Шакил О'Нийл: Европейските отбори скоро ще ни изпреварят

Свършва доминацията на баскетболния тим на САЩ
26 сеп 2024 22:40, Елка Василева
1
Шакил О'Нийл: Европейските отбори скоро ще ни изпреварят
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият център на националния тим на САЩ Шакил О'Нийл увери, че е сигурен, че Дрийм тимът на американците няма да спечели олимпийската титла на Игрите в Лос Анджелис след четири години, след като направи това в последните пет издания. Той заяви това в интервю за германското списание "Шпорт Билд".

"Преди 20 години САЩ бе на светлинни години пред останалите, сега вече европейските отбори ни настигнаха, а скоро ще ни изпреварят", каза Шак О'Нийл.

"ЛеБрон Джеймс няма да играе повече, както и Кевин Дюрант и Стеф Къри. Може би и Джоел Ембийд. Така че свършва доминацията. Европейските отбори наистина са добри. Хърватия, Сърбия, включително и Германия", каза Шак.

Бившата звезда на Лос Анджелис Лейкърс смята, че плеймекърът на Германия Денис Шрьодер наистина е добър и играе по нетипичен начин и има собствен стил.

"Харесват ми и братята Вагнер, Франц и Мориц играят невероятно, гениални са. Дано никога не се разделят и играят в един отбор. Франц е реализатор, а Мориц играе твърдо и няма никакъв страх", каза още О'Нийл, който е четирикратен шампион в НБА.

"Трябва да се гледат различните епохи. Като бях дете, Джулиъс Ървинг и Карийм Абдул-Джабар задаваха модата. Когато бях в университета, Меджик Джонсън и Лари Бърд бяха най-добрите. Когато пристигнах в НБА, Майкъл Джордан доминираше. След това дойдоха Коби Брайънт и ЛеБрон Джеймс. За мен най-големият за всички времена е Майкъл Джордан", отсече Шакийл О'Нийл.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Страната
Задържаха 19-годишен футболист, набил момче
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Е, те отдавна са ви изпреварили... Нямате си даже и представа, какви дървета сте спрямо много европейски играчи...