Бонев: Прекратяване на договора с "Витоша ски" ще вкара общината в юридически казус

Борисов и Фандъкова няма какво да кажат
Обновена: 23 май 2024 14:29 | 23 май 2024 14:14, Стела Стоянова
70
Бонев: Прекратяване на договора с "Витоша ски" ще вкара общината в юридически казус
Снимка БГНЕС

“ГЕРБ още не са разбрали, че става дума за приватизация на лифтовете, водещи до Витоша. Очевидно Борисов и Фандъкова ги е страх, няма какво да кажат, за да защитят действията си от 2006 г. и затова днес ги няма”.

Това заяви общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев преди извънредните заседания в Столичния общински съвет, предаде БГНЕС.

Групата на ГЕРБ-СДС обяви, че ще повдигне въпроса с неработещите лифтове пред Надзорния съвет на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ).

Според Бонев с тези свои действия ГЕРБ се опитват да вкарат Столична община в “тежък юридически казус”. Именно те са направили приватизационен договор, който не защитава интереса на София. "Прекратяване на договора сега е поредният опит Столична община да бъде вкарана в юридически казус”, смята Борис Бонев.

Адв. Христо Копаранов, също общински съветник от ПП-ДБ-СС, обясни, че според договора важно е да има един работещ лифт, а за всички останали - нищо. “Йорданка Фандъкова нищо не е направила за другите лифтове, които не работят”, каза Копаранов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: СОСлифтовеБорис Бонев
Още от София
Откриват Спирка на азбуката в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Калина преди 2 седмици
На Бонев все някой друг му е виновен. Не очаквам тази марионетка да намери решение на казуса с неработещите лифтове.
54
0
 
0
 
! Отговори
Иванова преди 3 седмици
Как точно се прекратява договор за покупко-продажба след 20 години? Тия тотално са некадърни. Още повече проблемът не е във фирмата. Самата Витоша ски многократно през годините е обявявала, че ще наеме всеки голям разбирач, който им покаже как точно без никакви промени в нормативната уредба могат да се поддържат лифтовете, но никой от всички зелени и розови не успя да си докаже тезата.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Едно време беше лесно и имаше лифтове , почивните домове работеха и хижите също! Сега множко са при коритото и почнаха да се ритат!
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Като не се знае за какво става дума,значи че става дума за пари! Кой ще ги вземе е въпроса!
51
0
 
0
 
! Отговори
Росица преди 3 седмици
Слаби са ви юристите, да не говорим, че всяка куца сделка от страна на общината не се наказва, и на никой от *** там не им се търси сметка за далаверите, които вършат!А и с всички имоти, които държавата ви прехвърля вие вършите злоупотреби!
50
1
 
7
 
! Отговори
Калин преди 3 седмици
Пишман общинарчета пищят, че лифтовете не работят, но същите хора не позволяват да има нови. Българска му работа!
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Че то нали затова Боко не напъваше много за това кметско място? Време е някой да опере пешкира за всички "услуги", които е свършил за наши хора. Какво по-лесно от това да нахендриш следващите и публично да им мрънкаш, все едно концесия се прекратява току-така на който и когато му скимне
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бонев, прекратявай си договора с общината.
47
3
 
3
 
! Отговори
Тишо преди 3 седмици
Общината ще го отнесе яко, защото сама се постави в тая ситуация. Да бяха разрешили обновяването на лифтовете.
46
7
 
10
 
! Отговори
Климент преди 3 седмици
Че е предизборна дъвка е ясно.Колко години спахте за Седалковите????И Тиквата и Цеко са за бесене,но няма млади хора,да ги изгърбат..друго си е да ревеш за футбола...
45
1
 
7
 
! Отговори
?!? преди 3 седмици
За хората мисли не за юрдетски казус на общината. Щот повече мислиш как да обслужиш Минев и Витоша ски. Без да съм видял ти пари си вземал от тия хора. Това е ясно. Моззен и прозрачен си като Соп***л
44
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тези измамници още ли не са разбрали,че трябва да се работи,а бне да се рови в миналото!!! Е нали новоизбраните би трябвало да са по-добри,защо не работят и да ни покажат кое как трябва да бъде!!!!!!!! За 3,5 години нищо не направиха,а само рушат ,ровят се в миналото прикривайки по този начин далаверите им за лично облагодетелстване !!!!! Крадливи лицемери !!!!!!!!!!!!!!!!!!
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Боже онпази, от недоразумения като Бонев!
42
10
 
0
 
! Отговори
до 41 преди 3 седмици
До До 22наспротив неукия си ти . човекът е напълно прав след като СВИНЕЕВСКИ фалира КТБ се опитаха да думнат и *** 2014та ГОД НО понеже БОЙКО Е приятел с ЦЕКО му спасиха банката ! а това е публична тайна - че те са приятели ! дори не го и крият ....
41
1
 
14
 
! Отговори
До 22 преди 3 седмици
Неук си, не четеш, не се интересуваш! Това коментарче са ти го дали написано, нали! Ако се интересуваше щеше да знаеш, че когато Бойко Борисов става Кмет на София в СОС няма нито един общински съветник, партия ГЕРБ се явява за първи път на изборите през 2009 г., които са полу мажоритарни/тоест половината депутати са избрани мажоритано, останалите пропорционално/ и ги печели с пълно мнозинство! Интересувайте се, не се оставяйте да ви зомбират с невярна информация!
40
0
 
10
 
! Отговори
до 39 преди 3 седмици
До Баир БудалаВИтоша умре защото ЦЕКО МИНЕВ не инвестира там за това- а лифтовете са стари както и хижите ....всички знаят това . по-лесно е обаче да се купиват скъпи коли и яхти и частни самолети отколкото да развиваме туризма у БГ м да ... или поне така мислят българските олигарси които конторлират БГ иконмиката !
39
2
 
13
 
! Отговори
Баир Будала преди 3 седмици
Откакто зелените затвориха Романския лифт Витоша умре. Капацитетета на Симеоновския е толкова голям че е несърезмерим с капацитета на безкрайно остарелият Витошко лале който е и опасен. Който не е карал ски, той не знае. Лифтове се правят там където има атракцион. Над горна станция на Симеоновския няма нищо, а лятото съвсем.
38
11
 
1
 
! Отговори
до 37 преди 3 седмици
До Йоханда защото ЦЕКО МИНЕВ е приятел с ББ - за това не фалираха *** 2014та и 2008ма въпреки че имаше такива опити ....
37
4
 
25
 
! Отговори
... преди 3 седмици
До до 1 ...А бе, градски, кой взема решенията, кметът или СОС ? Колко общински съветници тогава е имало от ГЕРБ? ...нула ! Какъв Боко, и какъв Борисов те мъчат? Дори и да е бил кмет, можел ли е да вземе решение срещу СОС ? Хайде отговори, като си толкова отворен! Или по-лесно е примитивната помия по Борисов?
36
12
 
2
 
! Отговори
ааа 2 преди 3 седмици
Мутрата от СИК ли ще орпави СФ и БГ ?!?!?!?? как ще стане !