Фандъкова: Няма да се кандидатирам за кмет на София

Според нея, екипът й има още много работа
14 яну 2023 11:45, Петя Славова
183
Фандъкова: Няма да се кандидатирам за кмет на София
Снимка: БГНЕС

"Няма да се кандидатирам за кмет на следващите избори, това е моето решението". Това заяви пред Нова тв кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Това е мое решение отдавна, и много хора знаеха за него. Вече е време да бъде обявено пред всички”, посочи тя. Обаче не коментира кой ще бъде официалният кандидат, издигнат от ГЕРБ. "Надявам се дебатите на местно ниво да бъдат конструктивни", каза още тя.

"Не бях обявила решението си, за да мотивирам екипа да работи. Очаква ни още работа идните месеци", заяви кметът на София.

Във връзка с проверката на ул. „Граф Игнатиев” столичният кмет заяви: „Категорично нямаме притеснения. Това е най-проверяваният обект. Проектът е проверяван няколко пъти от прокуратурата, КПКОНПИ и МВР. Най-важното за нас беше, че през лятото дойдоха протоколите на ОЛАФ. Там се казва, че няма установени нередности”, посочи тя.

Фандъкова подчерта, че преди няколко дни е приключило делото на последна инстанция, в което има решение в полза на Столичната община срещу финансовата корекция, наложена от управляващия орган, за този проект.

За ремонта на жълтите павета столичният кмет каза, че те са „пренаредени безобразно” и затова са били поканени най-добрите експерти в страната за участие в експертен съвет.


Столичният кмет коментира и промените в градския транспорт като отново заяви, че месечната карта за една линия ще бъде върната. Това обаче щяло да отнеме време. „Електронната система работи почти две години. Успешно е плащането с банкови карти”, заяви тя.

По думите ѝ хората възмутило решението за задължителна валидация. „Те не разбраха първо как и второ защо трябва да се валидират, след като имат карти. ЦГМ не успя да обясни, а това беше негов ангажимент”, е мнението ѝ.

Що се отнася до грипната вълна, по информация на директора на Столичната РЗИ Фандъкова обясни, че има покачване, но то е плавно и не е необходимо да се въвежда грипна ваканция. Към момента не е наложително и налагането на дистанционно обучение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 1 година
То оставаше и да се кандидатираш......Виж Бургас, виж Пловдив и сравни със София
146
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА СЕ СРИНЕ ТОВА ПАНЕЛНО ГЕТО СОФИЯ.
145
0
 
3
 
! Отговори
Няма, щот' преди 1 година
Боко не дава.
144
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навсякъде в София дворовете на старите детски градини се застрояват с допълнителни корпуси за да поемат още деца.Ето това е решение по фандъковски.Ама те тия дворове са за игра на децата на открито,а не за строежи .Това разбира се много влошава условията за децата,обаче така Общината отчита нови места.И оставя свободните общински места за съвместни далавери между общински служители и строители.А през лошия комунизъм дет. градини бяха в страхотни сгради с огромни дворове,още стават за далавери
143
0
 
5
 
! Отговори
Голям смях преди 1 година
Работа имала още, какво - да досъсипеш още нещо ли? Я си отивай в Самоков, може някоя и друга дупка в гората да направиш, пък и руски можеш да преподаваш на пъновете.
142
0
 
9
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Време е да ѝ се търси отговорност за безчинствата и безхаберието, което сътвори! Прокуратурата да не спи!
141
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
София е по-зле от някоя африкаска столица. Кражби и безделие цари на всякъде. *** каруци се разкарват все едно сме в гетата в Кайро. Мръсотия и разрушени кофи за *** на всякъде. София прилича на едно голям сметище.
140
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тая нещастница съсипа София.
139
8
 
3
 
! Отговори
Тина преди 1 година
Най- накрая да се успокои онова злобно нищо Борис Бонев от Спаси София.А бе ей самонадеяни ко....та ние трябва да се спасяваме от вас.Е Борисчо няма да стане кмет,та ако ще да тръгне с главата на долу.
138
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като си отива от кметството да си вземе и пейките по 10 хиляди лева пред НДК-то!
137
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много важно! То и без това нямаше да бъде избрана за кмет отново! Още на предните избори беше на ръба и фалшификациите на ГЕРБ я направиха пак кмет, така че този път няма шанс, особенно след като ГЕРБ е в изолация!
136
0
 
0
 
! Отговори
Край преди 1 година
Ама Орлин Алексиев какво каза?!?
135
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя некадърен индивид отдавна трябваше да се махне и да се съди за безобразните ремонти
134
0
 
13
 
! Отговори
Въпроска ? преди 1 година
" Toва е моето решението ..." - извадка от статията . Преди месеци лидерът на Герб обяви , че Фъндъкова и Николов няма да бъдат повече кметове на София и Бургас . Така , че дали да вярваме , че решението е твое , лично другарко Фъндъкова ?
133
3
 
3
 
! Отговори
Иван Иванов преди 1 година
Беше с успехи, но някак е срамежлива, можеше по-яростно да се налага. На първо място - мафията, в момента *** и ремонтите го прави мафията, не е лош стопанин, обаче не се знае какво-що. Спря трамваите по Витошка, а как ще отиват сега през НДК, не се помисли и ред други причини да не сме ентусиасти. Гарата е отвратителна, клошари навсякъде, както и да е. Тротоарите - изобщо не ги подхванаха, даже на официални места. А за тоалетните - не говорим, но то няма и мераклии. Проблемите с паркирането
132
1
 
6
 
! Отговори
ля ля преди 1 година
еееее Данче - щастлив съм вече. няма даже и да чета статията - много се радвам че ще ни оставиш да се развиваме!!
131
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да се кандидатира, защото както Плевенлиев, знае че няма шанс вече. Друга сила ще управлява София.
130
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разгеле, дано само пак да не лъже, че уж се отказва от хранилката от години.. При нейното управление местата в детските ясли и градини намаляха, паркоместата в кварталите на столицата намаляха, зелените зони намаляха, качеството на въздуха намаля, намаля и желанието ми да шофирам из задръстванията/дупките и какво ли още не. За мен е просто една послушна женица и слугиня на мутрите, която не можа да оправи дори квартала, в който живее. Жалка работа.
129
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко пари е взела под масата само тя си знае.Иванчева-2.
128
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Овца, трябва да бъде опакована в украинското знаме от балкона и изхвърлена в канала.