Макрон отново заговори за сухопътни операции в Украйна с участието на Запада

Думите му всяха смут сред съюзниците на Париж
Обновена: 17 мар 2024 07:31 | 17 мар 2024 07:30, Камелия Цветанова
570
Макрон отново заговори за сухопътни операции в Украйна с участието на Запада
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон потвърди в интервю, публикувано снощи от вестник „Паризиен“, че сухопътни операции в Украйна с участието на Запада може би ще са необходими "в някакъв момент", предаде Франс прес.

"Може би в даден момент – не го искам, няма да поема инициативата за това – ще се наложи да има операции на терен, каквито и да са те, за да се противопоставим на руските сили", каза Макрон.

Още по темата

Той е дал това интервю в петък, след завръщането му от Берлин, където се срещна с лидерите на Германия и Полша.

„Силата на Франция е в това, че можем да го направим“, добави президентът.

В германската столица Макрон се срещна с канцлера Олаф Шолц и полския премиер Доналд Туск в демонстрация на единство между трите държави.

Многократните декларации на Макрон, който отказва да изключи изпращането на сухопътни войски в Украйна, всяха смут сред съюзниците на Париж начело с Германия и предизвикаха почти единодушното неодобрение на опозицията във Франция, предаде БТА.

В интервюто си за „Паризиен“ президентът отхвърля всякакви разногласия във френско-германския тандем по този въпрос. „Исках да дойда в Германия много бързо, за да не предизвиквам дебат за стратегическите различия, които може да съществуват: те не съществуват“, обяснява Макрон.

"Никога не е имало разногласия между канцлера и мен. Имаме много общи възгледи за целите и ситуацията. Различен е начинът на прилагането им", продължава той, подчертавайки "стратегическата култура" на двете държави.

„Германия има стратегическа култура на голяма предпазливост, на ненамеса и се държи на разстояние от ядрената енергия“, обяснява той. „Модел, който е твърде различен от този на Франция, оборудвана с ядрени оръжия запазила и укрепила професионална армия“, каза отново Макрон.

Френският президент добавя, че се е отказал от пътуване до Киев, за да отиде в Берлин в петък и да се срещне там с Олаф Шолц и Доналд Туск.

Той увери, че ще се срещне с президента Володимир Зеленски в Украйна преди средата на този месец.Това пътуване вече веднъж беше планирано за февруари и след това отложено. Сега Макрон казва, че посещението му ще се състои през следващите седмици.

Той също така подчертава допълващия се характер на помощта, която Франция и Германия могат да предоставят.

"Германия харчи повече от Франция, има повече бюджетно пространство, това е възможност. Франция може да прави неща, които Германия не може", заяви той пред „Паризиен“.

Макрон казва още, че "Не трябва да се оставяме да бъдем сплашени, ние не сме изправени пред велика сила. Русия е средна сила с ядрени оръжия, чийто БВП е много по-нисък от този на европейците, по-нисък от този на Германия, на Франция", подчерта Макрон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


570
Още по темата: УкрайнаМакрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
384
7
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 месеца
Макрон да спре само да тероризира,а действува.Пълна координация между Френската и Германската Армии. Трябва да станат една-единствена армия. Защото в противен случай ще се случи това,което направи на Галите арабо-църбокожкят фен на Русия Наполеон. Наполеон ,в координация с Русия, предизвика военни действия с ликвидирането на Галите,които бяха на първа линия и при руснаците и при французите. Това се случи и през Втората Световна Война
383
1
 
13
 
! Отговори
абе преди 2 месеца
Смелчага е Макаронът, освен това е банков служител при Ротшилдите. Отива му да води война с Русия, един вид. Само не знам откъде ще събере матрял, повечето хора из Европа не са навити да се бият за Ротшилдите.
382
1
 
13
 
! Отговори
Микро Макрон преди 2 месеца
Ще изпратим... ама някои от славянските народи. Българи... румънци... поляци... селяците от някоя бивша руска република ... Щото ще е БЕЗПЛАТНО. Само ще ги мобилизират и ще им кажат че трябва да защитават родината си от лошия лош лош Путин... И готово . Никой от Западна Европа никой няма а се върже на тая тенекия. Подчинена Източна Европа трябва да слушка господарите си от Обединена Западна Европа. Това им е задължението.
381
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А народът умен, не задава на управляващите ни един въпрос: Как така все ни Путин управлява и винаги с двуполовата чалга ни оправдава? Какво Обещава Путин. Да дава на нуждаещите се цингурели. Да им помага (социализъм) и лежащите на един хълбок се надяват, ако го изберат пак да се обърнат и да продължават да лежат на другия хълбок. Какво ни обещава Макрон: Да се поучим от Путин за въртенето от лево на десно и от десно на лево на хълбока и с чалга песен и крачка, да влизаме обратно в социализма!
380
1
 
