Нова автобусна линия ще свързва летището и Централна гара

Тя ще минава през бул. “Брюксел”, а не през “Дружба”
Обновена: 12 апр 2024 12:24 | 12 апр 2024 12:24, Инна Ангелова
23
Нова автобусна линия ще свързва летището и Централна гара
Снимка: БГНЕС

Нова експресна автобусна линия ще бъда пусната за жителите и госите на столицата. Предвижда се тя да стига от Централна гара до летището, като минава през центъра, за около 25 минути.

Новата линия ще бъде тествана днес. Тя е приета с решение на СОС миналата година, но пускането ѝ е забавено заради натрупаното напрежение и кадровите проблеми в градския транспорт.

Предвижда се новите двуетажни автобуси да стигат до центъра за 16 минути. За по-бързо придвижване автобусите ще минават и през бул. “Брюксел”, вместо да минават през квартал "Дружба", както останалите линии на градския транспорт, които обслужват летището.

Автобусите ще се движат на интервал от 30 минути, като първият ще тръгва от гарата в 5:10 часа, а последният - в 23:30 часа. Общата вместимост на автобусите ще е 150 пътници, с 83 седящи места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
3
 
! Отговори
Почивка преди 1 месец
За почивните дни, когато метрото е нарядко, а движението по улиците е слабо, вероятно ще е добре.За през седмицата - надали.Особено с този промеждутък ор по половин час.
21
0
 
4
 
! Отговори
Допълнение преди 1 месец
Последният курс от Терминал 2 на Летище София ще е в 23.45, като така ще бъдат обхванати голяма част от пристигащите след 22 часа полети.
20
1
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
Линия Х84. Линията ще достига идеалния център на София (пл. "Орлов мост") само за 16 минути, а до бизнес-зоната в района на кв. "Полигона" (The Mall), пътуването ще отнема едва 10 минути. В момента, пътуването до Орлов мост отнема съответно 29 минути с автобусите 84 или 184 и 24 минути с линия 4 на метрополитена. От летището до централна жп гара и автогара, пътуването ще трае 26 минути. В интервалът от 6 до 20 часа по линията ще се движат два автобуса на среден интервал от 30 минути.
19
2
 
7
 
! Отговори
До 10 преди 1 месец
Човече, какви туристи, какви гледки!? Предполага се, че това трябва да са пътници с багаж, искащи да се придвижат, колкото се може по-бързо и евтино от едното място до другото! Как се влачи куфар до 2 -я етаж по тесни и стръмни стълбички в люшкащ се автобус!? Половината пътници ще са изпотрошени.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв е смисъла от това? Има метро, което с едно прехвърлня те стовара на гарата, са горе долу същото време? Ако изпусна автобуса и трябва да чакам 30мин+времето за път, ще съм стигнал с метрото. Съсвем отделно, ако искат да ускорите нещата - направете връзка Латище - Гара Искър с метро и оттам до ЦГ с влакче (но го пуснете на 10мин примерно). Поне в "нормалните" биха направили нещо такова.
17
5
 
5
 
! Отговори
Евала преди 1 месец
Поздравления за умното и добре обмислено решение да запушите още малко бул. Брюксел на изхода към Цариградско с новата линия. Очаквам с нетърпение сблъсъка и престрояването на старите линии с новата.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ее, браво на Васил Терзиев! Кмет на място! То има и метро, ама друго си е да се клатиш в рейса час и нещо. Много полезно ще е за чужденците, да съпреживеят как община и държава клатят българина.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И ще я кръстят "шингеня" --- Aко минава през маaлата в съседство с летището, може и да е "ченгеня".
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И ще я кръстят "шингеня"
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще спира и на бул. Генерал Николай Г. Столетов 21.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С кой номер ще се движи тази линия освен на Централна Гара и Летище София ще спира ли някъде другаде?
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма лошо. Даже още по-хубаво би било ако ходят после и до северната част на летището.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами вярно е ,че метрото не е никаква атракция за човек,който иска да опознае града и да се придвижи същевременно бързо до центъра!
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За туристите пътуване с автобус до центъра е атракция,затова пускат двуетажни на тази линия! Пътувайки разглеждаш града!Пътуването с метрото под земята е скучно,гледаш мало и голямо с вперени очи в телефоните ! Да не говорим за скърцането и трясъка на вагоните,плюс въздушните течения във вагоните!
8
2
 
5
 
! Отговори
mery преди 1 месец
До Анонимен 3 има смисъл от такава линия защото в почивните дни с метрото от Дружба със смяната на Сердика стигам до Централна Автогара/ЖПГара за 1 час. При 12-15 минутен интервал на влакчетата е въпрос на късмет да се предвижиш бързо за да си хванеш влак или автобус. Вече при наличие на бус ленти с автобус стигаш по бързо.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С метрото е по бавно, ако с автобуса ще се стига за 25 минути до Централна гара!
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
защо няма денонощен градски от и до летището?
5
0
 
24
 
! Отговори
Крум Кашалотов преди 1 месец
Метро, пък и автобус, съвсем ще замре бизнеса на копърките, "Шефе, да те хвърлим до летището за 40 лева"
4
8
 
10
 
! Отговори
афроамериканец преди 1 месец
На цена 1.60 това е най-евтиният превоз до летище в света, как им излизат сметките на тези превозвачи, не знам.
3
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При положение че има метро на двете места, както и жп спирка Искърско шосе е на 1 спирка с метрото, малко не виждам смисъл от допълнителна линия.