Арсенал прегази Челси и излезе пак начело

За седми път "топчиите" вкарват пет гола този сезон
24 апр 2024 08:58, Петър Бойчев
3
Арсенал прегази Челси и излезе пак начело
Снимка БГНЕС

Арсенал изигра изумителен двубой срещу Челси на “Емиратс” и прегази градския си съперник с 5:0 в отложен мач от 29-ия кръг на Висшата лига. По този начин тимът на Микел Артета дръпна на върха с три точки пред Ливърпул и на четири пред Манчестър Сити, които играят своите двубои в сряда и четвъртък. Шампионите обаче са със среща по-малко.

Изразителният успех увеличи още повече предимството на “топчиите” в головата разлика пред останалите претенденти за титлата, като това е първото нещо, което се гледа при евентуално равенство в точките.

Както и срещу Уулвърхамптън няколко дни по-рано, Леандро Тросар даде аванс на Арсенал. Този път той го стори още в 4-тата минута. И макар положенията пред вратата на Челси да се редяха едно след друго, головата вихрушка стана факт след почивката. Тогава Бен Уайт (52’,70’) и Кай Хавертц (57’,65’) забиха по две попадения, с което оформиха унизителния за “сините” резултат.

Към тези пет попадения можеше да има още няколко, но германецът направи два сериозни пропуска, а общо Арсенал завърши с 27 удара. Това е седмият случай от началото на кампанията, в който тимът в червени екипи реализира поне по пет гола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: АрсеналЧелсиначело
Още от Спорт
Отборите ще отпътуват за Евро 2024 с 26 играчи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По скоро Ман Сити ще си вземе титлата.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Челси са слабаци. Артета като маниак гледа да вкара повече голове. Като гледате снимката и имената на играчите, се вижда, че не са кой знае какви звезди. Повечето са от средни европейски отбори, играли в Брайтън,У.Хям,Сосиедат и пр. За пример, Венгер имаше на разположение целия френски нац.отбор +Беркамп+Ван Перси и Фърги не му даваше да пие вода. Арс. играе навито, преса, копира Пуул и Сити и дотук успява. Хавертц не успя в Челси, тук е ас. Всичко е за радост на феновете. Шампион? По-скоро но.
1
0
 
6
 
! Отговори
Арсо преди 1 седмица
Напред гънъри !