Какво препоръчва посолството на САЩ в София
Какво препоръчва посолството на САЩ в София
Накратко пише следното: В България шофирането е много опасно. Агресивни шофьори, лоши пътища и микс от нови и стари коли водят до високата смъртност при ПТП. Повечето водачи на скъпи коли карат рисково и трябва да се избягват конфликти с тях, защото може да са въоръжени и опасни. Снимка: Петър | 17 яну 2013 12:26
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
44
15899
27
1
Напиши коментар Коментари
36
1
 
9
 
! Отговори
Митко преди 11 години
Интересно какво ли пишат за Русия, където, ако се съди по филмчетата в Youtube, и полицията може да те изнасили...За улиците и агресията им няма изобщо да коментирам.А и в САЩ да не би да са много сигурни пътищата? Сигурно за това като те спре полицай те кара да си държиш ръцете на волана и да не мърдаш докато не ти бъде заповядано.Много лесно е да съдим другите за да не гледаме в собствената си кочинка...
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И това не е по-малко опасно,:" Вечерно време много светофари са оставяни в режим "мигащо жълто" което оставя неясни правила за движение и е предпоставка за катастрофи. Лъжа ли е ? Споменават се и уличните състезания със развивани скорости от порядъка на 200 км + застрашавайки животът и на участници и на случайни свидетели. Абе хората са си го написали"опасно е" По-принцип на всички американци им се струва странно правото на полицията да спира гражданите за проверка без определена причина.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 35-тиколко ***, които са тръгнали с брадви към гората, карат скъпи автомобили? :)
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"въоръжени и опасни" и "въоръжени и опасни членове на организирана престъпност" не е едно и също. "въоръжен и опасен" е всеки *** с брадва в гората, сечащ незаконно дърва. "Организирана престъпност" като понятие е вкарано за се разбира "организирана престъпност"!
32
0
 
16
 
! Отговори
Спокоен преди 11 години
А защо директно не са написали, че става дума за колите на НСС ?
31
0
 
3
 
! Отговори
До 32 преди 11 години
ВЪОРЪЖЕНИ ЧЛЕНОВЕ НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ е равносилно на въоръжени и опасни. Човекът не напразно е започнал описанието на снимката с "Накратко пише следното" :)
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има малко изкривяване в превода. Не знам дали е умишлено. Буквалния превод гласи горе-долу, че:"..управляващите нови модели автомобили, шофират бързо и опасно. Внимавайте и избягвайте конфликти с шофьори на такива автомобили, понеже може да са управлявани от ВЪОРЪЖЕНИ ЧЛЕНОВЕ НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ..."
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За голяма жалост написаното е абсолютно вярно! За голяма жалост в България няма равенство пред закона!За голяма жалост управлението на страната (разбирай Полиция и политици) няма силата и/или желанието да се справи с това неравенство, защото те винаги са от привилигированата страна!
28
1
 
5
 
! Отговори
до 24 преди 11 години
Че да не идват при неандерталците! Да не съм канил тази висша раса да се разхождат тука с колите си? Щом са дошли, ще се оправят със ситуацията и няма да мрънкат. Те пък да знаят аз какво мисля за тях! Страна,в която е желателно да носиш винаги оръжие със себе си, че не се знае кой и кога ще те подпука, защото е изтрещял.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОКАТО В БГ СЕ ИЗБИРАТ МУТРИ ЗА МИНИСТРИ ТАКА ЩЕ Е, ГЛАСУВАЙТЕ ПАК ЗА ТЯХ.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЙКО И МАФИЯ, ВЗЕМЕТЕ СИ ПОУКА
25
0
 
2
 
! Отговори
Анон преди 11 години
Според мен МВР трябва да започне кампании срещу рисковите шофьори - както рестриктивни (3 кожи да им свалят, всеки път като ги сгащат), така и разяснителни - да се покаже на рисковите шофьори посредством медиите, че са жертви на манипулация, на "социално инженерство", което ги кара да вярват, че са по - готини, ако карат рисково, а всъщност са подведени *** и рекламния сектор им се киска и им се присмива отстрани, като ги гледа колко покорно са възприели лансираното от него поведение.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анон преди 11 години
Ми не беше нужно от Американското посолство да им го казват на МВР - то, защото парите си ги получават от българската държава и в нейно име трабва да развият "повече чувствителност" към "наболелите въпроси на деня".
23
0
 
1
 
! Отговори
@23 преди 11 години
"Те да си се оправят както знаят"Те точно това правят - предупреждават гражданите си като ходят в страната на неандерталците като теб, да внимават...
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега ще си разплета чорапа и ще направя кардинални изводи за живота тук и там. Изобщо не ме интересува нещо на хиляди километри от мен. Те да си се оправят както знаят и според разбиранията си. Тука е България.
21
0
 
3
 
! Отговори
до Чиновник преди 11 години
В САЩ няма нито един "калпав път" с натоварен трафик! В Бг обратното!В САЩ "агресивни, *** шофьори" са нищожен брой отнесено към огромното население, огромния автопарк и огромната мобилност! В Бг са масово явление!Факт.
20
0
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 11 години
Казал си самата истина. Ако в САЩ човек кара така, както в България, полицията го спира, слага му белезниците и направо в затвора. Не ги интересува кой си, от коя партия си, кой е баща ти, колко пари имаш и т. н. Всичко друго го има само във филмите.
19
0
 
2
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номера 4 и 16Всичко написано от вас изобщо, ама изобщо не е вярно. А не е вярно защото вярвам повече на очите си отколкото на това което някои русофилчета и американофобчета пишат по форумите.Когато ми беше на гости приятел американец той беше ужасен, направо смъртно уплашен от нашите шофьори.А когато аз му бях на гости в САЩ направо бях потресен от реда и спокойствието по техните улици и пътища. Няма нищо общо с това което гледаме по екшън филмите!!!Как ще ги стигнем американците ...
18
0
 
2
 
! Отговори
До Съни преди 11 години
Абсолютно си прав. Хората приемат механично статистиката, без да се замислят. В САЩ, които са 3-та по територия в света държава, разстоянията са огромни. От друга страна цената на литър бензин е 1.20 лв. Всеки член на семейството над 18 г. /дори баби и старци/ има собствена кола, с която се придвижва навсякъде ежедневно. Като се има пред вид колко коли се движат и какви огромни разстояния изминават за година, ще се види, че статистиката не е точно такава.
17
0
 
3
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Е че що, да не би пък да не е вярно???Ми самата истина си е. Американското посолство се опитва да защити своите граждани които са в България.