157 деца ще учат с таблети, дарени от учени от БАН

Устройствата са за областите Видин, Враца и Монтана
1
157 деца ще учат с таблети, дарени от учени от БАН
Снимка: flickr

Още 157 деца от Центрове за настаняване от семеен тип ще получат персонални таблети и ще започнат обучение в дигитална среда. Те са от областите Видин, Враца и Монтана. Мобилните устройства ще бъдат закупени с 35 000 лв. лични средства, дарени от членове на Българската академия на науките, съобщиха от МТСП.

В средата на април бяха раздадени 107 таблета, предоставени от частен дарител на Агенцията за социално подпомагане. С тях деца от социални услуги в Кюстендил, Ловеч, Севлиево, Габрово, Дупница, Луковит, Смолян и с. Павелско, община Чепеларе се включиха в дистанционното обучение.

Те участват във всички часове в училищата, в които са записани, а децата с увреждания ползват и онлайн консултации от психолози, логопеди и ресурсни учители от Центровете за обществена подкрепа и Центровете за социална интеграция и рехабилитация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нали от БАН вечно се носи вой, че нямали пари нито за прилични заплати, нито за финансиране на научни изследвания?Даже се изцепиха, че за три месеца ще "сглобят" ваксина срещу корона-вируса, ако има финансиране.Иначе дарителският жест заслужава похвала.