8
 
! Отговори
бай Гошо преди 2 месеца
да де, ама таквиз приказки може да ги парпанисва само човек, който или не знае, или е забравил историята. Наполеон още по-големи ги е фантазирал, ама както се знае, в Русия методично са му иZпраскали "великата армия", нал тъй...
379
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Неграмотни роми с книжки правят катастрофите по пътищата и убиват. И тука така сорросоидната пропаганда.
378
0
 
12
 
! Отговори
Психопаталогия преди 2 месеца
За политици трябва да има минимална възраст 50 години, тия пишлемета още не знаят какво са и с какво да си лягат. Противно на всичко в природата е да си на 35, а да спиш с 75 годишна жена ...
377
0
 
13
 
! Отговори
Shark преди 2 месеца
До Макрон е прав Ами като мислиш че е прав, хайде заминавай и се присъединявай към франската армия и право в Укрия. Интересно ми е само дали като прзовава това, Макрон и гей-дружинката му от министри лично биха тръгнали с въпросната армия. Или ще изпратят за пешечно месо млади хора, а те ще си се гушкат помежду си и с бабата.
376
0
 
6
 
! Отговори
Микронее микронее преди 2 месеца
Френските командоси-набити, но и опикани. Братята Васко и Слави Цоневи от село Коиловци, които станаха известни с факта, че набиха френските командоси, които се приземиха на наша земя, дори пикали върху тях. Когато ги докараха в болницата, целите бяха окъпани в урина, разказал пред разследващи лекарят, който приел битите френски командоси.
375
1
 
4
 
! Отговори
Хамстер преди 2 месеца
Интересно защо отмениха изборите в Украйна , не че в Русия има реални избори ,но и на двата славянски народа им писна от смърт.
374
2
 
8
 
! Отговори
Геро Онтофилов преди 2 месеца
Иам ли желаещи да се бият за идеите на тоя младеж, дето си ляга със 72 годишна дама....
373
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 400 - колко ли от "уж" тук пишещите знаят за какво става въпрос във написаното ти.
372
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Настана утро, гори небето, цветя миришат, ехти полето, овчар засвирил, стада заблели, по всички храсти пилци запели. И гледаш, слушаш, не знам досадно защо не стане: "Их, опустяло!" В гърдите нещо така заяло, че кръв застива в сърцето странно.... Ручок досажда и слънце - пламък прежуря, дърво и камък: а в пот възвряла, гори снагата. Да караш вече къде ти може? И кръст изправиш най-сетне, боже, па вземеш гладен завчас торбата. И лучец еж, водица пий - И пак поглеж! Дий..Дий, воле дийййй!
371
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПУТИН ПЪК ИЗОБЩО НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ НА ТАЯ МАЖОРЕТКА.
370
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Президент Макрон започна да ни втръсва. Като толкова пъти призовава европейските държави да изпратят войски в Украйна, нека даде пример. Доколкото си спомням , в битките в края на XVIII- началото на XIX Наполеон винаги е бил пред своите войски и е давал пример за мъжество. Нека Макрон най-после се откъсне от полата на баба си и постави начало на победоносните битки на френските войници. Знае как започва Марсилезата: Напред, деца на Отечеството, денят на славата дойде! Хайде, на баба момчето!
369
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много коментари БЪЛВАТ ад"мин, истр" АТ, орите на сайта. Вчера ги засегна и ме блокираха защото ги разкрих.
368
1
 
1
 
! Отговори
Станко преди 2 месеца
До до русенскияСкрит и пасивен ли си интересувам се от дествени халки. Имам много вазелин от Норвегия ще бъда мил.
367
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Новина: Откриха 100 - годишен масов гроб в македонско село, подозират, че останките са на българи.
366
4
 
6
 
! Отговори
Космос 2024 преди 2 месеца
Путин няма да използва ядрено оръжие в Украйна защото е близо до москва, но Афеловата кула е идеална мишена за неоткриваема транс космическа ядрена ракета. Нали не се съмнявате ,че ако войната достигне до стените на Кремъл путин няма да натисне копчето от бункера си на 300 метра под земята оборудван с всичко да живее там оставашите му няколко години живот. Вече е на над 72 години и Планетата би била достоен съркофаг носещ се във вселената с Великия Комплексар ....
365
11
 
2
 
! Отговори
Макрон е прав преди 2 месеца
Независимо дали ви харесва