Путин се оплака: Русия може да разчита само на себе си

Никой няма да ни помогне докато сме във война, заяви той
26 юни 2024 21:45, Нели Христова
761
Путин се оплака: Русия може да разчита само на себе си
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин се оплака, че никой няма да помогне на Русия, докато води война срещу Украйна.

Руският президент каза, че страната му може да разчита "само на себе си", докато се обръщаше към военния персонал, събрал се в Георгиевската зала на Големия Кремълски дворец.

В забележки, заснети и публикувани в Telegram от държавната телевизия, той говори за необходимостта от стабилна икономика в Русия, която да подкрепя нейното министерство на отбраната.

"Всеки има значение: и заплатата, и новото оборудване, и поръчките – това е много важно. Това е база", каза Путин.

"В този смисъл можем да разчитаме само на себе си. Никой няма да дойде и да ни даде нещо с протегната ръка, всеки сам ще си го направи. Ние го можем", добави той.

Коментарите на Путин идват, след като той подписа договор заедно със севернокорейския лидер Ким Чен Ун за обещание за взаимна военна помощ в случай на атака срещу Русия или Северна Корея.

Споразумението гласи, че "другата страна предоставя военна и друга помощ без забавяне с всички средства, с които разполага".

Международният наказателен съд (МНС) издаде заповеди за арест във вторник, 25 юли, за бившия руски министър на отбраната Сергей Шойгу и генерал Валери Герасимов по обвинения в извършване на военни престъпления и престъпления срещу човечеството за нападения срещу цивилни.

Съветът за сигурност на Русия твърди, че заповедта за арест на МНС за Сергей Шойгу е част от хибридна война на Запада срещу Москва, според държавната информационна агенция.

69-годишният Шойгу беше смятан за ключова фигура в решението на Путин да нахлуе в Украйна, преди да бъде сменен като министър на отбраната през май тази година.

Нахлуването, при което Русия очакваше бързо да превземе Киев и вместо това да постави марионетен лидер, се сблъска със сериозна съпротива от вълна смели украинци.

68-годишният Герасимов, който е началник на генералния щаб от 2012 г., продължава да ръководи военните операции в Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


761
Още от Русия
Министрите на отбраната на САЩ и Русия проведоха телефонен разговор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
480
12
 
5
 
! Отговори
Хм преди 1 седмица
Не е казал нещо ново-всеки трябва да разчита най-вече на себе си.Видяхме,че и САЩ не получиха желаната подкрепа и освен преките васали никой друг не ще да се ангажира.
479
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия мачка сащ и НАТО в Украйна с малкото си пръстче. Ако първите се решат да пратят явно собствени войски, тогава в западните държави ще пламнат граждански войни и кукловодите може да не излязат съвсем сухи
478
8
 
5
 
! Отговори
мдаааа преди 1 седмица
Русия, която предлага край на войната, ще стане основният миротворец в очите за международната общност, а нейният президент Владимир Путин може дори да получи Нобелова награда за мир. Това каза в интервю за киевския журналист Василий Голованов бившият съветник на президентската канцелария Олексий Арестович, който избяга от Украйна след уволнението на главнокомандващия ген. Валерий Залужни.
477
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Искам да се къпя в ЯДРЕНИ вълни. Къде е тоя ядрен апокалипсис на никой не му стиска. Гледам ги рашистанците реват по телеввизиите на умрело щото осъзнават, че след Северна Корея само атомните бомби им останаха, а май май хич не им се мре.
476
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя вече мирише на гpoбищща! Ша омирише цяла Русия!
475
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Той влади за това отиде при ким.....обмяна на опит.
474
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На вълка му е дебел вратъ, защото сам си върши работата! Вярно е, но кво общо има вълка с тоя пyмяp?
473
4
 
0
 
! Отговори
Социопат преди 1 седмица
Като папагал да пишеш с чужди имена, води само до едно-набиване на зъбите в гърлото.
472
7
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Психото в Мордор ще яде голата опашка. Да ходи да проси пак от Сев.Корея и Иран.
471
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е вчера нали беше умрял Путин?
470
4
 
19
 
! Отговори
Сатърчето преди 1 седмица
Бранейки пyйкин русофилето брони своето робско минало незабравимо, на евтината ракия и кебапчета, опашките по магазините, дефицита , уравниловката, мързелуването, руската култура! Гладомор и руска естрада оправя русофилията!
469
8
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
......Никой няма да дойде и да ни даде нещо с протегната ръка, всеки сам ще си го направи...... Хахахахаа, Психооо това да не е 1944г. САЩ да ви дават всичко за да воювате с Хитлер. Този път ще ядете голата опашка :)))))))))))))))))))))))))))
468
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А на кого да разчита, след като направи всичко възможно да отблъсне всички от себе си?
467
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 568,Докато не свърши войната никой нищо не е взел - дори и на Путин му е ясно това, затова иска този мир. Спрете да заемата страна, а се замислете, че там умират хора и от двете страни, докато "лидерите" се карат по телевизията.
466
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Юлиян...смяната ти свърши тичай в посолствоТО да си вземеш центовете.
465
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До RU - недей умува мн мн ами тръгвай да ми правиш банички *** pycopoбски искам ги топли като пристигна след около час-2, ясен ли съм?
464
15
 
10
 
! Отговори
RU преди 1 седмица
Русия си взе Крим, Донбас , ДНР, ЛНР, областите Запорожие и Херсон.............ако Зеленски продължава да се инате и не иска да преговаря за мир............очаквам руснаците да си вземат още две области - Одеска и Николаевска и Украйна да стане една малка държавица без излаз на море............като Сърбия!!!
463
9
 
4
 
! Отговори
Нелче, преди 1 седмица
мило, пусни си климатик и опитай нещо друго! Това не е силата ти, не се мъчи повече и да не мъчиш и нас!
462
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Юлианчу е неква нощна пипиpyтка! По цели нощи пърха тука. Явно е некъв дpът старши пазач на паркинг или строителен обект и много скучае. Такива се самоопределят бодигардове. Ееей много авторитетно бе! А?
461
4
 
6
 
! Отговори
мисирките преди 1 седмица
така ли му разбрахте думите.