Захарова: Москва е готова да обсъди сериозни предложения за мир в Украйна

Русия ще нанесе съкрушителен удар, ако Киев атакува Кримския мост, закани се тя
3 май 2024 22:45, Анисия Иванова
438
Захарова: Москва е готова да обсъди сериозни предложения за мир в Украйна

Русия е готова да обсъди "сериозни" предложения за изход от конфликта в Украйна, основани на съществуващите "реалности" и съобразени с безпокойствата на Москва по отношение на сигурността, предаде Ройтерс, като цитира изявление от днес на говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова.

Тя добави на дадения от нея брифинг, че Украйна трябва да обещае, че ще остане военна неутрална в бъдеще. Ройтерс припомня, че подобни условия Киев вече е отхвърлял преди.

От друга страна според Захарова казаното от Дейвид Камерън говори, че Западът води война с Русия, използвайки "ръцете на Украйна". Британският външен министър заяви вчера, че Украйна има право да използва оръжията, предоставени от Лондон, за да поразява цели в Русия, и че решението за това зависи от Киев.

"Думите на Камерън са още едно доказателство за хибридната война, която Западът води срещу нашата страна. Русия отговаря на това и ще продължи да отговаря", обяви говорителката на министерството на външните работи на Русия.

Освен това Захарова предупреди, че Русия ще нанесе "съкрушителен удар на възмездието", ако Украйна, подкрепяна от Запада, атакува Кримския мост, който свързва Южна Русия с черноморския полуостров, анексиран от Москва през 2014 г.

Агенцията припомни, че мостът е бил взиман под прицел от Киев два пъти досега.

Ройтерс посочва, че поводът за думите на Захарова е публикация в социалната платформа "Екс" на постоянния представител на Украйна при ООН Сергий Кислиця. Постът му от 1 май е бил озаглавен "Списък от 2024 г. на 6 основни типа мостове" и придружен с набор от снимки, уточнява агенцията.

Последната публикувана снимка с наименование Керч - градът на Кримския полустров на единия край на моста, е била празна, като Ройтерс обръща внимание на предположението, че може би кадър с моста отсъства, защото той би бил унищожен.

"Кримският мост отново е на прицел. Много пъти бяха подготвяни нападения срещу него - колкото и да е трудно да си го представим - и то с абсолютно пряката и безсрамна подкрепа на колективния Запад. Бих искала да предупредя Вашингтон и Брюксел, че всяко нападателно действие срещу Крим не само е обречено на провал, но и ще срещне нашия съкрушителен удар на възмездието", заяви Мария Захарова, цитирана от Ройтерс. (Иво Тасев, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сега е момента всички путинофили в България, да се съберат на Кримския мост ,и да си направят снимки за спомен, че време няма.
281
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тук цитират Ройтерс, но не казват всичко. Когато Камерън каза, че украинците могат да удрят по Русия, и го написаха Ройтерс, такъв вой се надигна в Англия, че изтриха статията си. Хората навсякъде са еднакви. Англичаните също подкрепят Русия и са против политиката на техните кукли на конци. В целия свят е така, в Норвегия, в САЩ, в Германия, Франция. Въпрос на време е тези военнолюбци са бъдат изправени пред съд!
280
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Представяте ли си, че ако Русия не беше най-великата ядрена държава, колко пъти щяха да бомбят Кремъл и всички други градове? Нямаше да се замислят, но страх лозе пази и се назландисват, не че не им се иска на западните рептили.
279
11
 
6
 
! Отговори
Пак преди 4 месеца
Запада прави в Швейцария,конференция за мир....без Русия!!!Поредното цинично щоу.
278
0
 
8
 
! Отговори
Да преди 4 месеца
Дано най после настъпи мир.
277
11
 
11
 
! Отговори
много трол много преди 4 месеца
подкрепящи колективният "миролюбив" запад, ама не виждат реалността, така е като ви плащат и сте заблудени и с включени VPN лайкове няма да промените мнението на истинският българин и хода на събитията на фронта, а тя е, че укрите ядат дървото по всички линии на фронта.
276
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мила Маша .Това не е само война на истощение.Това е война планирана да продължи години и целяще доразпадане на Руския блок подобно на съветския.Та тези нямам думи как да ги нарека я замисляха тази война от десетилетия.Вкараха в в нея елегантно като ви лепнаха хай нелицеприятните епитети.Запада се нуждае като слънцето и въздуха от тази война.хаивно е да се смята че ще се откажат.Призивите ви за мир дълго няма да хванат дикиш както казват старите хора.Ще я спрат когато те решат.
275
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако не преустановите тази война, тя наистина ще се прерастне неимуверно. Какъв друг изход виждате? Преговори или война до дупка.
274
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Впрочем, тези предложения за мир са в интерес на Европа, щото Русия си кара напред и не се знае докъде ще стигне. Спрете войната или ще закъсаме яко.
273
6
 
16
 
! Отговори
Така е .. преди 4 месеца
Вече не говорят за преговори , а за "сериозни " предложения , което значи да анексират петте украински области.И за тази ди-во-тия Украйна беше разрушена и загиват 1 милион руснаци и украинци.Вероятно ще успеят , но загуби цяла Русия.Никога няма да бъде същата Русия от преди войната.Имахме я за добронамерена и миролюбива държава , но вече НЕ.
272
3
 
10
 
! Отговори
Дидо преди 4 месеца
Това предложение е синдром на подритнатото магаре.
271
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Газпром излезе на загуба и вече са готови за мир.
270
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сериозни преговори може да има след изтеглянето на руския башибозук от Украйна. Всякакви други подмятания от Москва са крайно несериозни.
269
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Въпросът е, че ситуацията в момента е съвсем различна от март 2022 г., когато бяха последните сериозни преговори за мир (осуетени от Запада), и на този етап сериозните предложения за мир включват в една или друга степен капитулация на Украйна.
268
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Специално ние българите скоро отново ще чакаме братушките на Орлов мост с питки и цветя!
267
11
 
26
 
! Отговори
русия преди 4 месеца
е последната колониална империя с света. Време и е да се разпадне.
266
16
 
15
 
! Отговори
Василев преди 4 месеца
Войната трябва да спре.Но военнопромишления комплекс и егото на някои не позволява.Хората се превръщат в пушечно месо.Русия не е губила войни и територии.Само е подарявала.
265
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Древните укри са по-велики от древните макета.
264
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Турция също има хубави мостове над Босфора...
263
12
 
4
 
! Отговори
Ze nigmar преди 4 месеца
Ядрена война:)))