Путин увери, че руските войници в Украйна ще победят и няма да отстъпят

Руският президент намекна и за по-високи данъци за богатите хора и компании
29 фев 2024 17:00, Елка Василева
413
Путин увери, че руските войници в Украйна ще победят и няма да отстъпят
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин увери, че неговите войници на фронтовата линия в Украйна ще победят и няма да се оттеглят след повече от две години война, предаде Франс прес.

Още по темата
"Постоянно се срещам с участници в специалната военна операция. Това са както кадрови военни, така и доброволци, хора с професии в служба на гражданското общество, които са били мобилизирани за военна служба. Всички те с оръжие в ръце се изправиха в защита на родината. Знаете ли, гледам тези мъжествени хора, понякога съвсем млади момчета, и без всякакво преувеличение мога да кажа, че сърцето ми се изпълва с гордост за тези наши сънародници, за нашия народ и за всеки един отделен човек. Такива хора несъмнено няма да отстъпят, няма да се изложат и няма да ни предадат", каза руският президент в края на годишното си обръщение към Федералното събрание, цитиран от ТАСС.

На героите в така наречената от Москва специална военна операция, които вече са проявили качествата си в тила и в зоната на бойните действия, може да бъде поверена в бъдеще Русия, и именно те трябва да заемат водещи позиции в ръководството на региони, предприятия и проекти, добави Путин.

"Те (героите) трябва да заемат водещи позиции в системата за образование и възпитание на младежта, и в обществените сдружения, държавните компании, бизнеса, държавното и общинското управление, да оглавяват региони, предприятия, а в крайна сметка и най-големите руски проекти", посочи руският президент.

Путин отбеляза, че "истинските герои и патриоти в обикновения живот често са скромни и сдържани". "Те не парадират със своите успехи, не произнасят гръмки лозунги и думи. В критични моменти от историята обаче именно такива хора излизат на преден план, поемат отговорността. На такива хора, които мислят за страната си, живеят с нейната съдба, може в бъдеще да поверим Русия", каза руският лидер.

Путин намекна и за по-високи данъци за богатите хора и компании, като заяви, че е необходимо справедливо разпределение на данъчната тежест, призовавайки също така руските бизнесмени да инвестират в Русия, посочва Ройтерс.

"Предлагам да помислим за подходи за модернизиране на нашата данъчната система, за по-справедливо разпределение на данъчната тежест към тези, които имат по-високи лични и корпоративни доходи", каза руският президент.

"И обратното, необходимо е намаляване на данъчната тежест върху семействата чрез данъчни облекчения, а също така да се стимулират предприятията, които инвестират средства в развитието, в изграждането на инфраструктура и социални проекти", добави той.

Путин нареди на правителството и на Държавната дума да представят конкретни предложения в близко бъдеще.

Активите и правата на собственост на бизнесмените, които инвестират в Русия, трябва да бъдат защитени, каза руският президент и допълни, че данъците за малкия и средния бизнес в страната трябва да бъдат намалени.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
9
 
