Лавров отсече: Западът воюва пряко срещу Русия в Украйна

Отпускал финансова помощ, доставял оръжия
367
Лавров отсече: Западът воюва пряко срещу Русия в Украйна
Снимка: БГНЕС

Западът "пряко воюва" срещу Русия в Украйна, каза днес руският външен министър Сергей Лавров в кулоарите на Общото събрание на ООН, предаде Франс прес.

"Можете да го наречете както искате, но те се бият срещу нас, те се бият директно срещу нас. Ние го наричаме хибридна война, но това не променя реалността", добави министърът, имайки предвид финансовата помощ, доставките на въоръжения и наемниците на западните държави.

Още по темата

Лавров допълни, че предложеният от Украйна мирен план и поредните предложения на ООН за съживяване на Черноморската зърнена сделка "не са реалистични", посочва Ройтерс.

"Това е напълно неизпълнимо", каза руският външен министър за мирния план на Киев и добави: "Не е възможно това да бъде приложено. Това не е реалистично и всички го разбират, но в същото време те казват, че това е единствената основа за преговори".

Лавров каза, че конфликтът ще бъде разрешен на бойното поле, ако Киев и Западът се придържат към тази позиция.

Руският първи дипломат посочи днес в реч от трибуната на Общото събрание на ООН, че Армения и Азербайджан са уредили конфликта помежду си за Нагорни Карабах и че руските миротворци ще помогнат за това.

Лавров обвини Запада, че се опитва да се натрапи като посредник между двете страни, какъвто по думите му, не е необходим.

"Ереван и Баку всъщност вече са уредили въпроса. Сега е време за изграждане на взаимно доверие. Руските миротворци ще помогнат това да се случи", допълни руският външен министър. /БТА, Алексей Маргоевски/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Руснаците са роби на путинската диктатура, а Лавров е измамник лицемер
25
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До къде стигнаха горките - уцелили една сграда и голяма радост! Боже, боже...НАТО, САЩ...4-ти километър...
24
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кремълският, къс пcиxoпат е типичен пример какво може да сполети света, ако на някой рептил като него бъде позволено да нападне други държави и цивилизования свят не реагира адекватно, както в този случай .
23
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това го разбрахме всички нормални хора, освен фанатизираните укрофили и зеленофили.
22
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Русия е най скапаната държава в света, и лошото е че това го разбраха всички
21
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На българите с американско самосъзнание им е забранено да мислят! На тях им казват какво да мислят. Веществото в черепните им кутии е на ниво хард ресет. Ама нормално. Ограничена нация- ограничени последователи. По-лесно е да ти подскажат, отколкото да си размърдаш мозъка. Освен това БАС винаги си избират пропаднали морално герои за подражание, защото поради слабости и дефицити всички харесват лошите. Искат да са като тях, ама страх...
20
7
 
16
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 11 месеца
Путин, ей тоя кон на снимката,и другите от Кремълската шайка си помислиха....превземаме Киев за ТРИ дни,убиваме и избесваме "фашистите", под дулото на оръжията раздаваме руски паспоти на всички украинци и готово, част от СССР вече е възстановен. А какво се случи реално, Ванка с танка, пошел на х*й.
19
14
 
4
 
! Отговори
До Лавров преди 11 месеца
НАТО иска Кримския полуостров и ще си го вземе
18
6
 
11
 
! Отговори
Гюймезов преди 11 месеца
Така е тавариш Лавровский. Лошия запад дава пари и оръжие на лошите укри, а горката расиюшка е БЕЗСИЛНА. Ето например оня ден шефчетата в ген. щаба на ЧФ станаха на каймa от две ракетки сторм шедоу, и какъв е вашия ответ? В нагорни карабах пък азерите пушнаха военен автомобил с пет руски миротвореца вътре сред които морски капитан (да се човек къв го дяла там) и полковоник и какъв е вашия ответ? Ха-ха-ха-ха-ха - раzия се оказва най-нисшата страна в света.
17
5
 
10
 
! Отговори
Без бъдеще преди 11 месеца
Русия няма хора, рускините не искат да раждат за 400 евро заплата на месец. Живеят в комуналки от 1960г. През 2080г в Русия ще живеят само 40 милиона мюсюлмани
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Може би затова Полша отказа да им дава оръжие? Щото виждат, че руснаците вече мятат само камъни? Или закъсват повече от колкото казват? И Германия, Франция... Нещо се поукротиха... Заради слабата икономика на Русия, която сама произвежда повче отколкото т. нар. цял свят...
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Руските миротворци в момента бягат като тара кани, арменците не искат да чуят за тях. В Сирия е същото
14
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо Русия не може да спечели? Защото поизчерпа резервите си на техника и боеприпаси, а скоростта на производството им е много по-малка от скоростта на антируски настроените държави, които помагат на Украйна. Вече не е въпросът дали самозабравилите се диктатори от Кремлин ще загубят войната, а кога.
13
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Американски у,бийци също не ми звучи реалистично! Кога, къде, кой са нападнали??? Коя територия са нагазили? Чии природни ресурси за откраднали? На кой континент са избили местното население, наричани индианци? Ама моля ви се, това са измислици! Само хляб и мед носят по света.
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Руският първи дипломат посочи днес в реч от трибуната на Общото събрание на ООН, че Армения и Азербайджан са уредили конфликта помежду си за Нагорни Карабах и че руските миротворци ще помогнат за това. Ха ха ха..... Арменците капитулираха и сега гонят руснаците като ***, защото ги излъгаха
11
8
 
8
 
! Отговори
СВОЙ преди 11 месеца
Служителите на Сорос,като винаги са дежурни от рано и създават впечетлението,че много подкрепят Украйна.Тука става,но в др сайове,където мненията се акумулират на една анкета,колкото и да се пънат,повече от 25% за наглолибералната позиция не могат да направят.
10
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Руски миротворци. Големият смях ми дойде на лицето.
9
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Лавров ще отговаря ли защо Русия нападна Украйна и окупира Крим и Донбас
8
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За да влезеш в един конфликт се изисква смелост! НАТО няма куража да се блъсне в Русия. Още по- малко почти година след началото на хуманитарната очистваща операция! Изкараха си лабораторните танкове на полето и се оказа, че не могат да се движат по кал и вода. Горят като прясно отсечен чам. Затова няма да се покажат. Има украинци, българи индруги шма,тки за тази цел. И без това сме ненужни.
7
11
 
13
 
! Отговори
Фед Красивия преди 11 месеца
Я бе номер 2 кажи как украйнската земя е чужда за Русия?Май си бягал по история.И освен,че си бягал,си останал на нулево ниво развитие ,откъм исторически факти...