Две минути преди изстрелите към Тръмп е съобщено за въоръжен на покрива

На видеозапис се вижда как участници в митинга го сочат на полицаите
16 юли 2024 20:30, Петър Бойчев
98
Две минути преди изстрелите към Тръмп е съобщено за въоръжен на покрива
Снимка БГНЕС

Участници в предизборния митинг на бившия американски президент Доналд Тръмп в щата Пенсилвания са видели въоръжен мъж на покрив и са предупредили полицията за него две минути преди да бъдат произведени изстрелите, съобщи в. "Ню Йорк Таймс". Американският всекидневник публикува видеозапис, заснет от очевидец.

На кадрите се вижда как участници в проявата сочат към мъж, който лежи на покрива на бялата сграда, откъдето в крайна сметка бе извършено нападението срещу Тръмп. На кадрите се чува и как някои от тях се опитват да привлекат вниманието на служителите по сигурността. Според "Ню Йорк Таймс" видеото е заснето в 18:09 ч. в събота местно време - точно две минути преди да се чуят звуците от изстрелите.

На видеозаписа е заснет и полицейски служител, който се приближава към мястото на инцидента, но не е ясно дали е чул предупрежденията на свидетелите, или вече е знаел, че потенциалният стрелец е на покрива. Освен това на паркинга до сградата, от чийто покрив е стрелял, се виждат три паркирани полицейски автомобила. Все още не е установено дали в тях е имало полицейски служители.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп оцеля в събота при опит за убийство, извършен по време на предизборен митинг в град Бътлър в щата Пенсилвания, пише БТА.

Тръмп, който ще бъде кандидатът на Републиканската партия за президентските избори през ноември, бе ранен леко в дясното ухо и бе изведен бързо от сцената на митинга от агенти на Сикрет Сървис. В резултат на стрелбата загина човек, взел участие в митинга, а още двама бяха ранени.

Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ пое разследването на случая и каза, че става дума за опит за убийство. Двадесетгодишният нападател бе убит от агенти на Сикрет Сървис секунди след като произведе няколко изстрела с автомат на митинга на Тръмп.

Държавни глави и правителствени ръководители от цял свят осъдиха покушението срещу бившия американски президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според мен от екипа на Тръмп трябва да се свържат с 50 сент и да поискат песента му мени мен да се използва в остатъка от предизборната кампания.Можеше са преотврати това нападение, но се видя че охраната си затвори очите.
41
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аде бе, децата ще му викат ,, президент с половин ухо'', макар че ухото ще му е повече от акъла! Той ще остане в американския фолклор!
40
3
 
1
 
! Отговори
Юлиян до нечетящия преди 1 месец
Много си"загубен",ама много!Ако беше шаран щеше да кълвеш на"гола кука".Ами като не ги четеш,защо отговаряш?И не си тръгвай!Стой тук,покрай такива като теб поне е весело.
39
1
 
3
 
! Отговори
що за въпрос? преди 1 месец
До Анонимен 32 Щом му е наранена горната част на ухото, ще си служи с долната част на ухото. И пак може да стане президент. Той вече беше президент.
38
2
 
1
 
! Отговори
Юлиян до 38 преди 1 месец
Не звучи логично.
37
4
 
1
 
! Отговори
ТРЪНПНАСРАНОТО преди 1 месец
До Юлиян до посраното/ НЕ ТИ ЧЕТА ПОСТОВЕТЕ НЕ СЕ ХАБИ ПРИНЦЕСО ЮЛИЯНА
36
4
 
1
 
! Отговори
Юлиян до посраните преди 1 месец
и анонимните:Започнахте вече и чужди псевдоними да използвате.Каква полза,като не казвате нищо смислено,само някакво нечленоразделно говеждо мучене.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да има и друга хипотеза, която естествено в момента не мога да докажа, но си мисля, че може да са искали първо да ликвидират Тръмп и след това да ликвидират Байдън когато избухне гражданската война в суматохата. Дори спонсорите на Байдън му казаха да се оттегли. Той не иска да се оттегли. Единствено могат да се отърват от Байдън като го ликвидират. Но може би плана им е да ликвидират и двамата.
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко струва да си пусна руска телевизия?
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То вече в сикрет сървис влизат охранители на нивото на охранителите в делта гард.
32
0
 
