Володимир Зеленски: Украйна ще загуби войната без помощта на САЩ

Тогава ще бъдат нападнати и други държави, предупреди той
7 апр 2024 21:22, Анисия Иванова
525
Володимир Зеленски: Украйна ще загуби войната без помощта на САЩ
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди днес, че страната му ще загуби войната с Русия, ако поисканата от президента на САЩ Джо Байдън американска помощ в размер на 60 милиарда долара остане блокирана в Конгреса заради съпротивата на републиканците на Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

"Ако Конгресът не помогне на Украйна, тя ще загуби войната", заяви Зеленски със сериозен тон по време на видеоконферентен разговор с посланици от правителствената платформа за набиране на средства "Юнайтед24".

"Без подкрепата на Конгреса ще ни е трудно да не спечелим или дори да оцелеем" като държава, допълни украинският президент.

"Ако Украйна загуби войната, и други страни ще бъдат нападнати", предупреди Зеленски, като посочи, че Русия, която нахлу в съседката си през февруари 2022 г., тогава може използва активно ядрена заплаха, за да сплаши западните общества.

Пакетът от американска военна и икономическа помощ за Киев на стойност 60 млрд. долара е блокиран в Конгреса от миналата година заради разногласията между демократите и републиканците, а през ноември в САЩ предстоят президентски избори. 

Приемането му зависи от добрата воля на поддръжниците на Доналд Тръмп в Камарата на представителите, които отказват да разгледат текста в този му вид поради различия относно регулирането на миграцията в САЩ, посочва АФП.

На фона на недостига на боеприпаси, който изпитват украинските въоръжени сили, руската армия постигна в последно време известни успехи. Тя вече е в покрайнините на важния град Часов Яр, в източната Донецка област, призна днес близкият до украинските въоръжени сили Телеграм канал "DeepState".

Украинският военен говорител Олег Калашников каза, че всички руски атаки в посока Часов Яр днес са били отбити. "Ако превземе (този град), врагът може да заплаши нашите логистични пътища", предупреди в същото време той. (А. Маргоевски, БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


525
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
403
10
 
0
 
! Отговори
български патриот преди 1 месец
много лоши тези украинците искат руското хубаво робство а искат свобода да се мъчат ха ха ха ха и няма да подарят жилищата си на руските окупатори та да не мислят за ремонти и руските окупатори ще освободят всеки украинец от бялата и черна техника от домът му че е вече остаряла ха ха ха и деца си нямат руските *** та крадат от Украйна- хубав ген и умни деца та да стане велика руската нация след две поколения с откраднати деца от Украйна
402
0
 
13
 
! Отговори
сиромах преди 1 месец
Добър ден Минке!Абе ти наистина не си добре,ако чак сега си разбрал,че Украйна ще загуби войната!Колкото до това дали Русия ще напада и други държави,стига си ги подкокоросвал тия лековерните и търсещи си повод да лаят срещу Русия!Чудя се как ти се връзват на упоения мозък,че виж ти ще нападнат и други страни!Да си бяхте кротували и да се съобразявате с това,че имате 35-40% човека с руско самосъзнание и да не забранявахте език,култура,литература и да бомбардирате Донбаските области!
401
1
 
8
 
! Отговори
Зеленски преди 1 месец
Аз, НаркоЧучелото, като верен слуга на САЩ изпълнявам всички техни прищевки и търся война с Русия с ясното съзнание, че Осссраина ще загуби територия и човешки животи, но Господарите са ми заповядали и аз ще мятам в месомелачката всеки годен или негоден ОкроИдиот. Урсулите от Брюксел и БаищкераОлигофрен от Белият дом трябва да откраднат и изперат 500 млрд и Аз, чучелотоНаЕвропа с цената на милиони животи ще направя това! Белите ОркиИнци на тор а Осраинките за разплод на Афганистанци!
400
2
 
