Слънцето се завръща в събота, градусите тръгват нагоре

Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°
10 май 2024 17:15, Красимир Ангелов
3
Слънцето се завръща в събота, градусите тръгват нагоре
Снимка: БГНЕС

През нощта разкъсването и намалението на облачността от северозапад ще продължи и до сутринта ще обхване по-голямата част от страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Превалявания ще има все още преди полунощ в Родопската област. Североизточният вятър ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София – около 5°.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца и ще се задържи почти без промяна.

В събота ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове все още по-значителна облачност ще има над крайните източни и южни райони, но ще бъде без валежи. След обяд над Източна България ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен, север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София – около 18°.
 
Над Черноморието преди обяд ще има значителна облачност. През останалата част от деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, с тенденция на бавно отслабване.
 
Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа силен североизточен вятър, който през деня ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 5°.

В неделя преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Северна България и планините ще превали, възможно е и да прегърми. Вятърът ще е слаб със северна компонента. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните – между 18° и 23°.

В понеделник ще се задържи предимно облачно, на места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток, температурите ще се понижат с 2-3 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от Видео прогноза
Дъждът продължава да вали в петък в Южна България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Другата седмица пак ще вали сняг по високото, пък може на средна височина да прохвърли. Браво на затоплянето.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Към 17 часа на България не й стигат 800 мегавата ел.мощност и внасяме от всите съседи. Зелената енергия е около 600 мегавата общо - слаб вятър, малко слънце
1
1
 
4
 
! Отговори
грета тупуп-берг преди 1 седмица
хайде моля ви се дами и господа "ДжОрналисти" напишете моля ви някоя промиваща мозъците статия някоя вдъхновяващо-категорична пропаганда за ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ...МОЛЯЯЯЯ ВИ!!!нещо май нещо няма вече реални коментари под вашите вдъхновяващи "информационни"статии само скучни трХолски коментари и няма нещо посещаемост на сайта ви само тролХовете ви го подържат защо ли????...сами си отговорете във фесбук КАТЕГОРИЧНО ви докладват страницата за фалшиви и дезинформационни статии ви си вярвайте...