Русия тайно си добавя към територията и от границите на Финландия

Тя настъпва в Финския залив
22 май 2024 18:56, Нели Христова
166
Русия тайно си добавя към територията и от границите на Финландия
Снимка: БГНЕС

Руските власти възнамеряват да обявят част от акваторията в източната част на Финския залив, както и край Балтийск и Зеленоградск в Калининградска област, за вътрешни морски води на Руската федерация.

Министерството на отбраната на Русия предложи преразглеждане на границите на руските териториални води в Балтийско море, съгласно проект на правителствен указ, предизвиквайки упреци от членката на НАТО Финландия. В документа се посочва, че географските координати, установени през 1985 г., "не отговарят напълно на настоящата географска ситуация", пише Kyiv Independent.

Ако амбицията на руския президент Владимир Путин при нахлуването в Украйна беше да възпре НАТО, това имаше точно обратния ефект. През април 2023 г. Финландия се присъедини към алианса, като повече от удвои дължината на границата на НАТО с Русия, а през март 2024 г. Швеция също стана член.

Двете държави драматично разшириха териториалния обхват на НАТО и внесоха значителни способности в организацията. Тяхното членство представлява голямо препятствие за Москва, но и повишени рискове от ескалация.

Според проекта на указ от 21 май министерството предлага коригиране на границата около руските острови в източната част на Финския залив и около Калининград.

На финландската граница руснаците искат да коригират координатите в района на островите Яхи, Зомерс, Холанд, Родшер, Мали Тютерс, Вигрунд, както и близо до северния входен нос на река Нарва. И на литовската граница - в зоната на Куршската коса, районите на нос Таран, носът южно от нос Таран и Балтийската коса.

След това Руската федерация възнамерява да промени местоположението на морската границ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от Русия
САЩ: Русия е изстреляла космическо оръжие миналата седмица
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
4
 
! Отговори
да ама не преди 3 седмици
не че се разширява на север а е притискан от голям квадратен китайски муй от юг и няма накъде да бяга тавариш путин. Сидзипин и виновен
115
0
 
7
 
! Отговори
ясно преди 3 седмици
лакомо путлреристче кръв ере
114
0
 
11
 
! Отговори
Въпросче преди 3 седмици
Хм, странно. Неизвестно защо, за 2 ( втори ) път ме трият. Да не би да има някакви правила, които не спазвам ? Кой да ти каже...Та, да питам пак.Забелязал съм, че ако напишеш к.U.r. или някоя друга неприлична дума, те цензурират със звездички. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли, защо е така ?
113
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
СОЛИ МЕЧО У БАЛТИКА ДА ТЕ ГАЗИ!!...
112
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По големи измишлетини не можатхе ли да измислите?
111
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всичко което не е изгодно за масонския елит на запада се води пропаганда. Борба с фалшивите новини. Всичките ЛЪЖИ които те всеки ден бълват по пробитете им и непочтени медии е истината на истините.ОБЕДНЯВАТ ПРОГРЕСИВНО, ПРИЗОВАВАТ НАСЕЛЕНИЕТО ЗА ВСЯКАКВИ ИКОНОМИИ. В ОТЧАЯНИЕТО СИ ВИЖДАТ ЕДИНСТВЕНИЯ ИЗХОД ДА ПОКОРЯТ И КОЛОНИЗИРАТ РУСИЯ. А ЗЛИЯТ ПУТИН ИМ ПРЕЧИ. ТЕ ДОБРИ КЪМ РУСИЯ А ТОЙ КЪМ ТЯХ МНОГО ЗЪЛ.
110
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Днес лъсна колко е слаба прехвалената турска армия. Подкрепина от сирийските сърцеяди, тя след 58 дни , успя да превземе центъра на Африн и да прогони в изгнание неизбитите кюрди. На телевизионните кадри се видя, как """"освободителите""""" не ляха посрещнати от нито един гражданин на града. Терора и геноцида над поробения кюрдски народ продължава. Ако не беше руското """зло""" и у нас щеше да се шляят турските орди на диктатора.
109
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Погледайте на картата реките по света, има ли друга река, която да се влива в морето като нашата засипана с камъни Резовска река? РЕКИТЕ СЕ ВЛИВАТ В МОРЕТО В ДЕЛТА ИЛИ ЕСТУАР. И в двата варианта има разширяване на речното корито като се влее. Само река Резовска се влива в някаква изкуствена форма, чрез която Турция предявява претенции за огромна морска площ от териториалните ни води и икономическия ни континентален шелф.
108
1
 
17
 
! Отговори
Туркоциган руснак и преди 3 седмици
Коза наяждане нямат, само ножа ги лекува!
107
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
КАКВО СТЕ СЕ ЗАГРИЖИЛИ ЗА ДРУГИТЕ СТРАНИ, ОТИДЕТЕ НА РЕЗОВСКА РЕКА ДА ВИДИТЕ БРАТСКА ТУРЦИЯ ЧЕ Я Е НАСОЧИЛА ДА ТЕЧЕ КЪМ БУРГАС ПОКРАЙ БРЕГА НА МОРЕТО С БЕТОНОВИ БЛОКОВЕ. ПЪЛНО МЕДИЙНО ЗАТЪМНЕНИЕ ОСОБЕНО ОТ МЕДИИТЕ НА ППДБ.
106
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Широка страна Болшая . Територията е необхватна за руснака и това много него интересува.
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не е тайно , а опитва да компенсира . Тъй като китайците са завзели източната част с фирмите си от тридесет години . И руснаците се чувстват притеснени от друга страна им се предлагат продукти от автомобили ,техника , земеделски и фермерски , както бельо и бяла техника.,
104
0
 
11
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 3 седмици
Ашколсун кьопоолар! Руската работа бетер турска работа.!.
103
14
 
1
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 3 седмици
Ето за това е и скептицизмът у хората,защото каквито и произволи да си вършат руснаците,се оказва,че дори в САЩ всичко се отчита и подминава към следващото отчитане. А е ултра нагло вече САЩ да мущъчат,че Украина и Русия не са във война,а в една от фазите за модернизиране на оръжието на СССР чрез кражби най-вече от САЩ .
102
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тайно или явно , либерастията трябва да бъде притеснявана ,мачкана и унижавана всячески. Ей така , да знаят , че няма да е по тяхно му
101
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Финландските геьове че се молят на бог Путин )))
100
3
 
21
 
! Отговори
Копейкин преди 3 седмици
Някъде четох, че един ял, ял, ял и взел, че се задавил. Ама не помня с територии ли беше с тоалетни чинии ли......... не помня.
99
4
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 3 седмици
Шушууммигата е Поолууудял - Време е Някой Да Го Застреля......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
98
3
 
19
 
! Отговори
Коко преди 3 седмици
Всички знаем, че Владолф е кpадец и мишkа!
97
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Неграмотността на журналистите обхвана и ИИ.