Зеленски: Русия се готви да мобилизира още 300 000 военни до 1 юни

Той не посочи от колко души се нуждае украинската армия
4 апр 2024 14:33, Елка Василева
122
Зеленски: Русия се готви да мобилизира още 300 000 военни до 1 юни
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че Русия планира да мобилизира 300 000 нови военни до 1 юни, предаде Укринформ.

Още по темата
Той заяви това на съвместна пресконференция с президента на Финландия Александър Стуб в Киев.

"Мога да кажа, че Русия се готви да мобилизира 300 000 военни до 1 юни", заяви Зеленски.

В същото време той отбеляза, че Украйна сега не се нуждае от привикване в армията на 500 000 военни, както се дискутираше на по-ранен етап. След одит, извършен от главнокомандващия въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски, беше преценено, че армията не се нуждае от половин милион нови попълнения на този етап.

Зеленски изрази благодарност към Сирски за този одит и добави, че "подходящият брой хора, които не са на фронта, ще бъдат изпратени там". Но президентът не спомена бройката на хората, които Киев планира да мобилизира тази година. Той каза, че все още няма готовност да каже с точност това. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
12
 
! Отговори
СТО АГНЕТА ЗА ВОВА преди 1 месец
Сто Ягнита сме подготвили, отбрани родолюбци! И хиляда литра вино. И по Гергьовден плануваме мощен курбан. Ще пием за здравето на бай Вова и на Червената Армия! Дордето свят светува, да порят нациста! Амин!
79
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
81-Русия се готвела! - Бозата във кратуните нацистки ври и кипи. Руснаците имат и когато си поискат ще си мобилизират. А тоя е като гол ох, л"юв. Само лиги около него.
78
2
 
15
 
! Отговори
Анон преди 1 месец
Когато си достатъчно *** да станеш инструмент на чужди интереси, се случва това. Жалко и тъжно за погубените животи. За съжаление ситуацията при нас е подобна на тази в предвоенна Украйна - разпаднати социални връзки , мега корупция , тотална незаинтересованост на всеки към какво да е. И накрая най - важната брънка - ПОСОЛСТВОТО.
77
0
 
11
 
! Отговори
Кокорчо го измисли преди 1 месец
Ако всички Български граждани минат на диета два картофа на ден и се лишат от здравни грижи и онразование за децата, за няколко години ще можем да купим 1000 Абрамс танка и да ги стоварим на морската ни граница с дула насочени към Русия! На Всеки 500 метра по един танк! Така ще изплашим Путин, а от Козяк ще получим стикерче за награда.
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 75 - да иде да помоли БАНДЕРА за помощ. Там има вече милион.
75
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
72 - АСКАМ ДА ПОПИТАМ, А КЪДЕ ОТИДОХА 600К? - ЩОТО ПУТИН ТРЪГНА СЪС 200К СРЕЩУ 600К НАЦИСТИ.
74
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха, ха да мобилизира, ТИ имаш нужда, ТЕ нямат, при тях доброволци колкото щеш и не бъркай редовния набор за обучение в армитята с тия на фронта, ама той кока ина не прощава.
73
1
 
17
 
! Отговори
хм преди 1 месец
А така, наркоман! Скарай им се на колективния запад. Направи списъци и кажи от коя държава колко войници искаш да ти пратят. Ти си шефа, ти командваш парада. Само, че края на филма е близо и твоите ще ти ритнат столчето насред Киев. Освен ако не избягаш позорно навреме.
72
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПЪТНИКО ПЪТНИКОООО! - КОЛКОТО И ДА СКИМТИШ СИ ТР"УП ВМИ" РИ, САН.
71
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде отидоха предишните 300к
70
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Продажното еврейче е към края на участието си в тази постановка. Предполагам, че това ще е и последното му участие въобще. Прах на вятъра, над океанските вълни.
69
13
 
6
 
! Отговори
Полежанов преди 1 месец
Мда, прав е Зелю, първите 300 хиляди доста попривършиха вече, а доброволците които искат да воюват за мераците на вова путев не са толкова като в началото. Според руски източници броят им е спаднал с 40 пъти спрямо 22ра. Сега понеже родните друзя ше подскочат, искам да кажа че това важи и за укрите. При тях също има проблем с желаещите за фронта. Все пак живота е един за всеки и на никой не му се умира, а ако жужето не беше нападнало, това нямаше да се налага и всички щяха да живеят мирно.
68
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин е диктатор. Другото няма значение
67
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лятото рускините само нecтандарт! Няма да ги снабдявам със солдати!
66
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"През последните няколко месеца ние оценихме, че Русия почти напълно е възстановила военната си позиция, каза заместник-държавният секретар Кембъл на събитие, организирано от Центъра за нова американска сигурност" - толкова за лъжите на Зеленски, препредавани от нашите дезинформационни агенции!!!!!!!!!
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пеят слава украине постояноо
64
1
 
11
 
! Отговори
аха преди 1 месец
Русия може да мобилизира 300 000 за 2-3 месеца, поне според Зеленски. А НАТО колко души ще може да мобилизира за същия период? Предполагам значително по-малко и то единствено наемници. Ето това е разликата.
63
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как разбра че са героите на Украйна? Нали говорели руски! Май са руски дезинтерьори!
62
1
 
14
 
! Отговори
ZеленияПотник : преди 1 месец
ПОЗЕЛЕНЯ от завист,че видите ли той не може да мобилизира още ПУШЕЧНО МЕСО за кефа на байДрън и англосаксонците... !!!
61
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хаха! Сваля възраста за мобилизаци, ама не му трябват повече войници. Руснаците без проблем събират 300 хиляди. Това изявление на Зелката яко контрастира с протестите на съпругите на изпратените в началото на СВО на фронта. Онзи ден бяха разменени 80 руски трупа за 100 украински.