Захарова убедена: САЩ ще бъдат унижени в Украйна като във Виетнам

Вашингтон навлизал много по-дълбоко в хибридна война срещу Москва
22 апр 2024 06:44, Александър Попов
341
Захарова убедена: САЩ ще бъдат унижени в Украйна като във Виетнам
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Съединените щати искат Украйна "да се бори до последния украинец", включително с нападения срещу руска суверенна територия и цивилни граждани.

"Все по-дълбокото потапяне на Вашингтон в хибридната война срещу Русия ще се превърне в гръмко и унизително фиаско за Съединените щати като това във Виетнам и Афганистан", каза Захарова.

Русия заяви, че подкрепата на американските законодатели за още 60,84 млрд. долара помощ за Украйна показва, че Вашингтон навлиза много по-дълбоко в хибридна война срещу Москва.

Още по темата
Според руски и американски дипломати пълномащабната инвазия на президента Владимир Путин в Украйна през 2022 г. е довела до най-тежкия спад в отношенията между Русия и Запада след Кубинската ракетна криза през 1962 г.

В събота Камарата на представителите на САЩ прие с широка двупартийна подкрепа законодателен пакет на стойност 95 млрд. долара, с който се предоставя помощ за сигурността на Украйна, Израел и Тайван, въпреки ожесточените възражения на някои крайно десни републиканци.

По думите на Захарова Русия ще даде "безусловен и решителен отговор" на стъпката на САЩ да се включат по-активно във войната в Украйна.

Миналата седмица директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс предупреди, че без по-голяма военна подкрепа от страна на САЩ Украйна може да загуби на бойното поле, но че с подкрепата си силите на Киев могат да удържат позициите си през тази година.

Съединените щати многократно са изключвали изпращането на свои или на други войски на страни - членки на НАТО, в Украйна, която води изтощителна артилерийска и безпилотна война с Русия по протежение на силно укрепен 1000-километров фронт.

Съединените щати загубиха повече от 58 000 военнослужещи във Виетнамската война от 1955-75 г., която завърши с победа на комунистическия Северен Виетнам и завладяване на Юга, а стотици хиляди цивилни бяха убити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от Русия
Гори най-старият действащ кораб в руския флот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
1
 
0
 
! Отговори
Юлиян до 303-3 преди 1 седмица
Горе-долу това са писали тогавашните "медии" в "обединената под знамената на Третия Райх и великият Фюрер" цивилизована,"демократична Европа".80 години оттогава,а разлика-"йок".
304
1
 
0
 
! Отговори
Юлиян до 303-2 преди 1 седмица
...решиха да изоставят няколко украински населени места,които нямат "особено стратегическо значение" в момента и да заемат по-добри от"стратегическа гледна точка" позиции на двайсетина километра западно от въпросните населени места.Маньовърът беше проведен успешно.Новите позиции на частите на обединената европейска коалиция ще дадат по-добри възможности за внезапни контраатаки и изненадващи удари в дълбочина на противниковата отбранителна линия.
303
1
 
0
 
! Отговори
Юлиян до 303-1 преди 1 седмица
За английските не знам.Мога да ви кажа за германските и българските:"Доблестните рицари на Третия райх,сражаващи се за бъдещето на обединена,демократична Европа,носещи светлина и нов,справедлив ред на тъмните субекти населяващи империята на тъмнината и злото на изток от цивилизованите европейски народи, днес постигнаха забележими успехи на фронта,унищожавайки противника и нанасяйки му чувствително поражение.По тактически съображения,с цел скъсяване ширината на фронта,доблестните германски рицари
302
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Интересно , дали по време на втората Световна война , например английските медии така напоително са пишели какво е казал говорителят на Хитлет всеки ден ...
301
3
 
2
 
! Отговори
юлиян преди 1 седмица
и това,че САЩ,по-точно техният ВПК ще направи ''парици'' е истина.Но и това,че ще изгуби окончателно престиж и авторитет, също е истина,и то каква!
300
1
 
3
 
! Отговори
юлиян преди 1 седмица
а новината за изоставянето на поредното населено място ''без стратегическо значение''-Очеретино е истина,не е фейк.
299
1
 
