Терзиев отсече: Проектът за движение на "Патриарха" няма да бъде спрян

Някои хора всеки ден се упражняват на мой гръб, заяви кметът на София
66
Терзиев отсече: Проектът за движение на "Патриарха" няма да бъде спрян
Снимка: БГНЕС

"Ако си подам оставката, се притеснявам, че някои хора няма да успеят да направят кампания, тъй като всеки ден се упражняват на мой гръб и на администрацията, и тогава не съм сигурен как би протекла кампанията като цяло". Това заяви кметът на Столична община Васил Терзиев в отговор на въпрос на БГНЕС за исканата му оставка от страна на протестиращите заради реорганизацията на бул. "Патриарх Евтимий".

Още по темата
Столичният кмет обясни, че разбира недоволството на гражданите и изключително внимателно следи ситуацията.

"В този момент проектът няма да бъде спрян, но на базата на това, което виждаме, ако се наложи, ще направим корекции", каза той и добави, че много активно се работи в посока да се намерят решения на част от проблемите.

Терзиев подчерта, че той е екипът му не са глухи и не са слепи за това, което казват хората. "Разбираме, че създаваме неудобство. Правим го с вярата, че все пак това е една от многото стъпки в правилната посока", допълни той.

Кметът на СО отбеляза, че винаги всеки един прогрес минава през неудобството. „Въпросът е да не е само неудобство, а да има път напред. Както казах, мислим за допълнителни места за паркиране, наблюдаваме как ще се развива движението, пропускливостта каква е, градският транспорт", уточни още той.

Терзиев е категоричен, че целта не е да наказват гражданите на София.

"Но когато искаме да живеем в град с по-чист въздух, който да прилича повече на европейските градове, е нужно да мислим за развитие на градския транспорт, за ускоряването му, за алтернативни методи, за придвижване поне през някои месеци, когато времето позволява, но не ни е целта да наказваме нито живущите, нито хората с коли", заяви той.

Столичният кмет сподели, че отчита като грешка комуникационния подход и че имаше доста изненадани. Терзиев, обаче, обърна внимание, че това е доста стар проект, който според него „имаше нужда от малко политическа воля да бъде реализиран, но е взимана за даденост като цяло целесъобразността му".

"Той е залегнал в плана за устойчива градска мобилност, който е на много, много години – преди да се появи "Спаси София" и аз да се занимавам с политическа дейност", подчерта той, като отбеляза, че неслучайно толкова пъти е имало планове да бъде реализиран.

Кметът на СО обясни, че сега ще се постараят да реализират проекта и да отстранят дефицитите, където ги има. "Няма да видите от наша страна упорство", увери той.

"Разбирам дискомфорта, но ще припомня, че не е било по-различно, когато бул. „Витоша" беше затворен и имаше всенародно въстание, когато започна да се зонира градът, когато ни се наложи да слагаме колани, да спираме на пешеходни пътеки, т.е. имало е много пъти, когато промяната на навиците ни е било дискомфортно и сме били против това, но после се вижда резултатът", заяви той.

Столичният кмет поясни, че тази мярка е част от доста по-голям план, който е свързан с развиване на велотранспорта, с инвестиции в градския транспорт и включително с инвестиции в паркирането. „Тоест, нас това също е важно да бъде решено. Но аргументът, първо, трябваше да направите паркинги и после да правите промени, не е много валиден, защото ако бяхме направили паркинг за 2000 коли, хората щяха да си паркират и втората, и третата кола, и после пак щяхме да бъдем в същата ситуация, където ако вземем и едно място, ще имаме проблем", смята Терзиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от София
С мапинг шоу отбелязваме Деня на Европа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
АМА И НОВИТЕ "ВАСИЛЧОВЦИ" У ШОПЛУКА СТАНАА КАТО БАШИБОЗУКА??!!!... ХА NEW DEAL,ХАРВАРД И ГАЛАТИКАТА...
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ей мушмороци, айде като си избрахте тоя ДС гАз сега ще му сърбате попарата без да крякакте много. Простия народ си страда от глупавите избори.
44
0
 
2
 
! Отговори
Йо преди 1 седмица
Супер смешни сте като давате европейски градове за пример. Вие ходили сте в Лондон (новия Мумбай) или в Париж (новия Алжир), Берлин (новия Измир)? Да продължавам ли? Очевидно не блестят с идеите си за развитие.
43
2
 
2
 
! Отговори
Аз преди 1 седмица
Народът отсече: Терзиев няма да бъде преизбран! Супер нагло е да не слушаш избирателите си и местните жители, които са пряко засегнати. Ама то всичко се връща де... То си е за него и подобните на него.
42
2
 
5
 
! Отговори
Guest преди 1 седмица
За чист въздух, се садят дървета. Не колчета. Но, при дърветата обаче, комисионните и парите за усвояване не са атрактивни.
41
1
 
8
 
! Отговори
Васко ДС преди 1 седмица
Подготвяме парад и сватба с мис Бони!
40
9
 
11
 
! Отговори
До 54 преди 1 седмица
София е отвратителен град и изобщо не изглежда на столица. Може да я харесва само някой ***, който не е излизал от България. Попътувайте малко по света и ще видите, че нито красиви градове имаме, нито природа. България е кална, *** и сива.
39
10
 
9
 
! Отговори
Най хубавият град преди 1 седмица
София е баси гнусната дупка но затова са виновни живеещите в нея и това за породен път го доказва- не само че всички кметове са крадливи ами и населението на града си обича да му е кочинка с *** липсващи или изпочунени тротоари мръсни подлези неподдържани сгради! Отвратитилен мръсен сив град!
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най слабия кмета от 50 г.,ПП да имах големите крадци до сега
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
52 кога си ходил на Норвегия например да видиш как се кара колело зимата и защо шепа никакви ще налагат на цялото общество колелото Диктатура е това на шепа маргинали
36
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След време това ще се оцени високо, но сега ..... Как скандинавци и не само, карат колела през цялата година.
35
14
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 1 седмица
Значи, програмистите дето изкарваме 10 пъти повече от обикновените хора можем да ходим с градски транспорт, но обикновеният човек с 5 лева в джоба го е срам да се качи на автобус или метро, за да не го сметнат за беден?
34
8
 
3
 
! Отговори
Бе нали се радвате преди 1 седмица
Кога по празниците се махат,,селяните,,от София. Сега какво занимавате цялата държава с две улици,живеете си гордо в Софията радвайте се на задръстването, и дишайте с пълни гърди, бъдете горди софиянци аристократи и не ни ьанимавайте с глупостите си.
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ДС така налагат със сила ха сега още гласувайте за боневци маргинали и червени милионере
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
43 кой нормален ходи с колело на работа когато вали дъжд сняг или възрастен човек с багаж или родител с деца подигравка е Оставка
31
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не искам заради шепа въртящи педалисти да ни се налага със сила тези за нищо не ставащи алеи Оставка
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 43 защо силово ще ми се налага да карам колело диктатура е 43 комунистическа и колеларска самозабравила се диктатура
29
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Широка, хубава велоалея/цяло платно/, дори триколка може свободно да се движи и хората и зима и лято да возят децата си или грипаво да ходят на работа или другаде.:))
28
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Евала на пичагата ,дето слага минуси на инвалида!!! Пожелавам ти да те сполети , минимум нещо такова , или теб ,или децата ти!!!
27
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Споко, след 2-3 месеца всичко ще утихне. Изборите ще са минали, софиянци ще са свикнали с новите неща в центъра. Ще има ново коалиционно правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ и всички ще са щасливи и доволни.