От боготворен герой до мразен ръководител - метаморфозата на Борислав Михайлов за 30 г.

Какво се промени за легендарния вратар в годините?
28 ное 2023 07:10, Красимир Ангелов
103

"Този фантастичен, този невероятен Боби Михайлов поставя мексиканците за втори път на колене".

Едва ли има любител на футбола, преживял паметното американско лято през 1994 година, в чието съзнание да не са се запечатали тези думи.

Още по темата
Започнал още като юноша в Левски, познатият в началото като син на легендата Бисер Михайлов, той бързо се превръща в един от най-добрите вратари в родния футбол. Капитан на звездният ни отбор на Световното в САЩ, както и на Евро 96, Михайлов бързо се включва в ръководството на футбола и вече 18 години го управлява.

От любимец на народа през паметната 1994 г., когато България се изстреля до четвъртото място на Световното първенство по футбол, до викове "оставка" - кой е Борислав Михайлов и как извървя пътя от гениален футболист до спорен ръководител на родния футбол.

Вижте ретроспекцията в репортажа на Сашо Рангелов и телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Чоко. Аз пък помня Стоичката ако някои му вземеше топката го гонеше до последно да го срита.
50
0
 
9
 
! Отговори
Чоко преди 9 месеца
Костадинов е с лош нрав още от малък. Спомням си го когато се появи в първия отбор на ЦСКА. Беше бърз но правеше фрапантни пропуски. Когато от публиката го освиркваха почти винаги тайно показваше среден пръст на феновете. Почти никой от феновете не го харесваше и предпочитахме резервата му Дончо Донев.
49
1
 
12
 
! Отговори
... преди 9 месеца
това, че си добър футболист НЕ значи, че ставаш за ръководител или дори за треньор! Едното няма нищо общо с другото!!!
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Толкова е облъчен, че дори не знае колко го мраят и се излага. Тотал щета !
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Легенда е само за феновете на един клуб. Герой за един мач, както и Костадинив.------------------------------------------------------------------------------------Сега, показаха и той и Костадинов и Лечков що за стока са като хора и ръководители, но не може да ги наречеш герои за 1 мач. Пусни си например мача с Италия от Световното 1986 г, ако не беше Михайлов отивахме на 5 или 6:0 примерно, а така в края даже стигнахме до равенството. Имат много мачове, Костадинов има и други важни голове
46
16
 
2
 
! Отговори
Няма држава преди 9 месеца
Просто не е удобен за новите господари , сега берба ще докара цветни англичани да ни развият футбола и да налазят дьщерите ви ама хак да ви е хах
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Правилната дума за БФС не е незаеисим, а свободно сдружение на футболни клубове и е неправителствена организация. Всички клубове обаче, са зависими от закона за спорта. Всички клубове сами определят спортно техническите си цели. За да имат що годе шанс за награди и финансови постъпления от международни турнири, са решили да няма тежко ограничение за броя на чужденците. Ако държавата запише подобно ограничение в закона за спорта, то клубовете и БФС ще са принудени да се съобразят.Но не го прави?!
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя прецака Здравко Здравков за да нареди мамин Ники
43
1
 
12
 
! Отговори
... преди 9 месеца
от беден спортист със страст към спорта и желание за по- нормален живот, към оял се, самозабравил се и окопал се и обградил с боклци тип, тотално забравил, че ходи до тоалетна.
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До анонимен 42 А нашите изпълнители с кой разряд са? Само вижте, какво правят в Европа и Англия младежи на по 17-18-19г.! Такива тук ние ги смятаме за едва прохождащи футболисти, а там играят на високо ниво! Нашите момчета са просто стойкаджии подвизаващи се в чалготеките!
41
3
 
17
 
! Отговори
Чоко преди 9 месеца
Един посредствен вратар. Къде игра впоследствие ? Май тавана ме беше Рединг, подвизаващ се тогава в Б група. И на децата е ясно, че ДПС кадрува в БФС от времето на Батето. Усвояват се едни пари от УЕФА и ФИФА по разни програми. Направиха се чудни стадиони на места където най-младия жител е на 70 години. Не се направи нищо та водещите отбори да имат прилични терени и да изграждат играчи. Плюскане, пиене и безкрайни екскурзии. Ето това е БФС сега.
40
6
 
6
 
! Отговори
Тожо преди 9 месеца
Браво Боби !
39
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
БФС бил независим от държавата и не получавал финансиране от нея. Но стадионите са държавни и общински, и са зависими от държавата. Ако искат пълна независимост, да ритат топка по поляните а не в стадионите. В първа лига почти не играят българи, а треторазрядни чужденци на големи заплати , за сметка на минималните заплати на работниците, а и от онази стока...
38
1
 
9
 
! Отговори
ало днеса преди 9 месеца
ся с тоя ли ше ни занимавате ежедневно ???
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Легенда е само за феновете на един клуб. Герой за един мач, както и Костадинив. Имали късмета да направят една проява в живота си и от там на сетне нищо- 0.
36
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чухте ли, иде Кралев, Бербо е бил маша на Боко тиквата.Еми това е положението.Честита промяна.
35
1
 
10
 
! Отговори
Хората са казали... преди 9 месеца
Лаком г*з глава затрива...
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нищо ново. Забравено старо. В последните години от соца Политбюро също се занимаваше с футбола.
33
4
 
2
 
! Отговори
Славно ЦБ преди 9 месеца
1933 - МадридИспания - Царство България: 13:0
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вярна е максимата, че човек трябва да знае кога да слезе от сцената.