4
 
! Отговори
ПодлаДнепрскаКурва преди 1 месец
Подлостта му; Володимир Зеленски: Украйна ще загуби войната без помощта на САЩ. Подлостта: Щатите му даватвоенни специялисти, технологии и техника и цивилни НАТОвски бюдджетни милярди, с което той дефакто казва:Украйна ще загуби войната ЗАРАДИ помощта на САЩ. Каж лель Дафино не ели товагавно укропредател
399
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човека просто иска да каже, че ако не успее да победи Русия, а той няма да успее, ще нападне други, приятелски на Путин държави. Трябва да си го върне на някой.
398
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този още ли не е схванал, че губи войната при всички случаи - и с помощта и без помощта на САЩ и ЕС!? Какъв глу**к трябва да си, за да си мислиш, че ще победиш ядрена сила и страна с ресурсите на Русия!? Язък за загиналите нахалост за авантюрата на един клоун.
397
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигурен съм, че Зеленски не е казал това и заглавието ви е фалшиво.
396
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мандата на Зеленски почти изтече де юре и де факто той е самозванец узурпатор.
395
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ние чакаме, да пратиш семейството си на фронта, бе Зеленски, нали много ти се воюваше, защо не си на фронта?!
394
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленски, първо отмени забраната, която наложи за напускане на страната и с която превърна Украйна в затворен нацистки концлагер, ти нямаш право над живота на украино-руснаците и да ги затваряш по този принудителен начин!
393
2
 
5
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 месец
До Хи хи: "Абе някой знае ли кво стана с обещанието на САЩ да помага на укрите толкова колкото е необходимо ??" Когато минат изборите в САЩ и Тръмп ги спечели, за това обещание вече никой няма да и се сеща.
392
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленски, ти си нелегитимен, защото дойде с измама на власт; обеща мир, а излъга и носиш насилие, ти и ментора ти Коломойски, сте пряко отговорни за грабежа, бандитизма и масовите убийства на руско-украинското население и за концлагерите! Украйна и украинците тайно се надяват и чакат руснаците да ги освободят от вас!
391
3
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Украйна отдавна е загубила войната... от година и половина войната е Нато-Русия , а Украйна е плаца и предоставя статисти.
390
1
 
6
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
Абе някой знае ли кво стана с обещанието на САЩ да помага на укрите толкова колкото е необходимо ??
389
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ХейтърВчера отново пуснах един поредните записи на бунтовете срещу Киевската власт+олигархията и убитите от тях украино-руснаци, но тук трият линкове, за което аз нямам вина! Има предостатъчно материали и видеа, пускани през последните години!
388
8
 
0
 
! Отговори
Хейтър преди 1 месец
До Само питам: Дай линк към въпросното изказване или си остани поредния pycopoб и измит до блясък мозък
387
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпреки, че се качи с измама и насилие на власт, руснаците ви дадоха няколко пъти шанс с добро и за мир, но вие ги измамихте и се гаврихте с руско-украинското население и демонстративно се подигравахте, стига! Прочети си приказката за стомните с вода!
386
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цяла Украйна и всички големи градове, се вдигнаха на бунт срещу вашия бандитски олигархат, срещу вашата незаконно взета с насилие власт и срещу нацизма, те не ви искат, НЕ ВИ ИСКАТ , държите властта чрез насилие над населението и лъжлива пропаганда, всички бунтове са заснети и е заснето как убивате украинците с автомати, танкове и други оръжия, защото не ви искаха тази тиранична, олигархична, фашистка власт и Киевската хунта! Насила хубост не става!
385
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна и украинците са руснаци , част от Русия и мястото им е в Русия, те чакат и тайно се молят Русия да ги освободи, а ти какво правиш там, незаконно избран с измама? И защо не сте осъдени за ограбване на руско-украинското население, насилие, убийства? Всички големи градове в Украйна, се вдигнаха на бунт срещу вас и Майдана, който се провеждаше, също и срещу нацизма, записите с бунтовете ги има, има запис и как убивате хората, те не ви искат, вие сте им чужди, а управлението ви е тиранично!
384
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може би вече е време да слезе на земята. Народът му гине, държавата се смалява. На фона на тази цена всякакви приказки за НАТО, свобода и демокрация са безпрелметни. Древна мъдрост гласи, че по-добре е да ти вземат ръката открлеото главата. В добавък, 3/4 от света живеят без да са в НАТО и ЕС, като голяма част от тях са направили така, че да живеят добре.