България в Деня на Съединението: Да сме единни и да знаем историята си

Жители и гости на столицата положиха цветя в мавзолея-костница на Александър Батенберг
Обновена: 6 сеп 2024 19:48 | 6 сеп 2024 19:44, Анисия Иванова
83

България чества днес Деня на Съединението. Людмила Грибнева посети мавзолея-костница на Александър Батенберг в София с трите си деца, за да почете паметта на всички българи. Казва, че историята трябва да се познава и уважава.

"Без да знаем историята си ние няма как да оценим това, което се е случвало досега, това което са постигнали нашите предци, няма как да оценим държавата, в която живеем", каза майката.

"Трябва да сме единни, но за съжаление не сме, което в Деня на Съединението не е добре за нас като народ и нация", допълни Диана Маринова.

Разединение в страната ни вижда и 91-годишният Костадин, който познава няколко режима, редица промени и политически вихрушки.

"Някои казват, че лесно страната е отвоювалата тази свобода, но не е така. Нашият градеж е бил толкова силен и могъщ, в днешно време тези неща се потулват", допълни Костадин Исперинов.

За да почетат празника пред мавзолея на Батенберг, дойдоха деца и възрастни. Честванията започнаха с марш на Националната гвардейска част. А кметът на столицата Васил Терзиев откри тържествената церемония.

"Този ден идва да ни припомни, че свободата ни не е даденост, че няма малки и големи народи, когато става въпрос за национални интереси, че общественото добруване е възможно само когато включва всички и че колкото и невъзможна да изглежда една национална мечта, когато хората вярват в нея, тя става реалност", заяви кметът Терзиев.

Граждани, обществени лица и гости на столицата положиха цветя и венци в памет на всички, дали своя принос и дело за Обединена България.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: СъединениеBulgaria ON AIR
Още от София
Без синя и зелена зони през празничните дни в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Доко ,Доко, преди 1 седмица
А бе , какво съединение , какви пет лева,какво значи това единни , като всеки от 240-те "патриота" и приближените им до 9-то коляно,що цоцат от държавната хранилка , се мъчат по всякакъв начин да разединяват да противопоставят народонаселението! Промивачките на мозъци , наречени "медии" също са включени в акцията , за да направляват посоката на мисли и настроения , та да може пладнешкият обир да продължава ...
55
0
 
1
 
! Отговори
Идеалист преди 1 седмица
Жалка България. Управлява я Пеевси!
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да отстраним изкуствено внесеният в политиката и опасен за България, модел, ПП!
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Днес Съединението е невъзможно, ПП и патерицата им ДБ, пречат.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 55 много рано си започнал ,наздраве .
51
3
 
2
 
! Отговори
Съединението нестига преди 1 седмица
България ще се избави от изконните си врагове едва, когато изгори Кремъл и както са тръгнали болшевиките, това ще стане...
50
4
 
1
 
! Отговори
Очаквано всъщност преди 1 седмица
Русофилите са просрали и статията за Съединението с простотиите си. Не ви ли е срам бе! Драги ми смехурко, България има бъдеще. Българите сме тука от 1300 години и ще продължим да бъдем в следващите 1300 години напук на всички русофили, американофили и други подобни анти-българи!
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То само с една история не става. Един народ трябва да има и бъдеще, а българският няма такова. Благодарение на ДС и мафията. Останаха олигарсите в държавата и калинки , които всеки ден напомнят на останалата шепа овце, че са имали велика история и били от велика държава, докато продължават да ги стрижат и щавят! Поздрави на Цветан Василев
48
1
 
4
 
! Отговори
Магнитна дебелана преди 1 седмица
Призовавам Доааан Агаа да върне незабавното 30 милиона на ББР!!! Лена Гугъл Катя да върне заплатите на ББР,защото освен да заголи дупарка на парапетя...нищо не свърши...А с дворците на Цветан Василев в Швейцария...с тях какво ще правим?? Готов съм за НОВИЯ ПРЕМИЕР НА БГ!!НОВОТО НАЧАЛО.....
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Както ка единни олигарсите, мафията и депутатите ни!
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Искам да се съединя Какви ,,сараи,,бе охльо ? Че той живял под наем там . Сараите са собственост на други ,умнико .
45
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Волен Сидеров е първият Изкуствен Интелект управлявал България! Никога няма да забравя как Волен Сидеров плюеше по руснаците от ефира на ТВ СКАТ, а сега ги боготвори. Така са проститутките, спят с който им плаща. Да не забравяме, че Волен Сидеров е единственият български политик излизал чисто гол "поПишка" на първа старница в пресата: blife.bg/pictures.volen1_400_01.jpg
44
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Никога няма да забравя как Волен Сидеров плюеше по руснаците от ефира на ТВ СКАТ, а сега ги боготвори. Така са проститутките, спат с който им плаща. Да не забравяме, че Волен Сидеров е единственият български политик излизал чисто гол "поПишка" на първа старница в пресата: blife.bg/pictures.volen1_400_01.jpg
43
2
 
6
 
! Отговори
Абе Лена като беше преди 1 седмица
Младо пече и на мен ми течаха лигите по нея ама Кирето и умачка пижамата.
42
2
 
3
 
! Отговори
Скандалнооо преди 1 седмица
Ма4кай тигрееее
41
1
 
3
 
! Отговори
И с Рая Назарян преди 1 седмица
Бих се съединил
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Винаги съм готов за съединение с.....Лена
39
2
 
4
 
! Отговори
Искам да се съединя преди 1 седмица
С сараите на Доган в Бояна че Росенец ми е далече колекцията скъпи коли на Румен Гайтански без бугатито че е грозно и с шкафчето на Боко а най добре с гардероба му че има повече матерял.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз пък искам съединение с хилядите украински просяци и да си почивам Ол Инклузив на държавна издръжка в Слънчака! Ако стане ще се съединя и още как!
37
0
 
5
 
! Отговори
Незнайко преди 1 седмица
С Америка ли се обединихме или с Германия? Щото едните не дават визи, а другите са тук без заплатите си.