Вдигат паметник на Чико пред Колежа

Пловдивските общинари подкрепиха предложението
5 сеп 2024 13:04, Петър Бойчев
3
Вдигат паметник на Чико пред Колежа
Снимка ФК Ботев Пд

Процедурата по изработването и поставянето на паметник на най-голямата легенда на Ботев Пловдив Динко Дерменджиев пред стадион „Христо Ботев“ стартира в навечерието на празника на Съединението.

Дерменджиев, който започна в Марица и направи впечатляваща кариера с жълто-черната фланелка ще има свой паметник пред спортния комплекс. Решението беше подкрепено с пълно единодушие на сесията на Общинския съвет. Предложението е от „Фондация Жълто и Черно“ и бе внесено от кмета Костадин Димитров.

Племенничката на Чико - проф. д-р Надя Чернева, говори за процедурата по изработването и поставянето на паметник на своя знаменит роднина. Това стана на празничен коктейл, който организираха в ресторанта на театъра ПФК Ботев Пловдив и "Фондация Жълто и Черно" под надслов "Съединението прави силата“.

„Жълто-черната“ общност беше запозната с манифеста на ботевизма. Този манифест очертава моралната рамка на понятието ботевист.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от Водещи мобилна
Северна Корея наказа олимцийците си, които се снимаха със съперниците от Юга
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мур за ЦСКА, но БФС не мисли така. Само за да угодят на червените, от БФС разместиха програмата на 16 клуба, без да ги питат и въпреки възраженията. За да се угоди на ЦСКА БФС направи така, че двата клуба с, в момента най-голям фенски интерес, да играят почти изцяло като гости, така че да не пълнят собствените си домакински стадиони.
2
2
 
2
 
! Отговори
Патриот преди 1 седмица
Мур за ЦСКА и Путин!
1
1
 
4
 
! Отговори
тирето преди 1 седмица
а на мястото на разрушения стадион българска армия ще издигнат паметник на Гриша Ганчев