Украйна съобщи за вълна от руски ракетни атаки през нощта

Пациентка е пострадала в болница в Харков
27 апр 2024 09:00, Анисия Иванова
156
Украйна съобщи за вълна от руски ракетни атаки през нощта
Снимка: БГНЕС/EPA

Украйна съобщи за нова вълна руски ракетни атаки през изминалата нощ, след като американският министър на отбраната Лойд Остин обяви поръчки за оръжие за Киев към американската военна индустрия в размер на 6 милиарда долара.

Няколко групи крилати ракети са били регистрирани в източните и южните области на Украйна. Друга ракетна атака е преминала през северната част на Киевска област в западна посока. Украинските военновъздушни сили съобщиха за ракети над Житомирска област в посока към Хмелницка област. Последва съобщение за отекнали взривове в Лвовска област. В 6:00 часа бе съобщено за отмяна на въздушната тревога, съобщава БНР.

Пациентка е пострадала след след въздушен удар с две ракети С-300 на територията на болница в квартал на Харков. Засегнати са няколко сгради в медицинския комплекс, като се е наложило преместване на пациенти в друг корпус.

 През следващите години Украйна ще получи боеприпаси за зенитните системи "Пейтриът" и НАСАМС, системи за противодействие на дронове, снаряди с прецизно насочване и бронирани машини, заяви американският министър на отбраната Лойд Остин.

 "Радвам се, че мога да обявя допълнителен ангажимент по линия на Инициатива за подпомагане на сигурността на Украйна, който ще ни позволи да осигурим нови възможности за украинската армия от американската индустрия. Това е най-големият пакет в областта на сигурността, който сме поели до момента", допълни той.

 Белгия ще достави на Украйна изтребители F-16 още през тази година, а не през 2025-та, както бе обещала, твърди белгийска медия. Десетки изтребители за Киев обещаха също Нидерландия, Дания и Норвегия. Испания ще изпрати ракети за противовъздушни системи "Пейтриът".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от Русия
Излезе ли Европа от газовата криза? Търговците вече се тревожат за следващата зима
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Натуту приспа вниманието на русия, че няма да я бие, и сега се подготвя да влезе в русия! Също както русия кaза, че няма да нападне братския украински народ!
116
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Акциите на компании които изпращат оръжия в украйна падат що тъй ?!?
115
2
 
6
 
! Отговори
Има добри новини преди 3 седмици
За Украинския военен полигон за новия склад от 1918г.на миналия век дава надежда за ежедневни нападения в продължение на 10г.
114
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Прочетете съвременна руска ,,поезия",великите поети Игор Витюк, какъв кеф било да умреш за Русия, Сергей Семьонов, как Путин ще спаси света от Армагедон....то да плачеш ли, да се смееш ли, да се чудиш Сталин жив ли е...? Нищо не се е променило там за един век, и на по -зле отива!
113
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Досеа да бяхме забравили, че е имало там война. Обаче наивници като Джонсън, Урсула, Борел, Мишел и подобни така се оплетока, че освен да разрушат Украйна, ще съсипят и Европа. За Зеленски е ясно, ще си тенли куршума.
112
4
 
16
 
! Отговори
В момента се преди 3 седмици
Използват нови по прецизни снаряди и бомби от току що отворен хангар произведен през 1918г.на миналия век, защото от миналогодишната 1917г.свършиха.
111
31
 
8
 
! Отговори
ПЕТКО БАРБЕКЮТО преди 3 седмици
БОЙ ПО РУСКИТЕ ЧOTPИ! ПУШКАЛАТА АМЕРИКАНО СА БЛИЗО, А МОСКВА ДАЛЕЧ! ДО ПОСЛЕДНОТО РУСНЕ!
110
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Щеше да е смешно ако не беше тъжно и жалко сори.
109
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Есесовците от ЕС си мислят че ще победат Русия а нали видяхме сащ и ЕС подаряват оръжие и милиарди ,и пак нищо ново ,че умиргате бавно фашисти
108
4
 
19
 
! Отговори
До 3000г. преди 3 седмици
Са програмирани бомбардировките на учебният военен полигон Украйна на Руската федерация за провеждане на специялни операции за масово унищожение на всяка заплаха от западната коалиция на урудите,срещу Православните народи и християнските ценности.
107
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Формуляр ...Бахмут Херсон Авдеевка Чааов яр Харков ненижното се зачертава.....
106
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За какви години говорят..?!!И кои ще се бие ? Украинци кандидати нямаДа преговарят и да се приключва.Няма как Европа да издържа Украйна още години наред
105
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 101 ми заминавай на фронта при зеления ,на човека са му нужни хора ,а тия са избягаки от мобилизация гадовете марш обратно при Путин
104
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За пореден път : руснаците свършиха ракетите още през март 2022. Украинците се самообстрелват.
103
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Винаги когато се стреля по цивилни обекти, повече от 2 години, първото съобщение на руските военни е че украинците сами стрелят по своите, второто е че са стреляли те но по склад с боеприпаси, а при убити третото е че не знаели какво правят цивилни в склад с боеприпаси......и така всеки ден.
102
0
 
13
 
! Отговори
Дарк преди 3 седмици
Мирът е близо,колкото и да не влиза в нечии планове.
101
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бой по украинските фашисти ,Ко стана с милиардите от ЕС и сащ ,окрадиха ли милиардите Зеленски)
100
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Укрите регистрираха мощна вълна от руски ракетни атаки през изминалата нощ. Поразени са обекти от енергетическата инфраструктура в Днепропетровска, Львовска и Ивано-Франковска области. Поразена е Бурщинската ТЕЦ. Сериозно е повредено оборудването в 4 ТЕЦ на укро-ДТЕК.
99
1
 
12
 
! Отговори
Бай Кор преди 3 седмици
Oпаааа...ракети С-300 са отбранителни за поразяване на летящи обекти ! Да, може да се преработи за да стане нападателна, но е безмислено да се прави. Има си достатъчно налични нападателни такива. Така написано, би трябвало да се разбира, че С-300 си е украинска ракета изгубила прихваната си цел ( ако изобщо е прихванала нещо !). То даже и обсега не и е толкова голям, за да се смята че е изстреляна от руска територия. Та супер статия, укроармията най-накрая си каза, че обстрелват собствените хора
98
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
C300 като не улучи целта в небето ли остава?