Путин е подарил на Ким Чен Ун автомобил руско производство

Подаръкът бил доказателство за специалните им лични отношения
20 фев 2024 08:27, Елка Василева
67
Путин е подарил на Ким Чен Ун автомобил руско производство
Руската президентска лимузина Auris Senat. Снимка: архив, БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е получил от руския президент Владимир Путин като подарък автомобил руско производство "за лична употреба", съобщи севернокорейската официална новинарска агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс.

Още по темата
Двете страни укрепиха връзките си след срещата между Ким и Путин през септември и изразиха готовност да насърчават взаимния обмен във всички области.

КЦТА не посочи марката и модела на колата, но по време на визитата си в Русия миналата година севернокорейският лидер имаше възможност да огледа лимузина "Аurus", припомня Ройтерс.

Подаръкът е бил предаден на висши сътрудници на Ким, сред които и сестра му, на 18 февруари, съобщи КЦТА.

Сестрата на севернокорейския лидер Ким Йо Чен "е предала сърдечни благодарности от негово име на Путин и руската страна и е посочила, че подаръкът служи за ясно доказателство за специалните лични отношения между двамата лидери", допълва агенцията. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Иване руска въшко, къде са децата ти бе копейко? Да си чул русофил с деца в русия? Ми не. МРАЗЯТ Я.
40
1
 
6
 
! Отговори
До 39 преди 2 месеца
До НикиТи си рядко спрял, Ники. Рядко.
39
17
 
7
 
! Отговори
Ники преди 2 месеца
Слава России.
38
2
 
16
 
! Отговори
до 35 преди 2 месеца
Тогава трябва тук да стане като в Русия, Китай и Северна Корея, а това няма как да е добре. На тебе няма да ти хареса. Защо са ви така сбъркани мозъците на всичките копейки, та ви влече винаги към лошото? Какво ви се е случило в детството, че всичко възприемате наобратно?
37
3
 
11
 
! Отговори
Сто преди 2 месеца
И цял вагон с авточасти
36
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Единственият човек който ще оправи България е Костадин Костадинов от Възраждане! На следващите избори ще гласувам за Възраждане
35
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България за да бъде добре трябва да е с Русия - Китай и Северна Корея
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 32 Може да пробваш да се сбиеш с запада,.какво чакаш :))) Само на приказки ли ще го карате 2г червенопитеците? Запада ви чака нали ще сте новия ред. Айде :))
33
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Имах приятел, който направи уникално пътуване до Северна Корея през 86та година. Това, което сподели беше шокиращо дори при сравнение на тогавашната сива комунистическа действителност в България. На практика липса на хранителни магазини, невъзможност да си купиш най-обикновени дрехи с изключение на работнически сини дрехи, пълен контрол върху хората, пълна липса на кафета и ресторанти в Пхенян, с изключение на два хотела, в които е позволено само за гостите.
32
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Северна Корея и Русия имат милиона армия и Китай също! До като смачкания запад са голи като пушки и нас ни направиха такива!
31
8
 
8
 
! Отговори
ИВАН преди 2 месеца
До АнонименТИ СИ ГЛУ ПАК! ЗАЩО НЯКОЙ НЯКЪДЕ ТРЯБВА ДА ЕМИГРИРА?! ТУК НАПРАВИХА ДЪРЖАВАТА НЕОБИТАЕМА И НЕПРИВЕТЛИВА ЗА СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРАЖДАНИ! НО ПРОС ТИЯ НАРОД ПРОДЪЛЖАВА ПАК ДА ГЛАСУВА И ИЗБИРА СЪЩИТЕ КРАДЦИ
30
1
 
10
 
! Отговори
Есаул преди 2 месеца
В репортажа бе казано, че моделът е секретен обект и се е пазил в тайна! На практика, краден Ролс Рос, модел 1971 година!
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нито един червенопитек неще да имигрира към коммунистите. Лицемери. Искат да си пишат свободно, са ходят на почивки в лошата Европа, да пъррдят на дивана заобиколени в лукс, искат да имат банани и тоалетна хартия, да имат зъби .... иначе проповядват хубостта на режимите. Бъдете мъже и отидете да ни докажате. Както правят над милион и половина Българи на запад :))
28
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ФАЩ и Смачкания запад постоянно наливат пропаганда колко е бил лош живата в Северна Корея!
27
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да е жив и здрав Владимир Путин и Ким Чен Ун! Велики лидери на България и трябва точно такива хора за да бъдем силна държава
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 19 И защо не емигрираш в развита северна Корея?
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз пък ще си купя новия Москвич
24
2
 
5
 
! Отговори
До Бай Иван преди 2 месеца
До Бай Иван - Кой от двата си карал, че можеш да ги сравняваш?
23
1
 
9
 
! Отговори
Зоран за дръжавата преди 2 месеца
В Р. България автомобили няма да произвеждаме защото интелектуалния капацитет вече го няма. Липсват не само инженери и техници - липсват тесни специалисти в много области. Масово сме обградени с неуки роми и мамини синчета по кафенета и ресторанти. Вижте турската икономика. Масово тирове от Турция карат стока към Западна Европа. Тази стока се произвежда в държава която отчасти превзе нашите пазари.......
22
9
 
7
 
! Отговори
Роки преди 2 месеца
Руско телевизор или кола, кога ? Хората като са правили Мерцедеси, те са правили Москвичи, магаре и космос... и не са живяли в различни ери :D