4
 
! Отговори
Не! Няма атентат! преди 1 месец
Как ще има? Байдън е пазел Тръмп като зеницата на очите си! ЗАБРАВИХТЕ ЛИ, ЧЕ ТРЪМП БЕШЕ ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА БАЙДЪН? САМИЯТ БАЙДЪН СЪОБЩИ ТАЗИ НОВИНА, ИЗДАДЕ ТАЙНАТА ПРЕД ЦЯЛ СВЯТ.
31
3
 
6
 
! Отговори
ТРЪНПОСРАНОВКА преди 1 месец
РАБОТАТА Е МНОГО СЕРИОЗНА! В МОМЕНТА ПО РУСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ КАНАЛ ДАДОХА ИНТЕРВЮТО С ЕДИН ОТ ПУБЛИКАТА КАК Е КАЗАЛ, ЧЕ ИМА ЧОВЕК НА ПОКРИВА МНОГО ПРЕДИ СТРЕЛБАТА И ТЕ НЕ СА НАПРАВИЛИ НИЩО :D
30
0
 
5
 
! Отговори
ордени! преди 1 месец
Изглежда агентите са очаквали повишение в службата от Байдън в случай, че Тръмп бъде застрелян. Това е причината да не реагират. Но нещата се объркаха и не стана това, което агентите са очаквали. И с голямо неудоволствие и нежелание е трябвало да застрелят стрелеца.
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И сега как ще е президент с наранена горна част на дясното ухо,дето от бръснене може да стане ? Той трябва да е инвалид с ТЕЛК! Че и голяма лепенка беше сложил, цялото ухо покриваше! Лоша работа,кого ще слуша без ухо?
28
1
 
2
 
! Отговори
Юлиян до посраното преди 1 месец
Не знам защо слабо и все по-слабо се чуваш?И изпадаш в повторения.Какво?Празната тиква не върши работа?Гледай,че и твоите колеги "евроатланти" почнаха да ти слагат минуси.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Байдън каза, че вицето на Тръмп било негов клонинг. Един път Байдън да каже нещо адекватно. Точно клонинг на Тръмп, но много по-млад. Ако искат да спрат тръмпистите, трябва да убият и вицето на Тръмп. Млад 39 годишен много по-лесен от Тръмп. А стрелбата показа на света, че Сикрет Сървис подчинените служби на Байдън са пробити. Станаха за подигравка на целия свят с жалките си опити да убиват опонентите. Следващият Ванс ли е под прицел? Байдън преди 2 седмици каза:Трябва да сложим Тръмп под ПРИЦЕЛ
26
1
 
5
 
! Отговори
Мироглед преди 1 месец
Тръмп каза ако спечеля ще спра войната в Украйна с един телефон разговор. Затова го мразят военно - промишленият комплекс, който с това си вади милярдите. Той явно е най-подходящият и правилен президент ако спечели отново. Но според мен няма да го допуснат, ще му измислят някаква скомина - скандал. Народа го харесва но има едни ...от Байдън страната. Като тоз *** - стрелеца.
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абсолютен непрофесионализъм от службите. Повечето агенти назначени по линия на дайвърсити, не заради качества. Една я показват как не може цяла минута да извади пистолета си.
24
5
 
3
 
! Отговори
ТРЪНПОСТАНОВКАТА преди 1 месец
До ПРИНЦЕСА Юлиян до посраното/ БЕЗСРАМНИЦЪ :D ДОРИ НЕ ТИ ЧЕТА ПОСТОВЕТЕ БЕЗСРАМНИЦЪ :D
23
3
 
2
 
! Отговори
Юлиян до 17 преди 1 месец
Никак не би било лошо.Или по-точно, никак няма да бъде лошо.