Уволнен ли е ген. Сергей Суровикин от поста командващ ВСС?

Информацията съобщи руският журналист Алексей Венедиктов
22 авг 2023 22:04, Йоана Цонева
50
Уволнен ли е ген. Сергей Суровикин от поста командващ ВСС?
Снимка: БГНЕС

Генерал Сергей Суровикин, бивш командващ военните действия на Москва в Украйна, е бил освободен от поста командващ Въздушнокосмическите сили (ВСС) на Руската федерация, предаде Sky News, като се позова на информация от руския журналист Алексей Венедиктов.

Няма официално потвърждение на съобщението от Алексей Венедиктов, журналист от вече несъществуващата радиостанция "Ехо Москвы", но той е цитиран от някои руски новинарски издания в социалните медии, както и западни като The Guardian и Reuters.

Венедиктов е съобщил в Telegram, че Суровикин е бил отстранен с указ на президента на Русия, без да предоставя повече подробности, предаде "Фокус". Генералът не е виждан публично от краткотрайния бунт на 24 юни на наемническата група "Вагнер" и нейния основател Евгений Пригожин срещу руското отбранително ведомство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
9
 
7
 
! Отговори
Петльо преди 8 месеца
А някога ще се роди ли в България такъв Генерал? За последните 30г.съсипаха българската армия
22
8
 
8
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 8 месеца
Защо миcирките на проваления сайт ДНЕС се занимават с някакъв руски генерал, а не напишат един истински репортаж за положението в Българската Армия - какво мислят обикновените войници, сержанти и лейтенанти? Истина ли е, че откакто Тагарев стана министър, има масово напускане на армията, а няма никакви нови кандидати?
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пригожин го е взел за консултант.
20
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сергей ми е съучаник от Стефанкарджа в Повдив
19
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 13. Говорить Мацква - Не се напъвай, няма да получиш двойна надница от Мъртаффф.
18
0
 
3
 
! Отговори
ПорЦелан преди 8 месеца
Какво е казал този космат 3.14дирас Венедиктов няма никакво значение.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И Песков изчезна!
16
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мен, какво ме интересува! Жужето в Хага и в затвора!
15
5
 
6
 
! Отговори
джон преди 8 месеца
Алексей Венедиктов кой е този помазаник на краварите ,човек от пета колона ,включен в списъка като чуждестранен агент и от неговите платени глупости пишете статия излагате се
14
5
 
10
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 8 месеца
Суроваткин храни рибите в Камчатка...
13
6
 
10
 
! Отговори
Говорить Мацква преди 8 месеца
Ставало е, става и ще става с всеки дръзнал да каже истината за фронта на Най-Голямото Джудже, което катадневно очкава само благи вести.
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
2, какво ги боли ли? Отбранителната линия, в която се разби лятната укропска контраофанзива се нарича "Линията Суровикин". Генерал Армагедон е изключително кадърен военачалник и ако бъде уволнен, враговете ще подскачат от радост.
11
8
 
8
 
! Отговори
НА Мадуро Машините преди 8 месеца
Koлко трябва да си елементарень, че да си загубиш най добрият стратег. С едно отстъпление и яко окопаване рашките посякоха половината от читавата армия на атлантиците.. Сега яко се търсят наемници, но никой не му се влиза директно в чувала. Напролет се опасявам да няма парад в Киев с Т50 най-отпред. Жалко за умният народ за гламаците също, но такава е световната политика дирижирана от Еврозадатлантиците. А Магарев обещава и още масло за огиня.
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
След някой и друг месец и той ще падне от прозореца. Само да мине "следствието". Така или иначе един бклyк по-малко.
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В блатната империя никога нищо не е ясно. Всичко е пречупено през призмата на цензурата и пропагандата. Най-правилно е да се игнорира тази държава, както и всякаква информация постъпваща от там. Така или иначе не е ясно доколко е истина.
8
9
 
12
 
! Отговори
Чу Мата преди 8 месеца
Не мислете Суровикин,ами мислете за нашата армия! Масово напускат войничета и командири среден калибър! Това не е Фейк! Политиката на Тагарев доведе до масов отлив на военнослужещи! За сметка на тях този украински министър ще прави база на САЩ в Ямбол! Готвят ни за война и това го знаят най добре уволнили те се момчета
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не вярвам на Алексей Венедиктов. Искам да го прочета. Ако ген. Суровикин е бил отстранен с указ на президента на Русия, този указ трябва да е публикуван и да имаме възможност да го прочетем. В Русия указите на президента се публикуват в сайта на Кремъл и моментално встъпват в сила.
6
5
 
5
 
! Отговори
Самоубиец преди 8 месеца
Самоубийството:гарантирано. Мишън ъкомплишт. ;)
5
5
 
9
 
! Отговори
Boko b преди 8 месеца
От генерал "Армагедон" до генерал "Паднал през балкон"... сеш се ;)
4
3
 
4
 
! Отговори
ГенералисимУс преди 8 месеца
Без значение е, дали си е подал оставката като летящ из Космоса генерал на вездесъщите съветски космически вайски или са го ритнали отзад - все тая. Вече не е никой и може да чака стълбите или високите етажи. Изборът е негов.