На 57 години - студентка в Русенския университет

Жената ще следва "Материалознание и технологии"
Обновена: 16 сеп 2013 15:16 | 16 сеп 2013 15:15, Красимир Ангелов
20
На 57 години - студентка в Русенския университет
Русенският университет откри новата академична година. Снимка: БТА

57-годишна жена от Русе стана най-възрастният първокурсник в Русенския университет "Ангел Кънчев", съобщиха от висшето училище, което днес откри с тържество новата академична година.

Жената е приета в редовна форма на обучение в бакалавърската специалност "Материалознание и технологии".

Първокурсниците през тази година са повече от 2200. По време на церемонията ректорът проф. Христо Белоев заяви, че за студентите са създадени отлични условия за учебна дейност - с модерни образователни технологии, широки възможности за международна мобилност, богата клубна и спортна активност.

Русенският университет започва новата академична година с 50 бакалавърски специалности, две от които нови - "Финансова математика" към факултета по природни науки и образование и "Социални дейности" към факултета по обществено здраве и здравни грижи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
5
 
! Отговори
... преди 10 години
Браво на жената. А има и по- възрастни от нея, които са поели по този път. Не смятам, че е коректно това да се превръща в новина. Какво като е на 57?
18
2
 
7
 
! Отговори
Rumenov преди 10 години
Никога не е късно да се образова човек.
17
2
 
11
 
! Отговори
ИТ преди 10 години
Стремежът към знания е извадил човека от пещерите, а стремежа към даване на акъл ще го качи обратно на клоните. Хвала на тази жена!
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещо не схванах, това че е на 57 значи ли че не и достига умствен ресурс , или лично познаваш жената ? Явно си много малък да преценяваш възрастта на хората. За да влезеш в час гледай довечера социоложката Мира Радева в Биг Брадър , тя също е на 57.
15
23
 
5
 
! Отговори
Жалко за жената ! преди 10 години
Тази жена не знае къде е отишла. Първо, тя е натоварена с деменция. Второ, остават и само 3 г. и 8. м. до пенсия. Трето, тази специалност е най тежката в този ВУЗ. Още след първия семестър ще си тръгне кротко и ще се отдаде отново на варенето на лютеница, което най ще и приляга. Ако в групата в която ще е и тя са 12 студенти, след първите изпите ще останат 5-6 човека. Нека лелчето ме послуша и о време да си ходи.
14
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напълно нормално на запад, само в дивия изток още гледаме на тези хора като на динозаври :)
13
1
 
21
 
! Отговори
15104 преди 10 години
Браво. Това е една от коронните специалности на нашият университет и много трудна. Дано не се падне при Гардероба, че лошо й се пише, а в 3-ти курс по Материалознание я чака Гилотината, ако е още там. Кураж, търпение и много протоколи за поправките. Иначе е много хубав университет. Най-хубавите си години оставих там. Поздрави от дъждовен München
12
10
 
5
 
! Отговори
* преди 10 години
Аз пък днес прочетох , че пенсионирането ще става след 38 г. трудов стаж + 2 месеца след възрастта за пенсиониране ...т.е. тази жена на практика няма да се пенсионира по трудов стаж , а ще се пенсионира със социална пенсия . Така ,че хем ще завърши хем ще има време да работи по специалността ...само дано да е жива и здрава .........Аз ще изчакам внучка и с нея ще запиша университет
11
3
 
7
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
До 10 Не ме обиждай!
10
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Търси нещо младо. Студентите от село като се напият много не подбират!
9
2
 
25
 
! Отговори
НАПЪЛНО НОРМАЛНО Е преди 10 години
Нищо изключително. Европейската тенденция е обучение за цял живот. напълно нормално е лице над 55 г да учи поредна магистратура. не е казано да е редовно обучение-може дистанционно , задъчно. Разберете-през 21 век за да си конкурентноспособен-обучението ще продължава и до след пенсия-за поредна магистратура и тн. Днес да имаш 3-4 магистърски степени е нищо!
8
7
 
9
 
! Отговори
?!? преди 10 години
До "кекуле" :Моля първо да се научите, г-не, на правилен български и след това да давате такива обобщения за класите и българския елит. Надявам се не мислите, че Вие сте от буржоазията на българското общество.
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Супер.Човек се учи докато е жив.Не е ясно тая кво ще бачка след тва.Но пък и същото важи за някоя пикла на 17 години и половина.Кво ще направи като завърши на 22? Бляскава кариера във световният технократски елит? .. хаха готин виц.
6
6
 
11
 
! Отговори
кекуле преди 10 години
До Несъгласенникак не го разбираш живота. никак. но без такива като теб не става де, вие сте консуматорите, бачкаторите, приолетарията, масата..
5
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
може за да си запази работата да е предприела тази стъпка,няма нищо чудно в това
4
5
 
4
 
! Отговори
Kozu преди 10 години
Бубу, виждам те <3
3
29
 
12
 
! Отговори
Несъгласен преди 10 години
Не съм против образованието,но мисля,че е редно след определена възраст обучението да се заплаща.Ако искаш да учиш на 50 години плащаш и това е.Та тази жена е на 57 г. ,ще завърши на 60+,кога ще го работи това дето го е учила и тепърва на кого ще бъде полезна със знанията си.Аз мисля,че си има време за всичко и за учене и за раждане и гледане на деца и за пенсия,почнат ли да се смесват нещата не е на добре.
2
10
 
25
 
! Отговори
Хм... преди 10 години
т.е. като завърши директно се пенсионира :)
1
5
 
24
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Жената като безработна какво друго й остава? Търси полезен начин да си запълни времето!