Един випуск, едно училище - всички с двойки на матурата по БЕЛ

Явили са се общо 12 души от СУ "Братя Миладинови"
9 юни 2023 14:25, Стела Стоянова
82
Един випуск, едно училище - всички с двойки на матурата по БЕЛ
Снимка БГНЕС

Всичките 12 зрелостници от СУ "Братя Миладинови" в Пловдив, които са се явили на задължителната матура по български език и литература, имат двойки. Това съобщи шефката на Регионалното управление на образованието Антоанета Пакова, информира "24 часа".

Пловдивска област е класирана на трето място в страната след София и Смолян по този предмет.  Средният брой точки, които учениците са постигнали е 52,40, а оценката е "добър" 3,95. За страната средно зрелостниците са постигнали  50,14 точки, което отговаря на оценка добър 3,93.

Още по темата

Няма ученик от Пловдив и областта,  който да е постигнал  максималния брой точки по български и литература.  15 са изкарали  отлични оценки в скалата от  95 до 99,5 точки, а 223.-ма от  223-ма ученици, които са с отлични оценки, като са успели да преминат скалата от 84 до 95 точки. Те са 5 % от всички.

Има само двама зрелостници със 100 точки по втория предмет.

Езикова гимназия "Пловдив" е с най-висок резултат в града и от двата изпита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: матурадвойки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
10
 
22
 
! Отговори
... преди 11 месеца
Каквото и да кажем причината за това, което се случва е държавата и измислената образователна система! Ако държавата поставя рамки на образованост трябва да се погрижи те да бъдат постигнати от ВСИЧКИ! Трябва да има сегрегация според уменията! Трябва да се забранят всякакви частни уроци! Учителите трябва да бъдат подлагани на ревизии за да се пресече черния пазар на оценки, изпити, отговори, уроци и всичко, което тези хора търгуват! И стига с тази ид ио тия парите следват ученика.
52
2
 
30
 
! Отговори
До 51 преди 11 месеца
"Имате видеонаблюдение,проверете коко ходят на училище в това училище, а и не само в това....Делегираноя бюджет ги е избутал за заплатки до 12 клас..." --------- Няма нужда от видеонаблюдение, защото виждам с очите си колко ученици има в клас. И какво, като им пиша отсъствия? МОН и РУО си затварят очите за провинения на учениците и не ги наказват, само учителите са виновни. Ако пък им пиша двойки, родителите налитат на бой. А делегираният бюджет не е за заплатки, а за съсипване на образованието.
51
21
 
25
 
! Отговори
СС преди 11 месеца
Заплатите на учителите да бъдат съобразно оценките от матурите !!! Да се мотивират образованите,а не брой ученици !!!
50
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 24. То това училище е до Събота пазар и всъщност е в централен район, в който няма грам роми. Учениците там със сигурност говорят български, но явно за друго освен чат и припяване на чалга не го ползват. Учителката и директорът наистина са за уволнение, я родителите, които не са хванали колко са зле децата им, са за разстрел. В крайна сметка хубаво шестици за дятиту, ама накрая става да не може да е друго освен хамалин тоя "отличник".
49
1
 
19
 
! Отговори
ЦИГАНИ преди 11 месеца
Ли са?Новите българи!Утре ще реват"Няма работа ,бате" щото искат да ги турят началници и не щат с лопата ?Прими тиви!
48
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Случайно въпросното училище да е в Столипиново? За един приятел питам.Че за цяло училище, пък само 12 зрелостници и всичките с двойки, малко странна работа.
47
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Имате видеонаблюдение,проверете коко ходят на училище в това училище, а и не само в това....Делегираноя бюджет ги е избутал за заплатки до 12 клас...
46
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Важно е да има 10-ти клас и да се купи книжката, другото е... Когато в къщи се бичи чалга от сутрин до залез, тате и мама пият бира от 08,00 ч. и най-голямото геройство е да караш пил и да избягаш на куките, какво да се очаква. Старите хора са казали, че първите 7 години са най-важни.
45
9
 
15
 
! Отговори
dr.Haus преди 11 месеца
Защо да слушаме в час и да си четем уроците? Ученето е за зубъри!
44
2
 
43
 
! Отговори
Какви резултати преди 11 месеца
очаквате? За cийгънитe не са изненадващи. А за българските ученици защо? Ами като им тикате телефоните в ръцете още на 2 г. възраст вместо да им четете приказки, как да пипнат после книга и да се научат да четат и да пишат? Навиците за учене на каквото и да било не се изграждат в училище, а в семейството.
43
27
 
19
 
! Отговори
Териториален преди 11 месеца
Дайте ниски заплати на даскалите щом немогат да ги научат, явно не си дават зор...кафенце , цигара...ама те ги Небива, не вас ви Небива ..
42
9
 
15
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 11 месеца
Тези матури не оценяват нищо. Просто някой е на хранилка. Дори имат полза от двойките. Завършващите пак ще се явяват при тях.
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За мен и двойката е много висока оценка. Хубаво е да се въведе например - 1+
40
0
 
8
 
! Отговори
Емилио Салгари преди 11 месеца
Тигрите на Момпрацем - бъдещите сандокани - сандокан мале с двата ножа !
39
9
 
15
 
! Отговори
Радвайте му се преди 11 месеца
Новият ни министър-председател направи децата още по-неграмотни. С недомисленият материал в училище и обема на нова информация така задръсти главите на учениците, че те съвсем нищо не научават вече.
38
18
 
7
 
! Отговори
Пфф преди 11 месеца
Провинция, братче! Какво повече да говорим.
37
0
 
10
 
! Отговори
да преди 11 месеца
сигурно ще влязат в книгата на Гинес.....а у нас ще остане мъката за заблуденото поколение!
36
5
 
22
 
! Отговори
абе преди 11 месеца
английски нали знаят? за какво им е български? - готови са да бягат зад океана да мият ке-не-фи в масачузетс!
35
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всичко върви по план.
34
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Едно голямо ''благодарско'' , на ''по-сол-ство-тУ'' !