САЩ одобри 61 млрд. помощ за Украйна

Това е ясно послание към Кремъл
20 апр 2024 22:20, Стела Стоянова
602
САЩ одобри 61 млрд. помощ за Украйна
Снимка БГНЕС, архив

Камарата на представителите на САЩ одобри дългоочаквания пакет от помощ в размер на 61 млрд. долара за подпомагане на военните усилия на Украйна срещу руската агресия.

Законопроектът е резултат от месеци на напрегнати преговори, натиск от страна на съюзниците на САЩ и многократни молби за помощ от страна на украинския президент Володимир Зеленски.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел приветства решението.

"Това е ясно послание към Кремъл: тези, които вярват в свободата и Хартата на ООН, ще продължат да подкрепят Украйна и нейния народ", написа той в социалната мрежа X.

Володимир Зеленски заяви, че законопроектът е "жизненоважен".

"Той ще попречи на войната да се разшири, ще спаси хиляди и хиляди човешки животи и ще помогне на двата ни народа да станат по-силни", каза държавният глава.

"Надяваме се, че (законопроектите) ще бъдат подкрепени в Сената и изпратени на бюрото на президента Байдън", добави той. "Благодаря ти, Америка!"

Съединените щати са главният военен поддръжник на Украйна във войната ѝ срещу Русия.

Но Конгресът не е одобрявал широкомащабно финансиране за своя съюзник от близо година и половина, главно поради пререкания между политическите кръгове.

Президентът Джо Байдън и законодателите от Демократическата партия в Конгреса от месеци настояваха за нов голям пакет оръжия за Украйна, преди председателят на Камарата Майк Джонсън да се съгласи да включи гласуването в дневния ред. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


602
Още по темата: КремълСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Има няколко варианта .С тази помощ укрепват купуват оръжие и продължават . Крадат парите .Русия атакува преди да е пристигнала помоща .До тук най вероятно ми се струва да открадна парите .Само не разбрах дали парите са безвъзмездни или кредит .
57
1
 
1
 
! Отговори
До 73 преди 4 месеца
Не съм чул. Я разкажи как. Това двете лелки на пазара ли го казаха?
56
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Щом САЩ са решили да приключат Русия, ще го направят по един или друг начин! Това са долари, а не кво да е! Трябва да се оправдаят! А могат да нападнат Русия и в гръб!
55
4
 
5
 
! Отговори
Пудра инплантирана преди 4 месеца
Пак ни заблуждават.Ето заглавието:САЩ одобри 61 млрд. помощ за Украйна! В статията пише че "Надяваме се,че (законопроектите) ще бъдат подкрепени в Сената и изпратени на бюрото на президента Байдън".Това е най-злокобния натиск от онова, дрогираното предАтентатно Щеактилище, дитектно с/у най много помагащия му Президент Байдън. Това няма ли усет за такт,за конфидетност а лае катоПроститутка от четала на която са виснали два препълнени кондома и крещи а за къде е третия. Тоя лъже Щатите,та нас неще
54
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
САЩ ритнаха Русия в гроба.
53
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия я пуснаха по бобслея.
52
4
 
13
 
! Отговори
Горящ Абрамс преди 4 месеца
Пари и оръжие има, ама остана ли индианец който да борави с тях? Съвсем наскоро даже страхливите азовци отказаха да се бият в ЧасовЯр
51
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво ще прави незаконния президент Зеленски с толкова пари? Войници ли ще си купува?
50
4
 
9
 
! Отговори
Враца баце преди 4 месеца
Зеленото наркоманче изнакупи камара скъпи вили по света, но все ми се струва, че в 1 на 2 ще го кОртуласат скоро!
49
4
 
15
 
! Отговори
мак преди 4 месеца
зеления изманипулира целия свят с просене, нареждане, плашене с русия, хвалене, как се бори за украйна и целия свят. Всички му снасят каквото поиска и пак му е малко. Щедрите мислят, че правят мръсно на путин, а всъщност ощетяват собствените си държави и краят на това безумие не се вижда, както и краят на войната.
48
8
 
5
 
! Отговори
Не е ли баш тъй преди 4 месеца
До Sata NATO: Макрегър не е казвал такова нещо. Но нашенски "експерти" се изреждаха да разправят как Русия ще загуби войната. Но в това вече никой не вярва.
47
4
 
9
 
! Отговори
До 60 преди 4 месеца
Украйна е фира. Русия побеждава по всички флангове. Украйна се стопи наполовина за 2 години и продължава да го прави с ужасяващи темпове. Украйна не може нищо да направи на Русия и това го знаят и децата в предучилищна.
46
7
 
9
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 4 месеца
Тази помощ няма да промени абсолютно нищо, но аз нямам намерение да се хабя и да си губя времето с аргументи в една поръчкова медия където коментари пишат най-деградиралите алкохолици/наркомани на България.
45
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пролет пyкнa, украинците не! Удържаха мъжки неимоверните напъни на путиновци до тези 60 млрд! Работата им се улеснява! Сега ще видим кое оръжие е на по високо ниво! Накрая руснетата ще трябва да възстановят на САЩ тея 60 милярда!
44
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Копейкаджии, имам към вас един въпрос с повишена трудност - защо САЩ не се страхуват от вашите сармати, посейдони, циркони, ярсове, барсове и пр. ръждавейки, които денонощно ги размахвате по форумите??? М? Имате ли обяснение?
43
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Наливайте още 161 млрд.! Украйна е каца без дъно.
42
3
 
13
 
! Отговори
ЗоП преди 4 месеца
Гледах разправията в камарата за парите.Казваха, че при определени условия Украйна може да победи.На въпроса това означава ли, че ще върнат Крим, този започна да смутлявя.Та не е ясно какво наричат американците победа на Украйна.Тези пари отиват за американската икономика, която прави оръжия за Украйна. Как да е - Войната никога не се променя.
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само с пари не става. Трябват му и 500 000 войника. Ще му пратят ли?
40
3
 
18
 
! Отговори
До 37 преди 4 месеца
Дреме му на Путин за тая помощ. 300 млрд се наляха в Украйна и нищо. 60 няма да променят каквото и да било. Проблемът на Украйна не са парите, а липсата на войници и амуниции. И да имат пари, няма кой да им продаде вече. Демек, пари на вятъра. Ще чакаме тазгодишната контраофанзива със затаен дъх, но знаем изхода вече и без това.
39
2
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 4 месеца
Още отначало е ясно, че американците са решени да воюват до последния зомбиран украйнец.