Зидан награди Верстапен за победата в Маями

Световният шампион спечели спринта за Гран при
5 май 2024 09:14, Петър Бойчев
2
Зидан награди Верстапен за победата в Маями
Снимка БГНЕС

Световният шампион Макс Верстапен с "Ред Бул" спечели спринтовото състезание за Гран при на Маями с над 3 сек преднина пред Шарл Льоклер с "Ферари". Съотборникът на Макс Серхио Перес изпусна за малко Даниел Рикиардо с RB, но след това си върна третото място. Рикиардо пък удържа атаките на Карлос Сайнц с второто "Ферари" и го остави пети, предаде БТА.

Състезанието стартира с безумно влизане на Луис Хамилтън от вътрешната страна на първи завой. Болидът му удари този на Фернандо Алонсо, който пък се вряза в съотборника си в "Астън Мартин", а той - в Оскар Пиастри с "Макларън". Така Пиастри и Строл отпаднаха, а Хамилтън не бе наказан, защото било състезателен инцидент. А на пистата влезе автомобил за сигурност.

След това 7-кратният световен шампион Хамилтън се вкопчи с битка с Кевин Магнусен с "Хаас" за осмото място, което дава точка. Накрая го отнесе датчанинът, който получи общо 25 секунди наказания. Хамилтън се радва много малко на точката си, като бе наказан за превишена скорост в бокса, когато имаше автомобил за сигурност. Така тя отиде при Юки Цунода с втория болид на RB. Пред него шести стана Оскар Пиастри с "Макларън" и Нико Хюлкенберг с "Хаас".

Призовата тройка получи наградите си от Зинедин Зидан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: маямизиданверстапен
Още от НОТИФИКАЦИИ
Реал Мадрид е цар на Испания за 36-ти път
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Еееее преди 1 седмица
Когато и да си тръгне Съра от Спорта, все е късно!