Байдън: Путин няма да се спре в Украйна, Европа е застрашена

Ще продължим подкрепата за Украйна, заяви Макрон
Обновена: 9 юни 2024 06:48 | 8 юни 2024 19:20, Анисия Иванова
350
Байдън: Путин няма да се спре в Украйна, Европа е застрашена
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Джо Байдън, който е на официално посещение в Париж, проведе среща с френския си колега Еманюел Макрон в Елисейския дворец. Помощта за Украйна и Газа и кризата в Газа бяха централните теми на разговора, съобщи БНР.

"Ще продължим подкрепата за Украйна докогато и с каквато сила е нужно" - това заяви френският президент Еманюел Макрон в изявлението след разговора си с президента на САЩ Джо Байдън. Макрон определи обещаната военна помощ за Киев като нужна, за да може страната да се защитава от агресора на своята територия.

"Путин няма да се спре в Украйна, цяла ЕВропа е застрашена и ние няма да допуснем това" - заяви от своя страна американският президент, който вчера обеща нова помощ за Киев в размер 225 милиона долара, а Париж предвиди предоставянето на изтребители "Мираж" и други помощи за инфраструктурите.

Двамата президенти изразиха радостта си от новината за четиримата освободени заложници на "Хамас" и потвърдиха, че ще се борят докрай за освобождаването на всички. Преговорите са единствен път към изход от конфликта в Газа, заяви Еманюел Макрон.

На срещата са били обсъдени международната търговия, борбата за климата и двустранните отношения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
1
 
1
 
! Отговори
тя преди 3 месеца
Деменски видения !
286
1
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 3 месеца
Бай-Дън отново е налегнат от деменциално психично разстройство , а Макарона явно се е изказал преди изборите ,на които французите му го натикаха ....сещате се къде.
285
2
 
3
 
! Отговори
вертеп преди 3 месеца
"ДЪРТЬО"стига си ни плашил!!Знаем всичките ти приьоми!!Така,че ГЛЕДАЙ СИ БОЛНОТО ЗДРАВЕ И ДЕМЕНЦИЯТА и си кроти оти ке те стигне прокобата на сем.КЕНЕДИ!!СИГИ СЕ ПЛАШИ НЕ ОТ ТРЪМП,А ОТ МЛАДИЯ КЕНЕДИ,ЗАЩОТО И Е МЛАД И ИМА ДРУГО РАЗБИРАНЕ ЗА СВЕТА,МИРА И ВОЙНАТА!!БЯХМЕ ТАМ В "КРАВАРИСТАН И ЗНАЕМ КАКВА Е НАГЛАСАТА НА ВСИЧКИ И ЗА ВОЙНАТА И ЗА МИРА!!ОСТАВИ НИ НАС Т.Н.ЕВРОПЕЙЦИ САМИ ДА РЕШАВАМЕ ЗАЩО И КАК ДА ЖИВЕЕМ!!ДЕМЕК"НЕ ПРАВИ С НАШАТА ПИТКА ПОМЕН НА РУСИЯ!!СЛАВА ЕЙ!!НЕПОБЕДИМАЯ!НЕСЪКРУШИМАЯ!!
284
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Единствената заплаха за Европа е САЩ. Факт!
283
4
 
2
 
! Отговори
а преди 3 месеца
Искаше му се на джуджето да удари киев и хоп, цела украйна ще лапне. Е, лапна един голям, амарикански х.
282
1
 
2
 
! Отговори
Хумор DEAD преди 3 месеца
Император Нерон Първи го подкрепяше населението на целият БЛИЗЪК ИЗТОК но в останалата част от Римската Империя положителното мнение за него не беше чак толкова голямо"............РИМЛЯНИН от РИМ го е написал и твърдял............Какво Ви е мнението по туй
281
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ГРЪЦКА ДУМА Е ЕВРОПА изцяло чужда на латиницата и Римският Папа...............Ислямският Турски Антихрист коя дата избрахте да нападне Гърция?
280
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От какво е "застрашена" Европа бе дедо ? Вие САЩ достатъчно я съсипахте
279
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ОСАМА БИН ЛАДЕН беше ПРИЯТЕЛ на ДЖОРДЖ БУШ-СТАРШИ преобърнал се в кървава закоравял враг на САЩ през 1993 след коронацията на Бил Клинтън от омраза и ненавист към етноса от английски КУЧЕТА наречен ирландци..............................................................РОБОВЛАДЕЛЕЦ Е ТУРЧИНА и АНГЛИНЧАНИНА като ОСАМА БИН ЛАДЕН а ти РОБСКИЯТ ЕТНОС на Джоузеф Байдън като жабата дето видяла че подковават коня та и тя...............МАРКСИЗМА НА РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ И РАСИСТИТЕ ПО ЕТНОС МНОУ ХАМАСКИ ОТ СОРОС
278
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Застрашени са сащ -- европейците ще млатят американските пра се та.
277
4
 
9
 
! Отговори
Говедар преди 3 месеца
Всички американски *** - обратно в обора! 200 военни бази по цялото земно кълбо! Световният агресор е виновник за всички военни конфликти от Втората световна война насам, вкл. и за касапницата в Украйна. Справка - доказаният за автентичен разговор между Виктория Нюланд и Джефри Пят от началото на 2014 г.
276
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А дано дойде Путин, че ми писна от Джен дър управление!
275
4
 
16
 
! Отговори
Руси преди 3 месеца
А Америка не е ли застрашена бе дядка ! Тоя иска да разруши сърцето на света и културата и да ни замени с неговите 200 килограмови *** от тъпата Америка !
274
2
 
16
 
! Отговори
СУФ преди 3 месеца
Путин никога не е казваш такова нещо. На Байдън му се ще, на стари години, калпазанин такъв :)))))
273
3
 
16
 
! Отговори
разсъждаващ преди 3 месеца
Ходете и се разходете в големите градове на тази Европа за да видите от какво е застрашена реално! Препоръчвам нощни разходки, но може и денем. Вижте структурата на населението. Разбира се това не е важно, защото така и така Путин идва с танковете....
272
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Велика Америка! 262 Умря тая работа с еднополюсния свят. Никой не иска сащ да го управлява. Ще дойде време сащ да се борят срещу почти всички. Е няма как да се получи.
271
1
 
8
 
! Отговори
учуден преди 3 месеца
Никак не ми е ясно защо, след като от Израел са казали, че изключват мирно споразумение с Хамас и всички бойци на организацията ще бъдат унищожени, защо Хамас все още държат живи пленници и как така освободените пленници са в адекватно състояние!
270
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
КРАВАРСКО ИЗДАНИЕ ПИШЕ! - ДОБРЕ ЧЕ УПРАВЛЯВА ПУТИН, АКО УПРАВЛЯВАХА РАДИКАЛИТЕ УКРАЙНА ДОСЕГА ДА Е ИЗЧЕЗНАЛА.
269
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Изповед на украински войник със позивна "Психо". - "Утром когда я просьiпаюсь, я пью енергетик, отправляясь на патрулирование, я пью енергетик, перед атакой я пью енергетик".
268
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
РУСИЯ РАЗМАЗА НАТО. НАПРАВИ ГО НА ПИХТИЯ. СЛАВА КРАСНОЙ АРМИЙ.