, които са се явили на задължителната матура по български език и литература, имат двойки. Това съобщи шефката на Регионалното управление на образованието Антоанета Пакова, информира "24 часа".

Пловдивска област е класирана на трето място в страната след София и Смолян по този предмет.  Средният брой точки, които учениците са постигнали е 52,40, а оценката е "добър" 3,95. За страната средно зрелостниците са постигнали  50,14 точки, което отговаря на оценка добър 3,93.

Още по темата

Няма ученик от Пловдив и областта,  който да е постигнал  максималния брой точки по български и литература.  15 са изкарали  отлични оценки в скалата от  95 до 99,5 точки, а 223.-ма от  223-ма ученици, които са с отлични оценки, като са успели да преминат скалата от 84 до 95 точки. Те са 5 % от всички.

Има само двама зрелостници със 100 точки по втория предмет.

Езикова гимназия "Пловдив" е с най-висок резултат в града и от двата изпита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: матурадвойки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Така ще е вече преди 10 месеца
Все по-лошо ще става. Ако не се разстреля публично *** който първи изрече "Парите следват ученика" с което превърна учениците в работодатели на учителите. Като добавиш кои са средностатистически родителите сега-толкоз. Наследниците на ЧАЛГА КУЛТУРАТА в момента са ученици. Накво очаквате?
72
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА НА ЗАПАДА. А ПЪК НИЕ СЕ ЧУДЕХМЕ ЗАЩО СА ТОЛКОВА "УМНИ ЗАПАДНЯЦИТЕ". АБЕ САМО БОЯ ОПРАВЯ. КВО ША МИ К"ВИЧ, АТ РАЗНИ Дж"ен, ДЪРИ ЧЕ УДАРИЛИ ШАМАР НА КО"ПЕЛ, ЕТО МУ.
71
1
 
6
 
! Отговори
ohu-bohu преди 10 месеца
Нормално-*** народ, слаба държава. А и рибата се вмирисва от главата.
70
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Expert Веднага да им се увеличат заплатите на даскалите!
69
1
 
27
 
! Отговори
Баба ти преди 10 месеца
Родители със съмнителна репутация няма как да възпитат поколение, което да знае какво е етика, морал и да обича знанието. Когато бащата обича далаверите, ракията и си пие кафето с папата, такъв пример получава и синът. Ако мисленето на майката е за дрехи, обувки и бял Мерцедес, такова е мисленето и на дъщерята.
68
6
 
1
 
! Отговори
Убиват с КАМЕРИ преди 10 месеца
МРъсно корумпирани на власт в София водят провеждат дигитално холограмен видео декдиращ терор срещу милиони БЪлгари.ТРайно трудно поразени са всички деца в ясли,градини и училища.Терористичните камери се ползват за МРЪСНИ Експерименти.Контролна група експерти бе поразена тежко за 6 минути от камера в калсна стая.Моят внук на 6 години ударно увреден от камери и екрани е принуден да носи очила с 4 диоптъра. ПАДА И СИ ЧУПИ РЪКАТА..
67
4
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Стига сте обвинявали единствено учителите. Не стига, че ви търпят лигльовците и мързеливците, че и много знаете и говорите откровени гл.упости. Имах немалко съученици, които така и не научиха таблицата за умножение, учителите ли им са виновните. Сега с тези технологии има да стоят гладни и да врещят срещу учителите, държавата, Путин, Тръмп и който ви дойде наум.
66
15
 
18
 
! Отговори
Aib преди 10 месеца
Хайде стига вече! Да, който иска да учи-УЧИ-частни уроци, школи, курсове. ЗАЩО?! Защото в училище няма дисциплина, няма учители, има само "преподаватели", на които не им дреме. Важното е заплатите да се взимат регулярно. Материала е смъкнат, всяко училище и учител има предпочитания за издателство. По няколко учебни помагала, уч.тетрадки и какво ли не. ТОВА СА 2те на УЧИТЕЛИТЕ!
65
24
 
23
 
! Отговори
Ученик преди 10 месеца
Хайде сега на тези велики учители напишете двойка.Заплатата според оценката от матурата
64
4
 
17
 
! Отговори
Монки преди 10 месеца
Ейй.. де да беше жив бай Тошо.....
63
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те в тик тока и по кафета по цял ден, колко да изкарат искате?
62
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Малко са им 2000 лева заплата . Дайте им 3000 .
61
4
 
32
 
! Отговори
До 65 преди 10 месеца
в провинцията в някои професионални гимназии гимназии е трагедия! След 11 часа почти не се виждат ученици и учители... --------------- А къде са родителите, щом децата им не ходят на училище? В "провинцията" нали всичко се знае? Ако се знае, че няма учители след 11 ч., не се ли предполага, че там няма ученици?
60
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Имате видеонаблюдение,проверете коко ходят на училище в това училище, а и не само в това....(в провинцията в някои професионални гимназии гимназии е трагедия! След 11 часа почти не се виждат ученици и учители....Делегирания бюджет ги е избутал за заплатки до 12 клас...
59
5
 
34
 
! Отговори
Така 62 преди 10 месеца
На тиквите не им трябват професори, трябва им евтина работна ръка , за тва може и училищата да махнете, не само матурите
58
1
 
4
 
! Отговори
Ебалла преди 10 месеца
На орешарите
57
23
 
22
 
! Отговори
Махнете преди 10 месеца
Матурите! Повечето няма да стават професори.Това е *** измислица на Министерството цяла година може да имаш добри оценки но накрая тази може да ти ги съсипе.МАХНЕТЕ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИЯ МОДЕЛ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ОТ ТУК,ПАК КАЗВАМ ТЕ НЕ ИСКАТ УМНО ОБЩЕСТВО ПОНЕЖЕ ИМА ВЕЧЕ ИИ КОЙТО ЩЕ НИ ЗАМЕНИ!НЕ СЕ ВЪРЗВАЙТЕ ЕСГЕЙСКИТЕ ЛЪЖИ,ТЕ ИМАТ ПЛАН КОЙТО ВЕЧЕ СЕ ВЪВЕЖДА ОТ 3Г НАСАМ И ТУК ОТ ЕВРОФАШИСТКИТЕ ПАРТИИ ГЪРБ ПП ЕДАЛИТЕ
56
5
 
34
 
! Отговори
Това преди 10 месеца
Означава, че само в едно училище за мамунги в България е имало наистина квестори, а не подсказвачи. Зорлем се пробваме да ги направим хора, но не става! Никога няма да стане.
55
20
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
Какво очаквате като в училищата комунизма просперира? Колективизация, плаща се за бройка, а не качество, делегирани бюджети, колективен трудов договор, Абе цоцализъм.
54
0
 
30
 
! Отговори
До 57 преди 10 месеца
"Рамки на образованост" са т.нар. държавни образователни изисквания, в които няма нищо кой знае колко сложно - овладяването им е достъпно за всеки средно интелигентен човек. Друг въпрос е колко те са постижими за част от сегашното поколение, чиято "интелигентност" е производна на чалга-културата. А пък "сегрегацията" я имаше преди 30 г., когато не всеки можеше да бъде отличник и да учи в университет. Затова имаше работници в селското стопанство и промишлеността. Сега няма, защото има демокрация.