Ако Западът забави помощите, Русия може да завладее ключови територии

Руският напредък може да се увеличи до лятото
1 мар 2024 19:15, Стела Стоянова
99
Ако Западът забави помощите, Русия може да завладее ключови територии
Снимка БГНЕС, архив

Украински официални представители многократно изразиха опасения от вероятността това лято Русия да завладее значителни територии, ако Западът продължи да забавя военната си помощ, предупреди базираният в САЩ Институт за изследване на войната, предаде БТА.

Агенция "Бллумбърг" съобщи, че според вътрешни украински оценки руският напредък по фронтовата линия може да набере значителна скорост до лятото на 2024 г., ако партньорите на Украйна не увеличат доставките на артилерийски боеприпаси. Според източници на агенцията, близки до украинското правителство, Киев очаква руските сили да решат дали да запазят сегашния си фокус върху постепенен тактически напредък или да се подготвят за по-голям пробив в зависимост от резултатите от настоящите настъпления.

Президентът Володимир Зеленски заяви на 25 февруари, че руската армия се подготвя за нова офанзива, която ще започне в края на май или през лятото.

Днес командирът на оперативно-стратегическата групировка "Таврия" генерал Олександър Тарнавски написа в "Телеграм", че руските войски в Авдеевка засилват артилерийския си обстрел и увеличават числеността на щурмовите формирования, съобщи Укринформ.

"В направление Авдеевка противникът увеличава интензивността на артилерийския обстрел, има значително предимство в боеприпасите, увеличава броя на щурмовите групи – до батальонна тактическа група, и разполага нови резерви, като по този начин постига някои локални успехи. В същото време оперативната обстановка е динамична", посочи Тарнавски.

Той обаче допълни, че украинската армия продължава да провежда отбранителни операции, като на места е отвоювала някои позиции.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: войнаУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 2 месеца
Зеленски ,докога смяташ да ти издържаме войната и да отглеждаме украинци в Украйна и извън нея ?!Айде спри се !
79
1
 
2
 
! Отговори
Истинският преди 2 месеца
Ако Украйна в момента има липса на боеприпаси, логически Русия трябва да я превземе за един месец. Нещо не се връзват нещата. Явно НАТО се опитва да играе ролята на жертва докато снабдяват тайно и пълна дезинформация оръжие за Украйна.
78
2
 
13
 
! Отговори
Смърт фашагом преди 2 месеца
От Османско робство ни освободи Русия, от фашистко - отново Русия, но от англо- краварското робство трябва да разчитаме на себе си, защото кирчовци, кокорчовци,тагаревци, бойкикиевци, асфалтпашовци, дебелакпеевсци, гномове, сополанпаситовци,преродени пастирки и разни други *** *** пътя и възможноста Русия да ни помогне за трети път .Слава на загиналите българи и руснаци за Освобождението ни !
77
2
 
12
 
! Отговори
ZZ top преди 2 месеца
Русия ще смаже нацистката ***.И нищо,нищо няма да я спре.
76
4
 
13
 
! Отговори
В,В,ПУТИН. Z, преди 2 месеца
Русия. си,изпълнява,военната,специална,операция,. НАТО,да,внимава. ще,бъди,унищожена,от Руската,Федерация,. Руснаците,. ,СЛАВА,,РОССИЯ,,СМАМИБОГ
75
2
 
13
 
! Отговори
СС,С преди 2 месеца
Русия,. Мощна,страна,и унищожава,злото,дявола сатана
74
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кви помощи бря артисче ,от кога ти подаряат ЕС и сащ и още 80 държави включително и ние ,тоест ПП ,и нищо не правиш ,само пари искаш аде бегом марш при Путин
73
3
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Зеленски, само за да угоди на САЩ, съсипа народа си, и превърна страната си в руини за регион, в който 95 процента от населението са рускоговорящи и считат себе си за руснаци. Безмислена саможертва, сега и милиарди да им дадат ще отнеме много години да се възстанови всичко. Направо ме е яд на Зеления, тръгнал да се сражава с такава голяма страна и почти без никаква реална военна подкрепа, изсипаха им старото си оръжие, което украинците не знаят да използват и се бият в гърдите, че много са дали
72
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Навремето Русия освободи запада от Хитлер ,сега че ги освободи отново от модата фашисти
71
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
дааа, без безценната помощ от супермодерните БТР 60ПБ и тагаренковската групировка + Боце и Грух , работите отиват на зле за укирите
70
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От писаното до сега на всички е ясно че в Украйна няма стратегически места и територии, а само такива със символично значение.
69
3
 
31
 
! Отговори
Калашников преди 2 месеца
Вова , мачкай до последната урка ! Слава на РУСИЯ !!!
68
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Обикновените украинци очакват настъплението на руската армия с нетърпение. Никой вече не ще да живее под опресивния режим на фашистката хунта в Куиф.
67
2
 
33
 
! Отговори
До кога? преди 2 месеца
Запада ще помага на наркото с парите на хората от държавите в ЕС?
66
5
 
1
 
! Отговори
Дарк преди 2 месеца
Не изглежда алчен,но около него може и да са.
65
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руските войски превзеха Авдеевка на 16-ти февруари и днес се намират западно от Авдеевка - на линията Бердичи, Орловка, Тоненкое.
64
20
 
7
 
! Отговори
Мира преди 2 месеца
На тоя в главата му дрънкат само оръжия и влас и милиони
63
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руското разузнаване си знае работата. Целите са набелязани. Ако западът бързо достави оръжие и боеприпаси, Украйна не може да мобилизира хора. Ако западът подготая свои войски, то ще им трябва време и същите боеприпаси. И така, или ВСУ е с боеприпаси без хора или западните войски имат и двете, но късно. Кво правим?
62
3
 
28
 
! Отговори
Абе преди 2 месеца
Да завладее, колко да завладее-най-много източния бряг на Днепър+Одеса. Не повече от 55% от Украйна. Нищо работа.
61
6
 
36
 
! Отговори
РОШКО преди 2 месеца
ВИЖДА СЕ ЧЕ НА АМЕРИКА И ЕВРОПА НЕ ИМ ПУКА ЗА ФАШИСКА УКРАИНА