Зеленски: Русия се готви да мобилизира още 300 000 военни до 1 юни

Той не посочи от колко души се нуждае украинската армия
4 апр 2024 14:33, Елка Василева
122
Зеленски: Русия се готви да мобилизира още 300 000 военни до 1 юни
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че Русия планира да мобилизира 300 000 нови военни до 1 юни, предаде Укринформ.

Още по темата
Той заяви това на съвместна пресконференция с президента на Финландия Александър Стуб в Киев.

"Мога да кажа, че Русия се готви да мобилизира 300 000 военни до 1 юни", заяви Зеленски.

В същото време той отбеляза, че Украйна сега не се нуждае от привикване в армията на 500 000 военни, както се дискутираше на по-ранен етап. След одит, извършен от главнокомандващия въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски, беше преценено, че армията не се нуждае от половин милион нови попълнения на този етап.

Зеленски изрази благодарност към Сирски за този одит и добави, че "подходящият брой хора, които не са на фронта, ще бъдат изпратени там". Но президентът не спомена бройката на хората, които Киев планира да мобилизира тази година. Той каза, че все още няма готовност да каже с точност това. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много вазелин имаш, щом ще задоволиш Украйна!
59
0
 
13
 
! Отговори
Моля преди 1 месец
Ще изпратим вазелин за Украйна, стига рева!
58
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
300 000 вече cмъpдят на гpoбища! Путин да ги праща направо там, да не им губи времето!
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зиленски, нещо много тъга в погледа бе мойто момче??....:)
56
0
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 47 "Замислете се само какви простотии ви говори този наркоман!!!" Какво ТЕ интересуват про'с'тотиите на Зеленски? Гледай про'с'тотиите на тези които ТИ - ПРО'С'ТАКЪТ, СИ избираШ да ТЕ управляват!
55
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тукашните рашисти много се възпалили нещо? Муахахахааа
54
1
 
17
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 месец
Ами имат си народ мобилизират го, твоите хора къде са? Или у нас в сънчака или нейде другаде по света или са на вечен покой в земята!
53
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами значи че ще ви бият.
52
1
 
22
 
! Отговори
абе преди 1 месец
май още малко ще го наричате тоя зелен плъх, президент на украйна - ако не го изловят руските командоси, собствения му народ ще го убие с камъни...
51
1
 
18
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 месец
Цялото матрял из Свободния свят гледа как постепенно го набутват във война. И си блее щастливо. Накрая ще се озове на фронта и чак тогава ще му светне под каската на мятряла "Абе, аз кво прая тука!?" Много е забавно:)
50
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия създава две нови армии с обща численост над 600К което ще рече че, ще има има щурм на Харков и Одеса, което ще рече, че се отварят две нови основни направления. При тази ситуация на Укрозомбитата още повече ще им се стъжни живота те сега в момента изнемогват. Лоши дни предстоят за Укрорайха и техните фенки в България.
49
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да засаждат гъбите вече че ми писна да слушам наркомана и злобното джудже да се обясняват като п...и. укопитеците са същите като рашляците и никога няма да се оправят, тва са едни диви племена при които единственото решение на проблемите е да се хвърлят хора. и начело на цялата структура е един големец с няколко охранени везира всичко останало е корупция, народа мизерства има само едно викане колко са велики и нищо друго.
48
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нас войната между Русия и Украйна не ни интересува. Даже за нас е по добре да се избиват за има къде да си продаваме оръжията. Но сега е по важно да натикаме нашите копейковци по затворите.
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоа па се е напукал... според него Русия трябваше да е мобилизирала вече цялото си мъжко население.. а фактите са, че 404 от половин година могилизира и жiнките
46
1
 
20
 
! Отговори
до 46 преди 1 месец
Да, и Христо Грозев, този титан на "независимата" журналистика обясняваше как още март 2022 руснаците ще свършат ракетите... Тоталната дезинформация и дебилизация през медиите все още върви с пълна сила!
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Списвачите на същите медии ни информираха, че Русия, от чиповете от помпите за кърма вече разполага и с ядрено оръжие в космоса и че Путин с "разбитата си армия, с лопати и чиповете от перални се готви да нападне цяла Европа".
44
1
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Зеленски праща на фронта вече деца в тик ток има клипове за това...
43
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дойде 2024г, когато внезапно, същите "медии" ни информират, че Украйна, след две години на триумф, е загубила войната, а Русия, след две години на поражения, я е спечелила. Нейната икономика от кома расте с близо 4%, а немската е в рецесия. Руската военна индустрия, рециклирайки хладилници, перални и помпи за кърма вече изстрелва "хиперзвукови ракети, които са твърде бързи, че сирените дори не могат да се включат, а целите са поразени".
42
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези дни Зеленски издаде указ, че нямалява призивната възраст на 25 години. Иначе нямали не се нуждаели от допълнителни хора. ХАХАХАХА.... Замислете се само какви простотии ви говори този наркоман!!!
41
1
 
10
 
! Отговори
Да преди 1 месец
В Русия след атентата се наблюдава ръст на доброволците в армията.