Зеленски: Русия напредва в Украйна заради недостиг на средства за ПВО

Увеличават се руските въздушни удари срещу Харков
23 май 2024 15:05, Елка Василева
320
Зеленски: Русия напредва в Украйна заради недостиг на средства за ПВО
Снимка: архив, БГНЕС

Русия „напредва“ в Украйна, като увеличава въздушните си удари срещу град Харков и околностите му в североизточната част на страната, написа украинският президент Володимир Зеленски в социалната платформа „Екс“, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

Още по темата
Той обвини „слабостта“ на Запада за загубите, които търпи Киев, като отбеляза, че те се дължат на недостиг на средства за противовъздушна отбрана, както и на способност да унищожават руските ракетни установки.

По думите му най-малко петима души са били убити при днешните атаки в областта.

„Руските терористи печелят предимство поради факта, че Украйна няма достатъчна противовъздушна защита“, написа Зеленски. „Тази слабост не е наша, а на света, който не се осмелява да се отнася към терористите така, както те заслужават“, допълни той.

В същото време украинската държавна железопътна компания „Укрзализниция“ каза, че някои от съоръженията ѝ са унищожени от руските въздушни удари.

От компанията написаха в канала си в „Телеграм“, че шестима техни служители са били ранени при нападение срещу  цивилна железопътна инфраструктура.

Междувременно броят на убитите при руските въздушни удари в Харковска област нарасна до 7. Ранени са 16 души, съобщи ръководителят на регионалната военна администрация Олег Синегубов, цитиран от Франс прес.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В САЩ 50 долара вече са като 20 долара толкова можеш да си купиш.
27
4
 
2
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 4 месеца
Ама наистина,защо щом Зеленски и Ердоган са в отлични отношения просто не му каже от какво оръжие има нужда,че да му прати. Самият Ердоган доскоро крещеше,че са най-добре въоръжената армия. Е,а ми хайде де. Солидарност между тюрки. Щом Турция произвежда "байрактар" в Украина значи може и да произвежда и някакви вълшебни ненадминати ПВО-та. Въобще, турците са толкова въоръжени,че Ердоган попридремва от спокойствие за сигурността у бункери и тунелите. Скоро и над вас ще прелети Б 52 ,съветски луди
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
СЛАВА НА РОССИЯ! ДА ЖИВЕЕ ПУТИН!
25
1
 
19
 
! Отговори
Въпрос преди 4 месеца
Какъв се явява Зеленски?
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Никой не ви е длъжен. Да сте си правили сметката на Майдана.
23
1
 
14
 
! Отговори
Жозето преди 4 месеца
А какво става с победата на бойното поле. Оня евродебил Борел не се ли е изказвал за победата на бойното поле. Целият цивилизован консолидиран колективен обединен свят с най-високите технологии, 80% БВП, 18 хиляди опустошителни санкции и 40 милиона мотивирани украинци готови да се бият до cмьpт срещу изостанала и бедна Русия с 90 евро МРЗ, само с 1.5% БВП и икономика колкото на Португалия където 90% от населението живее без канализация и ползват външни тоалетни. Влязоха ли вече в Москва войските на цивилизования свят?
22
25
 
1
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 4 месеца
Вина за жертвите и разрушенията в Украйна имат както Русия, така и всички държави които не оказват достатъчно помощ на украинския народ в борбата му с вероломния агресор. С достатъчна и навременна помощ ЕС и САЩ можеха да спасят хиляди животи, но не го направиха. И затова жертвите ще тежат на съвестта им!
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ВС на РФ плениха в Харковското направление не просто всушник, а заградител на ВСУ.Александър Василиевич Матай разказва, че принуждавал мобилизираните украинци да отиват на сигурна смърт и ги разстрелвал, когато искали да напуснат позициите си.Самият той бе пленен, когато избяга от позицията си по време на пристигането на руски щурмови самолети.
20
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Така ще е! Който дърпа мечката за опашката, в някакъв момент идва време за разплата. Каквото човек сам си направи, и най-големият му враг не може да стори! Ще трябва да изпиете горчивата чаша до дъно! Никой не ви е виновен, че се вързахте на интригите на коварните англосаксонци и янките!
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Средната класа на запад ще загуби всичко.
18
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Укрия държава със 70% население с майчин език руски и аз да съм помагал на Укрия да й помага Русия.
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да си късам парите заради Укрия ли бе полуръст?
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зе-узурпаторът иска ПВО на отановските съседи да сваля руските самолети над Украйна. Отановците се боят, че ще получат отговор от Президента Путин.
15
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Западната система се разпада, докато Русия, Китай и Индия се превръщат в самостоятелни макро-цивилизации, всяка от които има какво да предложи на света.
14
41
 
2
 
! Отговори
Споко преди 4 месеца
Споко, Джо наесен печели изборите и САЩ влизат в Украйна и до дни, дори до часове американската армия размаже Русия и ще влезе в Москва, и Путин отива на съд в Хага, а Русия ще бъде разчленена на малки демократични държави които ще живеят по нашите цивилизовани правила и ще ни доставят евтино суровини и енергии да си развиваме високите технологии и ще си живеем богато като самодоволни и оядени западняци. Само Джо да спечели наесен.
13
0
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 4 месеца
Кви са тия?
12
0
 
17
 
! Отговори
Malian преди 4 месеца
До Слава на Украйна Не оправдавам Русия , но не може да се принуждават други държави да изпращат средства на Украйна!
11
2
 
29
 
! Отговори
мак преди 4 месеца
Защо ни занимавате с тоя неблагодарен нагъл наглец? И да му даде ес цялото си въоръжаване и всичките кинти на секунда, тоя пак ще хленчи и ще обвинява, че нищо не са му дали. Наистина е време да спрат да дават и да се оправя сам.
10
1
 
16
 
! Отговори
Споко преди 4 месеца
Не се притеснявай. Денков - военната машина идва и сам ще обърне хода на войната.
9
0
 
1
 
! Отговори
До 4 преди 4 месеца
Какви санкции налага ООН?