Русия е свалила 87 украински дрона през нощта

Те са били насочени към Ростовска област
14 юни 2024 09:14, Инна Ангелова
62
Русия е свалила 87 украински дрона през нощта
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия съобщава за 87 свалени украински дрона през нощта, 70 от които са били насочени към Ростовска област в южната част на страната, където се намира щабът на руската операция в Украйна, предаде АФП.

Руското мнистерство на отбраната съобщава още, че “през нощта беше предотвратен опитът на киевския режим да извърши терористична атака с помощта на въздушни дронове”.

"Общо 87 украински безпилотни летателни апарата бяха свалени над руски региони. Системите за противовъздушна отбрана прихванаха и унищожиха дронове над Белгородска област (2), Волгоград (2), Воронеж (6), Курск (6), Ростов (70), както и един дрон над Кримския полуостров", анексиран от Русия през 2014 г., се казва още в изявлението.

Василий Голубев съобщава в Telegram, че в Ростовска област, където се намира щабът на руската операция в Украйна, нападението "не е причинило жертви", но е довело до прекъсване на електрозахранването в няколко населени места.

Във Воронежка област, граничеща с Украйна, "цистерна в петролно депо е леко повредена" вследствие на падането на отломки от дрон, според областния управител Александър Гусев.

Украйна от две години е в сблъсък с руската офанзива и редовно отвръща на удара, атакува руски региони и по-специално се насочва към енергийни обекти. Киев е обещал да пренесе бойните действия на руска територия в отмъщение за многобройните бомбардировки на нейна територия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Защитата от дронове вече трябва да е нещо напълно нормално. Не само в конфликтните зони, а и навсякъде по света. Има схеми в интернет на дронове от типа направи си сам. За под 1000 лева можеш да си направиш дрон с обхват 10км, на който можеш да прикрепиш всякакъв вид взривно вещество. Абсолютно анонимно може да прелети оператора на дрон до всяка една точка и да причини щети.
14
1
 
5
 
! Отговори
до 1 морски преди 3 месеца
Кой ти коги на гомноморието вече бе чуек? 2-3 батки по ханцузи, 2-3 каки работнички от карнобатските села и 2-3 софийски гамена да се надрусат.
13
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как сте тази сутрин, неграмотни бачкотещи бачкери русофили?
12
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Знаем, да. Затова руската смешка остана без черноморски флот, защото сваля всичко наред хахахахахахахаха
11
13
 
8
 
! Отговори
Мужик преди 3 месеца
Само така, бой по каските на злите джуджета. Пуцайте по поданиците на императора джудже!
10
11
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До 7 "УКРИТЕ ГИ ЧАКА МНОГО АМА МНОГО ТЕЖКА СЛЕДВАЩА ЗИМА" - а ЕС?
9
5
 
5
 
! Отговори
циганин с рексона преди 3 месеца
До Майор от запаса да ми обясниш как "продължава успешното настъпление" в населено место, с по малка численост на населението от село в северозападна българия?
8
8
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Русия трябва да даде безплатно оръжие на всички групировки,които са против британски и френски бази близо до териториите им. Единственото изискване трябва да е да ги използват.
7
7
 
13
 
! Отговори
ИВАН преди 3 месеца
УКРИТЕ ГИ ЧАКА МНОГО АМА МНОГО ТЕЖКА СЛЕДВАЩА ЗИМА! ДА МУ МИСЛЯТ! А ТОВА ЧЕ *** ЗА УРСУЛА И ОНЯ С ДЕМЕНЦИЯТА НЕ ГО КОМЕНТИРАМ
6
9
 
5
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 3 месеца
ае татаре, да не е екипажа на некоя от гемиите дето прекараха от балтика до куба да е поискал политическо убежище в сащ, та от сутринта новините са като се едно сме петък икиндия
5
6
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До 3 седмици същите новини за британските бази във Фолклъндските и френските в Тихия океан!
4
16
 
8
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 3 месеца
чиста случайност е че след като украински бомбардировачи потрошиха белгород, изненадващо са свалени 100500 дрона. предполагам не са били ято щъркели.
3
11
 
17
 
! Отговори
Майор от запаса преди 3 месеца
Братушките продължават успешно да настъпват под Новоалександровка и Очеретино, вчера са освободени от киевските нацисти селата Прогрес, Евгеновка и Сокол. 57-*** фашистка бригада на ВСУ е разлика на пух и прах под Харков, фашистите бягат, на тяхно място отиват на cмрът 3-та нацистка бригада Спартан.
2
13
 
7
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
как така ги свалят със стотици и има само скинати кабеле, и баш тия дето удариха задхоризонтния радар у су57цата не можаха да неутрализират. пълна липса на малшанс значи
1
6
 
13
 
! Отговори
морски преди 3 месеца
И покрай тази война ще има все по-слаби Сезони на морето ни.