Украйна вижда и двамата кандидати за US президент като потенциално проблематични

Червената линия на администрацията на Байдън остава западното оръжие с голям обсег
1 окт 2024 20:12, Гергана Попова
30
Украйна вижда и двамата кандидати за US президент като потенциално проблематични
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна вижда и двамата кандидати за президент като потенциално проблематични, пише в свой материал "The Washington Post".

Мнозина са обезпокоени от твърденията на Тръмп, че войната може да бъде разрешена бързо, опасявайки се, че това може да означава преговори при условията на Русия, потенциално включващи териториални отстъпки и отказ от гаранции за сигурност от западните съюзници.

Междувременно други казаха, че вярват, че Харис ще продължи външната политика на Байдън, която много украинци и външни наблюдатели казват, че е водена предимно от страх от по-широка война, а не от добре обмислена стратегия за победа над Русия.

Разрешаването на Украйна да използва ракети с голям обсег на действие би било един от решаващите сигнали, че САЩ са решени да укрепят ръката на Киев в дългата и трудна война, пише още изданието.

Червената линия на администрацията на Байдън остава западното оръжие с голям обсег за нанасяне на удари дълбоко в Русия, въпреки че Украйна отдавна лобира САЩ да премахнат това ограничение. САЩ се опасяват от ескалация, но Зеленски смята, че предоставянето на Украйна на такива способности би било стъпка към прекратяване на войната, каза президентският съветник Михайло Подоляк.

"Премахването на тези неофициални ограничения несъмнено ще послужи като ключов индикатор, че са предприети решителни стъпки към прекратяване на войната", каза Подоляк. "Разбира се, това няма да доведе до незабавен край на всичко. Но ние искаме да видим светлината в края на тунела и искаме да разберем как и кога тази война ще бъде разрешена".

Ръководството на Украйна очаква следващата среща на контактната група за отбраната на Украйна във военновъздушната база Рамщайн в Германия — лидери на отбраната от над 50-те партньорски нации, които редовно се събират, за да координират оръжейната помощ за войната. Там Украйна ще види как групата е усвоила плана за победа, който Зеленски представя.

Зеленски не е представил публично този план, но посланикът на ООН Линда Томас-Грийнфийлд от САЩ каза на 17 септември, че е видяла части от него и че „той излага стратегия и план, които могат да работят“", пише още изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от Русия
Мисията на Марк Рюте в НАТО: Сплотете Запада, успокойте Изтока, помогнете на Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
това фъшкиьоидче е напуснало Червената Армия та някакви Червели лайнолинии нема да напусне или недай си Божкеле спазва. Хора ето го. Ето го виновника за 100-ци лилядите зажернени укр семейства причинявайкиСмъртта на синовете, братят и бащите им. Анатема
28
0
 
2
 
! Отговори
Руя преди 2 дни
Какъв план бе Зельо.Украйна е ***.Съсипахте я ти и твоите благодетели.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
На калпав космонавт и ракетата му е крива.
26
0
 
9
 
! Отговори
Shark преди 2 дни
Защо направо не вземат да направят Зеленски президент на САЩ. Не, направо планетарен президент и цялата планета да работи за него. Ми така де, дето ще обикаля да проси, изнудва и дава акъл, направо да си стане президент на планетата........ПаЛЛячо!
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Тез хора не виждат гредата в собствените си очи но виждат прашинката в очите на другите. Не че те са идеални.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
На крива ракета и космоса и пречи.
23
1
 
10
 
! Отговори
Кот такоа преди 3 дни
При условие, че насрайна не е член на НАТО, ако зелчо започне да бомби дълбоко в Русия, какво пречи на Путин да хвърли два водорода в Киев и всичко да се свърши? Тоя нелегитимник вече става ултра досаден. Планът за победа сполучи ли?
22
2
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 дни
Време е тежък атом да изясни виденията на Украйна!
21
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ако дедо Тръмп улезе у Белио Дом, че нареди да се помага на Расия. Ракете,, Томаховка" и авиони,, Ф-22Раптор",най - страховитите хвърчила на планетата, че отидат у Мацква, а може и с некои каски и обуща щото у РА са дефицитна стока.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 18. Няма да миряса. Трябва цялата му рода да бъде назначена за ръководящи на всички държави. И пак не е сигурно.
19
1
 
20
 
! Отговори
Мда преди 3 дни
Зеленски и бандата му абсолютно няма какво да губят и опиват неситиво да вкарат НАТО в директна.войма с Русия , Украйна няма никакъв друг шанс за победа и в готова да затрие целия свят ...да се надяваме че Путин ще.успее да ги избие до крак преди окончателно да са затрили народа си , че и останалите покрай него ...Русия няма шанс в конвенционална война срещу НАТО и ще е принудена да използва ядрено оръжие, после ...сещайте.се какво ще е след такава война , но на Зеленски не му пука
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Предлагам да сложат жената на Зеленски за президент на САЩ! Белким тогава миряса! Нямат задоволяване тия нахални същества!
17
1
 
17
 
! Отговори
Фитока преди 3 дни
Откога мнението на получаващите има значение?Нали е капитализъм,стига с този комунизъм!
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Грантаджии, 8 години изграждане на отбранителни линии в Донбас, тонове и тонове железобетон, складове с боеприпаси на няколко нива и накрая азовци бягат като пл..ъ*хове от Угледар. Срам ли ви е, или ДА!
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Мухаха - Не знам ония колко стават, ама зелника твърдо не става. Само той им е притрябвал на американците за президент.
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ей, злено цвъцкво президентско, как можеш обираш по улиците люде, да умират за твоята доктрина зомбирана, на какво се надяваш *** клоунски, аз знам , само да спасиш животецо си мизерен и на децата и жена си, това го разбирам, но не и на цената на милиони провалени живота!
13
0
 
13
 
! Отговори
Зеленски го чака преди 3 дни
съдбата на Бенито Мусолини,освен ако своевременно не избяга,като се смени вятърът на Запад,а оттам и в Украйна.Той е човекът,повярвал на наглосаксонците,че ще убият мечката и предизвика тотална разруха в Украйна,за трилион $.Всички"помощи"ще се плащат много десетилетия.Западът цели уронване отбраната и икономиката на РФ и го постига за сметка на украинските жертви,а и има печалби от оръжията.А клетия несретник Зеленчо го чакат големи нещастия заради действията му,унищожаващи Украйна.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Много фалшив анализ от украинска страна.
11
0
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 3 дни
Имате ли заеми? Имате....Цял живот ще сте длъжни на Моше!
10
0
 
14
 
! Отговори
Мухаха преди 3 дни
Зеленски да се кандидатира и той за президент на САЩ. Има това право. Вече е с американско гражданство а и има имоти и бизнес в САЩ , което го прави напълно легитимен кандидат. Тъкмо после ще може колкото и каквито си иска помощи да си отпуска на Украйна .Всички знаят че мандата му на украински президент свърши отдавна. Що да не участва в изборите. И без това другите кандидати според експертното му мнение НЕ СТАВАТ.....