Кремъл за революцията в Украйна 2014 г.: Спонсориран от чужбина преврат

Това не е тайна за никого, каза говорителят на Путин
21 ное 2023 13:46, Елка Василева
124
Кремъл за революцията в Украйна 2014 г.: Спонсориран от чужбина преврат
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл днес нарече революцията в Украйна през 2014 г. спонсориран от чужбина преврат, който е определил сегашната прозападна политическа позиция на Украйна, предаде Ройтерс.

Още по темата
Говорейки по повод 10-годишнината от началото на масовите протести в Киев, които завършиха със свалянето на президента Виктор Янукович, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви: "Наричаме го "майдан", но всъщност това беше преврат, насилствен преврат, който беше спонсориран от чужбина. Трябва да наричаме нещата с истинските им имена", посочи говорителят на руския лидер, предаде ТАСС.

"Фактът, че той е бил спонсориран от чужбина, беше пряко и косвено признат от представители на чужди държави. Това също не е тайна за никого. Затова, разбира се, е налице такава, да я наречем предразположеност, на киевския режим".
(БТА, Пламен Йотински)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
4
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 месеца
До Анонимен 116....На това му се казва "износ на революция",а една от репетициите беше у нас 1997 година.Който разбрал,разбрал.Който не е,да стои на палмата,да яде банани и да се подготвя.
107
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Превратът се организира от малка група заговорници, обикновено военни. През нощта арестуват ръководството на страната и сутринта населението разбира от тв, че властта се е сменила. Властта взима в свои ръце организаторът на преврата. Така идва на власт Пиночет, Кадафи, Саддам Хусеин, Хафез Асад. Следва диктатура. Коя е тази малка група заговорници в Украйна и кой е организаторът, който идва на власт. Май когато 1 милион излизат на улицата се казва революция.
106
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Целия свят го знае.
105
4
 
3
 
! Отговори
IQ 25 преди 5 месеца
Хората го плюят, той мислел, че дъжд го вали.
104
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Батко, СССР умре преди 35 години. Хората искат да живеят добре. Какъв преврат, кви 5 лв? Вие сте зле. Никой не иска да е с вас. Колко е рублата батко? Пак е банкрут. Колко е долара? Пак е топ. Айде.
103
8
 
8
 
! Отговори
гледна точка преди 5 месеца
абе тия американци много лоши.. платили на Путинда нападне Украйна....нещо на руската империя почнаха един по един народите под руско иго да се изплъзват..ха.ха никой не иска да е в руския обор ха ха ха кончина
102
7
 
11
 
! Отговори
До 110 преди 5 месеца
Ауу колко свободна и процъфтяла е Украйна 10 години след Преврата на САЩ..немам думи!От лошо по-лошо!
101
10
 
9
 
! Отговори
гледна точка преди 5 месеца
за руските империалисти и военнопрестъпници- преврат. За украинския народ- свобода от руско робство.
100
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кремъл днес нарекъл революцията в Украйна спонсориран от чужбина преврат. Стига бе! Вие сериозно ли? Та той го твърди от самото начало. А не е ли така? САЩ похарчиха за това 5 милиарда долара и една торбичка бисквитки.
99
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
С по 5 милиона долара на ден, САЩ извършиха преврата в Украйна. В България през 1989 година САЩ плащаха по 5 долара за участие в антиправителствен митинг.
98
3
 
5
 
! Отговори
До Германецо преди 5 месеца
Що пък да е вражески айфона? 90% е произведен в Китай..за тебе айфона трябва да е вражески!Как така го ползваш като 90% от частите му са мейд ин Чайна и там е сглобен а??
97
6
 
7
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 5 месеца
Преврат но отогава смениха 3-*** президенти. А вашия ще задмине Ким Ир Сен
96
9
 
7
 
! Отговори
Германец преди 5 месеца
Тоя мина ли на дялан в раZZия телефон със шайба или още ползва вражески айфон?
95
6
 
9
 
! Отговори
История на Украйна преди 5 месеца
30 години съществуване: Два Преврата, два Фалита и 10 години ( отчасти гражданска) война..
94
4
 
11
 
! Отговори
Това е втория Превра преди 5 месеца
Първия Оранжевата Революция 2004 не беше успешен..
93
8
 
10
 
! Отговори
Никоя държава преди 5 месеца
Където САЩ са направили Преврат, не е видяла добро..
92
9
 
10
 
! Отговори
Ти па преди 5 месеца
Посолството на САЩ и в България не разрешава референдум! Даже Правителството на Посолството наруши Конституцията но не допусна референдум за Еврото..
91
5
 
9
 
! Отговори
До 93 преди 5 месеца
Това са спекулации.. 2014 има проучвания на мнението, показват ме има мнозинство Против Нато и ЕС! Разбира се след анексирането на Крим и откъсване на Донбас, тях вече никой не ги счита в Украйна..това са 5,6 милиона украинци които не могат да гласуват. 10 години имаха украински паспорт още, но Украйна не ги замиташе вече за нищо!
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
87 ес формално е създаден горе долу по същото време 1991 г с маастрихтския договор. И беше фалстарт, 2007 като влязоха унгарците и другите се наложи да го променят с лисабонския договор. И пак фал, англичаните като поискаха да излизат пак всичко се видя че е кьорфишек, дест години не ги пускаха да излязат, желанието за референдум беше още от времето на блеър. Освен това ес е с брой депутати според броя на населението обаче кадруват върху тях от Люксембург и Малта шефове осеен такива като Сорос.
89
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Над 300 000 убити руски войници- това защо- Рашките избиваха наред и руснаци и украинци- да бяха ги извели предварително, ама не мятат огън и убиват- смърт от свои тръгнали да те спасяват.