Забъркаха световния шампион Топалов в скандална измама

Шахматна федерация търси лиценз, ползвайки името му
4 дек 2023 13:44, Петър Бойчев
10
Забъркаха световния шампион Топалов в скандална измама
Снимка: БГНЕС

Новосъздадената шахматна федерация БСФШ с президент Милен Василев и почетен председател Антоанета Стефанова се е забъркала в скандална измама, сигнализират членове на Фейсбук групата „Български шахмат“.

Сдружението, в което учредители са всичко на всичко три клуба, е подало документи за лиценз до Генералната асамблея на ФИДЕ, която ще се проведе на 17 декември, и е публикувало официално списък с имена на играчи, които уж са нейни членове.

Най-голямата изненада е присъствието в гросмайсторския списък на 19-ия световен шампион Веселин Топалов, което озадачи шахматна общественос. Категорично отричам да съм член на БСФШ, не желая името ми да се забърква в скандали, сподели пред ekspresso.bg Веселин Топалов. Той определи информацията изпратена до ФИДЕ като документална измама.

Заедно с БСФШ документи за лиценз до Генералната асамблея на ФИДЕ е подала и официално лицензираната от Министерството на младежта и спорта БФШ 1922.

Засега ФИДЕ отказва лиценз на БФШ 1922 и на последното европейско отборно първенство в Будва, Черна гора, отборът ни игра с „уайлд карт“. И спечели златните медали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 5 месеца
Така е в Генералната асамблея на ФИДЕ и супа от шахматни топчета...
7
1
 
1
 
! Отговори
vale_karo преди 5 месеца
Спрете се! Частни интереси .Печалба . Къде ви е спорта? Няма печалба . Няма частници. Сериозен контрол над държавните чиновници. ДЪРЖАВНО! Така ще дойдат успехите от миналото.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Едната федерация е на Силви и тупалката а другата на Анка и Милко. Секи е шампион и началник.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Фалшива новина!Топалов не може да е член на федерация. Членове на федерация са клубове.В грос майсторски списък може да присъства......голям майстор е все пак.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"което озадачи шахматна общественос." - това AI ли ви го е писал? Мъко мъъъъъко.....
3
1
 
3
 
! Отговори
? преди 5 месеца
Шахмат и фейсбук? Няма никакъв шахмат във фейсбук, плсуебсайтът търси нови полета за изява? То във фейсбук няма футбол, шахмат изобщоТопалов "си има фейсбук", може, но това не е шехмат
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До АнонименБългаристан пич
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По същество, написалите горното не са наясно с Федерациите по принцип. Достатъчно е Топалов да е записан като играч в клуб, примерно на Силвио Данаилов. Клуба да е член на новата федерация. Така и името на Топалов се появява в документите. Естественно никой не го държи насила в клуб, с чиийто методи не е съгласен.Така че интрига няма. Остава само мазалото ве шахматните феддераций.