3
 
! Отговори
юлиян до 300 преди 1 седмица
По-точно 3/три/години след нападението на Германия над СССР.Когато преломът е факт и изходът от войната е ясен.И пак,както сега, англосаксонците объркват конците в Ардените,та СССР трябва да ги спасява с цената на повече от милион жертви.
298
3
 
4
 
! Отговори
До Mitaka преди 1 седмица
Пич, личи си че си бил двойкаджия в училище. Кой бил помогнал на Русия? Отиди учителя ти по история да ти шибне един шамар. САЩ започват да "помагат" на Русия едва когато руснаците вече са в настъпление и на полската граница. До тогава американците помагат на Хитлер. Финансово и с технологии. Всъщност, не точно "помагат " а ПРОДАВАТ помоща си. ТАКА КАКТО ПРОДАВАТ ПОМОЩ И НА РУСИЯ. Русия ПЛАЩА за всеки цент американска "помощ". Сега е същото. САЩ ПРОДАВА ПОМОЩ НА УКРАЙНА. Нищо не е безплатно..
297
13
 
5
 
! Отговори
смешна пикла е таз преди 1 седмица
САЩ нямат войски в Украйна. САЩ си подаряват старите арсенали и руски войници *** като пилета без нито един американски войник да пострада. Дори русия да победи ще е срината демографски и иконимически. САЩ ще са с обновен и модернизиран арсенал, а русия във всички случаи ще е унизена.
296
3
 
4
 
! Отговори
Куку преди 1 седмица
Маро я кажи как завърши първата Чеченска или Афганистан,Руско -Японската или Първата световна война!
295
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А руснаците както в Афганистан
294
3
 
3
 
! Отговори
юлиян преди 1 седмица
Очеретино вече не е ''от стратегическо значение'' за Зеленски и Сирски.Затова една бригада ''внезапно'' е напуснала позициите/избягала/.Руснаците напълно контролират населеното място,а украинското командване тепърва ще установява защо и по каква причина въпросната бригада е напуснала позициите и фактичвски е сдала Очеретино на руснаците.Информацията е както от украински,така и от руски военни блогери.Не е ''фейк''.
293
5
 
6
 
! Отговори
Mitaka преди 1 седмица
Кой помогна на СССР да победи Германия? Само питам......Но когато са агресори помощите за нападнатите им пречат. Винаги е имало двоен критерий и ще продължава да има. Особено за великите сили.
292
9
 
7
 
! Отговори
(^.^) преди 1 седмица
Захарова е поредната кремълска кукла на конци, май забрави как с идването на един човек в раССия всичко се промени и СеСеСерето се разпадна, същото ще се случи и с путинова раша, путин няма да е вечен ... в Страната на бащиците и крепостното селячество цялата доктрина може да се промени за един миг, с идването на новия феодал, фараон или племенен вожд ... !!!
291
5
 
5
 
! Отговори
Украйна ще е унизена преди 1 седмица
САЩ и Русия така си надъхват електУрата. Вечната "Кой е по-по-най" игра между двете държави. Всъщност който и да победи, Украйна ЩЕ Е ГУБЕЩАТА. Накрая, Зеленски и Кулеба ще забягнат на частните си острови.САЩ ще обяви че са спрели руската инвазия към Европа. Русия ще отпразнува връщането на териториите с руско население а бедния украинец ще запретне ръкави да бачка за руския олигарх или американския мултимилиардер дето ще експлоатира труда им за поколения наред докато "възстановява" страната.
290
4
 
5
 
! Отговори
АЛИТО преди 1 седмица
ПАК Е УПОТРЕБИЛА
289
3
 
4
 
! Отговори
Лицемерие преди 1 седмица
Ако САЩ и останалите изпратят свои войници като пушечно месо, тогава ще им повярвам, че са загрижени.
288
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Престани лъжите АНОНИМКО и престани да се опитваш да плюеш като мениш и сменяш името на профила си!Стила ти е много много познат и те познаваме че си ЛАЛАДЖИЯ!
287
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кремълската шайка разпали тая варварска война, а сега другите им са виновни че Русия яде бой.
286
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Маро, къде скрихте Путин?