Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Изтегляне на руските сили от завзетите територии било неприемливо понятие
29 мар 2024 13:42, Елка Василева
97
Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен
Снимка: архив, БГНЕС

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви в интервю, публикувано в днешния брой на московския в. "Известия", че предложеният от Украйна мирен план е "безсмислен" и се основава на "неприемливи понятия" като изтегляне на руските сили от завзети от тях територии, предаде Ройтерс.

Още по темата
В интервюто Лавров отбелязва, че предложената конференция за мир не би имала успех, ако някои основни положения в нея не се променят, в това число и не се допусне участие на Русия.

"Ние сме в положение на готовност за разговори, но не на базата на "формулата на мира" на (президента на Украйна Володимир) Зеленски", казва Лавров. "Как е възможно който и да е сериозен политик във Вашингтон, Брюксел, Лондон, Париж или Берлин да казва, че няма друг вариант освен формулата на Зеленски",  допълва руският външен министър.

Той отхвърля като неприемливи условията, заложени в проекта за мир в Украйна, според които Русия трябва да се изтегли от завзетите от нея територии, включително от Кримския полуостров, който бе анексиран през 2014 г., и да бъдат възстановени границите на Украйна от 1991 г., след разпадането на Съветския съюз, отбелязва Ройтерс, като уточнява, че Зеленски отказва каквито и да е преговори с Москва по точки, различни от неговия мирен план.

Лавров казва, че се е срещнал с представители на Швейцария и с дипломати на тази страна, която се съгласи да бъде домакин в град Берн на среща на върха за мира в Украйна, и че те са го уверили в участието на Русия в мирни преговори с реалистични условия.

По думите на руския външен министър представителите на Швейцария са му казали: "Наясно сме, че нищо не може да бъде решено без вас, така не е честно". (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от Русия
Мъченичеството на Свети Алексей: Как започва културата на саможертва в Русия?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
истината преди 3 седмици
За да има мир лидерите трябва да стигнат до един и същи отговор! МИР на всяка цена!!!!!!
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ПОЛИТИЦИТЕ ПО СВЕТА ЗНАЯТ, ЧЕ ТОВА Е ИНСЦЕНИРОВКА, НО СИ ТРАЯТ... ПОВОД НА КРЕМЪЛ ДА ОБЯВИ МАСОВА МОБИЛИЗАЦИЯ, ЗА ДА РАЗШИРЯТ ВОЙНАТА. ТАКА ДИКТАТОРИТЕ ОПРАВДАВАТ ДРАКОНОВСКИТЕ СИ ЗАКОНИ С ВОЕННОВРЕМЕННИ ПРОБЛЕМИ ! ВОЙНАТА Е ИЗГОДНА И ЗА ОСТАНАЛИТЕ ПОЛИТИЦИ, ДА ОПРАВДАЯТ С ВОЙНАТА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НЕРЕШЕНИ ПРОБЛЕМИ !
86
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пожелавам на копейките да си направят държава Копейкистан някъде край плодородните блата и този да им е президентинът. А Костя да им е министър-председател, да си имат частен ГУЛАГ и всьо да им е цветя и рози.
85
8
 
6
 
! Отговори
куция кон лавроФф преди 4 седмици
не е на себе си.
84
5
 
9
 
! Отговори
Кубрик преди 4 седмици
Слава на Русия,бой по нацистката окраина.
83
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тоя изкуфял пенсионер скоро ще се изправи пред съда на всевишния и ще се моли да не го хвърлят във врящия казан Ще плаче и ще хвърля вината върху Путин за всичко
82
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Бай ***. Ще пребъде де. Със Зеленски като президент. Правилно е казала Ванга. И е казала,че който нож вади (Путин), от нож умира. Всичко е точно.
81
6
 
12
 
! Отговори
Бай Кор преди 4 седмици
Тъкмо наобратно е ! Русия ке пребъде ! И за войната е познала, но който е с Русия ще е по-добре. Баба Ванга го е предсказала.
80
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
73 Продажност ли е един българин./ българка да защитават държавните интереси на Р.България; продажност ли е един българин./ българка да поставят България и защитата на държавната ни територия и на нашите собствени животи над защитата на чуждата за нас държава русия; продажност ли е фактът, че България е защитена от руска военна агресия заради членството ни в НАТО. Чудя се защо някой защитава на всяка цена руските интереси, поставя ги над българските, а твърди, че е българин...
79
6
 
5
 
! Отговори
до 73 преди 4 седмици
Да разбира се, то на практика сме като разноячни близнаци в генно отношение с чеченските, буратски, монголски и всякакъв друг нередовен башибозук който насилствено мобилизира Русия. Как да не сме с нашите Ахматови братя... Ето до там сте се докарали вие родните посредственяци, които живеете в един малък и елементарен свят.
78
5
 
0
 
! Отговори
до 72 преди 4 седмици
Викаш самите смъртници най-маловажни, важно е желязото. На теб ако ти дадът ферари и утре ще спечелиш формула 1 нали? Ми то за какво беше Руско-турската война тогава. Да ни бяха пратили артилерия и кораби, пък нашите априлци щяха да победят османската империя. Без проблеми.
77
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На снимката: героят Дафинков след 20-тата водка.
76
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Слава, вечна слава на 135-те милиона геройски дезертьори, избягали от путинския рай!
75
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До стара мантра Още по-малко общо имаме с рашките. Направи си генен тест за произход, преди да пишеш изоглавени неадекватни коментари. Това, че милосърдни сме им подарили азбука и вяра, не ни сближава кръвно, освен плодовете от смесени бракове през соца.
74
7
 
9
 
! Отговори
Така си е то! преди 4 седмици
краваромучалките надуят бибитките. Значи рашките правят правилно нещата. Американофилчетата почнат да цъкат с VPN-чета, рашките направо се справят за отличен!
73
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бог да прости руските жертви - многобройно повече от украинските. Амин!
72
8
 
12
 
! Отговори
стара мантра преди 4 седмици
Американофилите, не мога да разбера откъде е това чуждопоклонничество у вас?! Ако сте изобщо българи - нямате НИЩО общо със наглосаксите. Нито в генетично отношение, нито в езиково отношение, нито в културно отношение, нито в икономическо, нито в историческо отношение, нито в ценностно отношение! Откъде тая продажност у вас?
71
10
 
10
 
! Отговори
Ице - да преговорим преди 4 седмици
Оборудването -натовско, комуникациите -натовски, мунициите - натовски, бронетранспортьорите - натовски, сателитното разузнаване - натовско, ПВОто -натовско, танковете -натовски, артилерията -натовска, самолетите- натовски, дрончетата - натовски, крилатите ракети - натовски,вертолетите - натовски, инструкторите -натовски, командването -натовско, милярдите долари за наемници -натовски, само умопомрачените смъртници -украински! С КОЙ Е ВОЙНАТА?
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Възрожден(к)ите са суетни. Затворническо оранжево много ще подхожда на сивия им тен. Неочаквано добра комбинация!
69
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Мантрите на копейките продължават да са забавни. Пускат ни вицове. До момента, в който някой у нас без чувство за хумор ги извади извън закона за агитация и дезинформация в полза на вражеска държава.