Володимир Зеленски: Украйна ще загуби войната без помощта на САЩ

Тогава ще бъдат нападнати и други държави, предупреди той
7 апр 2024 21:22, Анисия Иванова
525
Володимир Зеленски: Украйна ще загуби войната без помощта на САЩ
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди днес, че страната му ще загуби войната с Русия, ако поисканата от президента на САЩ Джо Байдън американска помощ в размер на 60 милиарда долара остане блокирана в Конгреса заради съпротивата на републиканците на Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

"Ако Конгресът не помогне на Украйна, тя ще загуби войната", заяви Зеленски със сериозен тон по време на видеоконферентен разговор с посланици от правителствената платформа за набиране на средства "Юнайтед24".

"Без подкрепата на Конгреса ще ни е трудно да не спечелим или дори да оцелеем" като държава, допълни украинският президент.

"Ако Украйна загуби войната, и други страни ще бъдат нападнати", предупреди Зеленски, като посочи, че Русия, която нахлу в съседката си през февруари 2022 г., тогава може използва активно ядрена заплаха, за да сплаши западните общества.

Пакетът от американска военна и икономическа помощ за Киев на стойност 60 млрд. долара е блокиран в Конгреса от миналата година заради разногласията между демократите и републиканците, а през ноември в САЩ предстоят президентски избори. 

Приемането му зависи от добрата воля на поддръжниците на Доналд Тръмп в Камарата на представителите, които отказват да разгледат текста в този му вид поради различия относно регулирането на миграцията в САЩ, посочва АФП.

На фона на недостига на боеприпаси, който изпитват украинските въоръжени сили, руската армия постигна в последно време известни успехи. Тя вече е в покрайнините на важния град Часов Яр, в източната Донецка област, призна днес близкият до украинските въоръжени сили Телеграм канал "DeepState".

Украинският военен говорител Олег Калашников каза, че всички руски атаки в посока Часов Яр днес са били отбити. "Ако превземе (този град), врагът може да заплаши нашите логистични пътища", предупреди в същото време той. (А. Маргоевски, БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


525
Още от Русия
Как Дронов се превърна от селско момче в Шаман - любимият певец на Путин?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
424
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Володимир Зеленски: Украйна ще загуби войната без помощта на САЩ. Щатите ще загубят стотици милярди пари с моята помощ, придаде още в артистичен стил, размъкнато облечен и клоунски обръснат с типичната му боенно-политическата некадърност, Щекатилецът на Украина - Волтметър Заленски.
423
1
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 3 седмици
Любопитен съм дали козеебците на Кадиров или наемниците от Вагнер ще пипнат Зеленски първи и в двата случая ще има мъжка любов.Вече има оплаквания от пленници,че ги правят еврогейове насила.Тия Руснаци излязоха гадни ***.
422
0
 
1
 
! Отговори
Стефан преди 3 седмици
Дубедафци сте българите. Ез олуиз. Днес няма псувни и простотия срещу Русия. Как така?
421
0
 
2
 
! Отговори
Мачкай Вова! преди 3 седмици
Зелките се броят на есен!
420
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Укрите не разбраха, че великите сили решават без тях, а те страдат. Никой не ги бръсне за хохлите - ако се чувстваш руснак, ще оцелееш, ако ли не - европейския вариант на ивицата Газа, и то докато Полша, Румъния и Унгария не поделят и нея. Голяма грешка направиха да се водят по акъла на запада, прелъстени и изоставени. Искахте майдан, на ви майдан.
419
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То и със помощ от САЩ, Украйна пак ще загуби войната. По-бавно, с повече жертви. Не е само до армия, трябва и икономика, а държавата е фалирала тотално и 40% от населението е напуснало завинаги.
418
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На цял свят им писна от тоя !
417
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 3 седмици
Дай боже ! Амин !
416
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руснаците в украйна е цялото население там а тези с паспорт са 40-50 процента в щатите са около 3-4 милиона
415
3
 
0
 
! Отговори
Хм... преди 3 седмици
Довчера имаха искания за донецка и луганска републики,от утре за вашингтонска,бостънска и чикагска! Обзалагам се,че руснаците живеещи в САЩ са поне 5 пъти повече от тези в Украйна! За седмица могат да съберат 500 милиона подписа,че искат отделяне от САЩ!
414
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След всичко което стана дотук поне докрая на този век в Украйна ще се води партизанска война.Украйна ще е новата Палестина!
413
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Стига рева... Сам си си виновен... И ще те съдят за милионите убити и десетките милиони напуснали страната - ти унищожи Украйна!!! Честито
412
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Събери си избягалите че да живееш
411
0
 
12
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХ преди 3 седмици
Дръж се Зелкааа. Далече сте от загуба.Има много време докато останеш единствения Украинец !
410
0
 
12
 
! Отговори
да бе преди 3 седмици
дА БЕ! Руснаците щели да нападнат други ако не се наливат пари на Зеленски. Само че защо им е на руснаците да нападат и други. Кухи приказки за баби.
409
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е как така ще загуби без САЩ? Нали са велики, и русия воюва с пияни мужици и ръждиви калашници? Сега без сарказъм- украйна даже не е и в групата на Русия. Украйна загуби тази война още преди 7-8 години, когато реши да загъеби минските договори. Украйна отдавна е разделена, точно за това им отрязаха подаянията, за да може Русия съвсем безгрижно да си вземе териториите, за които са се разбрали.
408
0
 
13
 
! Отговори
български патриот преди 3 седмици
Ние милеем само за българското, за укренското ни е през оная работа ! Като искат укрите да се бият, нека се бият, но не с нашите пари и оръжия !
407
1
 
6
 
! Отговори
Някой преди 3 седмици
До български патриот. Какъв патриот си. Те и травестититекато теб ипедалите искат много ама няма кой да им даде. Като си такъв фен на наркомана пътя и Киев.
406
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е нали побеждаваш бе зелено наркоманче?!?
405
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нарочно подбират такива снимки , че да зомбират и да манипулират хората както и жестомимичния превод в ефир също е за манипулация на народа.