Сутрини ще е студено, през деня слънцето ще грее

На места температурите ще паднат под нулата
24 окт 2024 07:15, Инна Ангелова
0
Сутрини ще е студено, през деня слънцето ще грее
Снимка: БГНЕС

Сутрешните температури днес ще бъдат в интервал между 1 и 6 градуса, в котловините до минус 3, в София – около минус 1.

Около обяд над цялата страна ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен североизточен вятър и с него температурите слабо ще се понижат, най-високите дневни ще са между 16 и 21 градуса, в София - около 18.
В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15 градуса, на 2000 метра - около 8.

Преди обяд на много места по крайбрежието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. След обяд видимостта ще се подобрява и облачността ще се разкъсва до предимно слънчево време. Ще духа до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 16 и 19 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над Балканите ще има разкъсана облачност над централните и северните райони, на юг ще бъде ясно и слънчево. Дневни температури – София и Букурещ – 18 градуса, Истанбул и Белград – 19, Солун и Скопие – 22 градуса, Атина - 23. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от Общество
Златната есен продължава, топло и слънчево и в четвъртък
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари