42 г. от приемането на Живковата Конституция
42 г. от приемането на Живковата Конституция
Живковска конституция е приета на 18 май 1971 г. от 5-то народно събрание. Тя действа в периода от 18 май 1971 до 12 юли 1991 г. Снимка: Eduard | 18 май 2013 11:29
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
20
8376
11
1
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Член 1 преди 9 години
За незнаещите, ето това е чл. 1 ал.2 срещу който протестираха хората:Член 1(1) Народна рeпубликa Бългapия e социалистическа държава на трудещитесе от града и селото начело с Работническата класа.(2) Ръководната сила в обществото и държавата е Бълрската комунистическапартия.
17
0
 
0
 
! Отговори
до 13 преди 10 години
Ми да запретват ръкави, то с мрънкане и философстване по всяка тема както са свикнали хората от онова време няма да стане.
16
0
 
0
 
! Отговори
COROLAN преди 10 години
(C) 2013 - Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY ЗАВЕСАТА ЗАПОЧНЕ ЛИ ДА ПАДА, ВЕДНАГА ДРУГА СЕ ВЪЗДИГА; ДАНО ПРИКРИЕ СХЛУПЕНАТА СГРАДА, БЕЗ ДА ПРЕСТАНЕ ХИТРО ДА НАМИГА. ЗАВЕСАТА ЗАПОЧНЕ ЛИ ДА СЕ ИЗДИГА, РАЗКРИВА НАШТО ЖАЛКО ПЛАДНЕ; В КОЕТО НИКОЙ НИЩО НЕ ПОСТИГА, ПОДОБНО ЖЕРТВЕНИТЕ АГНЕТА. КОГАТО БУРЯ С ТРЯСЪК Я РАЗДИРА, ЗАВЕСАТА Е НАМЕСТО ПРОКОБА; КЪМ БЪДЕЩЕТО НА ВСЕМИРА, ТЯ ПЪТЯТ НИ ЧРЕЗ СМЪРТ ЗАГРОБВА. ЗАВЕСАТА ПОНЕЧИ ЛИ ДА ГРОХНЕ, ВЕДНАГА ДРУГА СЕ НАМИРА; ЗАРАДИ РОБСКАТА ЕПОХА, КОЯТО НЕ ПРЕСТАВА ДА НАПИРА.The End/12.03.2013 /27.03.2013
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да живее Конституцията на НРБ! Да живее светлата памет на др. Тодор Живков! Да живее БКП и вечното дело на комунизма!
14
0
 
3
 
! Отговори
ПЕЕВА преди 10 години
ЦИНИЗЪМ, АРОГАНТНОСТ, ПЛЮЕНЕ, НИСКА КУЛТУРА, ОМРАЗА И ЛИПСА НА ТОЛЕРАНТНОСТ! ДА! ИЗГЛЕЖДА НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО В ДУХОВНОСТТА НА БЪЛГАРИНА ОТ ЖИВКОВОТО ВРЕМЕ. ДОРИ НАПРОТИВ! ПРОСТО ИСТОРИЯ! ЕДВА ЛИ НЯКОЙ ПЛАЧЕ ЗА КОМУНИСТИЧЕСКОТО МИНАЛО. СРАВНЕНИЯТА С ДНЕШНАТА МИЗЕРИЯ КОЙ ЩЕ ОТРЕЧЕ?!!!
13
11
 
2
 
! Отговори
шибани комунета преди 10 години
да искат рускините от фени мен да запретнат саами *** qi и да си построят аец скапан сдухан капутиноф *** енергоблок забутан в еврейският *** реактор , бий рускиня по главата бии бии бии , мри еврейска уфца , въобще душици безпарични лъжливи крадливи *** , смърт .
12
3
 
22
 
! Отговори
ЧЛ.1 преди 10 години
НАРОДЪТ НЕ МИЛЕЕ ЗА КОМУНИЗМА,НАРОДЪТ ИСКА ПРИДОБИВКИТЕ,УСПЕХИТЕ И СИГУРНОСТТА НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ!
11
0
 
9
 
! Отговори
днес.бг.1 преди 10 години
До 3MТя БКП може да се прекръсти на БСП,след свалянето на Живков. НО БСП никога не е било БКП и няма да бъде. Това е партия-менте,а не оригинала. Да живеят ментетата,както се казва! Впрочем думата менте преди 1989 г беше непозната на хората. За пръв път думата менте влезе в речника им след това. Наред с хилядите стоки-ментета с които крадливите капиталисти ограбиха хората. За рухналите пирамиди въобще няма да говоря. До 1989 г имахме само 1 банка БНБ,а не 1000 менте-банки и пирамиди като сега.
10
0
 
4
 
! Отговори
днес.бг.1 преди 10 години
До ГОЦЕЗатова пък има айдуци като теб и подобните!
9
0
 
10
 
! Отговори
днес.бг.1 преди 10 години
Щом сега ограничават достъпа ми с оригиналния ми ник заради добрите неща,които писах за Живков,тогава къде е "свободата" и каква е разликата с предишната "диктатура"? Преди бях свободен да викам "Да живее БКП и комунизма! Да живее СССР!" а сега съм свободен да извикам: Да живее светлият капитализъм и още по-светлите "демокрация" и пазарна икономика! Да живее САЩ,нашият мъдър учител по демокрация! Слава на великите американски президенти и на "братския" американски народ! Велика Америка,слава!
8
0
 
8
 
! Отговори
днес.бг.1 преди 10 години
Най-човешката,най-хуманната и добра за народа конституция! Впрочем откакто писах в темата за Живков вече не мога да влизам с оригиналния си ник "днес.бг". Толкова за "свободата" и цензурата. Ако трябва да пиша само хвалби за "светлия" капитализъм и нашият ментор по "демокрация" Чичо Сам" за да не ме цензурират от сайта днес.бг и ограничават достъпа ми до него с оригиналния ми ник, тогава как2а е разликата между преди и сега? Тогава също можех да извикам " да живее Живков! Да живее БКП!".
7
3
 
7
 
! Отговори
чарли преди 10 години
24 години се краде и още има какво,така че по-спокойно.
6
11
 
20
 
! Отговори
90 % от хората преди 10 години
искат да се върне това време
5
4
 
9
 
! Отговори
някогашен войник преди 10 години
Като войници с камион ни возиха да изборните урни да гласуваме за новата Конституция. На другия ден ни събра закапечето и се похвали с резултатите. Не премълча, че имало някой измежду нас, който гласувал против. Всеки си мислеше, че е той... В днешно време едно момче казва, че поне то е гласувало за себе си, а от комисията казват, че няма такова нещо, няма такава бюлетина. А сега кажете кой прави по-добри избори - бай Тошо или неговия ученик?
4
21
 
7
 
! Отговори
ГОЦЕ преди 10 години
НЯМА ГО ПРАВЕШКИЯ АЙДУК ДА Я НЯМА И НЕГОВАТА КОНСТИТУЦИЯ
3
4
 
23
 
! Отговори
до 3 преди 10 години
но в БСП остана милиардерското и крадливото крила
2
10
 
68
 
! Отговори
3M преди 10 години
До АнонименТри неща се промениха:1 БКП се прекръсти на БСП2 *** се нарекоха "роми"3 Обратните се нарекоха "гейове" и дори "парадират"
1
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко студ и болка...за тази промяна ! Друг е въпроса какво се промени!