4
 
! Отговори
руснаците не са хора преди 6 месеца
Питайте обикновения човек на запад, всеки ще ви го каже това, ако имате приятели и близки и седнете с някой на маса и разговаряте неофициално извън рамките на политическата коректност. Никой не ги счита за хора руснаците, даже и Стинг пее "че и руснаците също деца" - "също", въпреки че са руснаци, не хора а имат деца, е може и да ги смятаме за хора, е и те имат деца, но не са хора.
43
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Той Путин няма какво друго да каже така или иначе! Няма как да каже - "погубих стотици хиляди млади руснаци заради нищо и половина"... Работата е там, че когато Расиа рухне съвсем, то тия около него ще го шътнат, и ще го изкарат виновен за всичко, точно както стана след cмъртта на Сталин
42
7
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 6 месеца
До Анонимен 30/ ДОБЪР ПОСТ РАЗСМЯ МЕ УВИ НЕ ЛЪЖЕШ ЗА СРЕДНИТЕ ДОХОДИ ТОЛКОВА СА ОКОЛО 1000 ЛЕВА Е СРЕДНАТА ЗАПЛАТА В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен-30 В Русия няма бежанци , защото са в България , на сила , не знам защо се мериш с Русия , след като нашата държава е разграден двор , небето е който иска си минава , и всичко е разпродадено , не остана нищо БЪЛГАРСКО ... или бъркам !
40
2
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 6 месеца
38, е то и аз се оплаквам отмайкати хахахаа
39
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 37, мисли му ти, че съм те пуснал за издирване! А село Авдеевка била най-добрата отбранителна крепост?!? ХАХАХАХАХАХАХАХАХА, то бива да си плоткоумен, ама ти биеш всички рекорди
38
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз не мразя руснаците, по скоро не мразя хубавите рускини, обаче там е по-сбъркана работата и от нас :))) Но Путин си живее в руския мир, назлобява ги поданиците му, че уж Русия била в опасност, а пък никой не иска да живее там... :)))
37
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Meжду другото в един русофилски форум се оплакват че Путин не казал нищо за Приднестровието... ХАХАХАХ
36
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мачкай украинската гмеееж, Вова! Авдеевка падна. Най- добрата украинска отбранителна крепост в цяла Украйна. Макар и за 5 месеца боеве, но падна. Пътят към село Киев е открит. Да му мислят наркомана и Виталий къде да се крият.
35
5
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 6 месеца
Не му вярвайте, НАТО ще воюва до последния украински войник
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
При ядрена война ще има много жертви, но няма всички да умрат, повечето ще. Ще умрат след това от глад и с студ, защото вече никой няма да доставя на Европа и храни и суровини, и енергия. А Европа не може да се изхрани сама. Не може да се сгрее сама, дори достатъчно дърва няма. А в Русия има всичко. Сибир ще остане незасегнат от радиацията, и там са богатствата на света, там е всичко, и вода, и гори, и плодородна земя, и метали, и енергия.
33
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Господи, какви манипулиращи и демагогски изказвания прави този бандит! Той има тотално изкривено понятие за патриотизъм и героизъм - патриотите не нападат и не убиват чужди народи, не мразят хората които искат да живеят независимо, не вкарват в концлагери и не убиват несъгласните с властите ...Те се наричат престъпници, а не герои!
32
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво ще победят, бе путин мамин? Кое по-точно наричате "победа"?
31
3
 
13
 
! Отговори
рендету преди 6 месеца
След като бъде преизбран на поста президент на РФ, мнозина се надяват Путин да затвърди политиката си срещу Щатите и Западно Европейските им морионетки, както и срещу Петата колона в Русия!!! В победата на Русия срещу колективният Запад и техните извратени неолиберални цености е надеждата и за Европа!!!!
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До ЮЛИЯ... Едрите букви те правят много О-БЕДИТЕЛНА !
29
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ПРАВ СИ РУСИЯ Е МНОГО БОГАТА И ПРОЦЪФТЯВАЩА ДЪРЖАВА- МИН ЗАПЛАТА 300ЛВ СРЕДНА 1100 ЛВ СЛЕД ДАНЪЦИ, МИН ПЕНСИЯ- 200 ЛВ СРЕДНА 400ЛВ- ПЪЛНИ МАГАЗИНИ И ТУК ТАМ НЯКОЙ ПАЗАРИ НЯМА ПАРИ! И ЗАЩО НЯМА БЕЖАНЦИ В ТАЯ БЛАГОДЕНСТВАЩА ДЪРЖАВА?!
28
8
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 6 месеца
Дрън дрън ярина... Когато почнем да се навиваме какви сме герои и как няма да отстъпим, работата значи е на изуй-***. Къде отиде арогантния тон, къде са насмешливите подхвърляния? Нали щехте да газите Европа с танкове?
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
A в Европа фон дер Лайен ги подготвя да ядат червеи и насекоми, защото Европа няма плодородни земи и не може сама да се изхрани, а освен това земеделието и животновъдството отделя въглеродни емисии и причинява климатични промени. Месо, мляко, млечни продукти, яйца, плодове и зеленчуди, пшеничен хляб ще ядат в Русия, защото Русия е богата и разполага с изобилие от всичко необходимо.
26
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Той и Хитлер тъй приказваше, никакво отстъпление, накрая се самоуби :)))
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
САЩ се подготвят за ТСВ , Украйна вече е , МИНАЛО-БЕШЕЛО !И покрай Украйна , и ЕС отиде на кино , доглеждане , от 6 до 4 !