Москва: Контранастъплението на Украйна не върви по план

Киев пропилявал милионите, давани от Запада под формата на оръжия
Обновена: 31 юли 2023 15:24 | 31 юли 2023 15:24, Елка Василева
433
Москва: Контранастъплението на Украйна не върви по план
Снимка: архив, БГНЕС

Русия заяви днес, че украинското контранастъпление не върви по план и че Украйна пропилява милионите долари, които Западът й дава под формата на доставка на оръжие, предаде Ройтерс. Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза на военно съвещание, че "Украйна отчаяно хвърля нови сили" в атаките срещу руските позиции, но не успява да напредне.

Още по темата
"Очевидно доставяното западно въоръжение не води до успехи на бойното поле, а само удължава военния конфликт", заяви Шойгу на съвещанието с ръководния състав на въоръжените сили на Русия, цитиран от ТАСС. Според него загубите на Украйна в личен състав от началото на контранастъплението вече надвишават 26 000 души.

На свой ред Украйна отбелязва, че напредва постепенно, макар и по-бавно от желаното, откакто започна своята дългоочаквана контраофанзива срещу укрепените руски позиции в началото на миналия месец. След 17 месеца на война Украйна е под напрежението да постигне значими резултати на бойното поле, след като получи от Запада доставки на танкове, ракетни системи и други боеприпаси, а и да покаже, че не е подкрепяна явно от държавите членки на НАТО, посочва Ройтерс. В този контекст Русия постоянно определя контраофанзивата като провал, независимо че тя е още в началния си етап.

Говорителят на президента на Русия Владимир Путин - Дмитрий Песков, заяви пред медиите, че "ресурсите на стойност милиони долари, които се прехвърлят от страните в НАТО на режима в Киев, на практика се харчат неефективно и безцелно". Говорителят на Кремъл допълни, че тъкмо затова Киев прибягва до "ходове на отчаяние" като вчерашната атака с дрон по офис сгради в Москва.

Според Песков обаче фактът, че вражески дронове достигат до сърцето на руската столица в рамките на последните три месеца, макар и без да причиняват големи щети, е причина за безпокойство за властите, които информират обществеността за пълния контрол на Русия над "специалната военна операция" в Украйна. Прессекретарят на Кремъл допълни, че Москва е взела "всички възможни мерки" за защита срещу подобни атаки.

"На фона на неуспехите на бойното поле режимът в Киев се съсредоточи в терористични атаки по гражданска инфраструктура в градове и населени места в Руската федерация", заяви по темата министърът на отбраната Шойгу.
(БТА, Иво Тасев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
1
 
3
 
! Отговори
Ехаа преди 9 месеца
До Смех - в България го пишем Смях, бе маке бандеровско ..
298
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Леопардът бил направен от ламарина за консерви, без бронировка. Тенекиено менте с повече място за четирима глуппака.
297
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Целия Запад ще подвие опашка и ще искат да имат отново безнес с РФ.Преклено силни са руснаците за да им се репчиш.Военно технологично рашките или рашистите както ги наричат някои са поне 10-20 години напред.Ами то Най доброто им пво Пейтриът е аналог на С-300 морално остаряло и нямат по-добро.
296
7
 
3
 
! Отговори
Смех преди 9 месеца
До Анонимен 304 Путин очерта какво му е нужно, но украинците не го разбират това нещо и мачкат рузките фашисти.
295
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
1 украинси снаряд срещу 7 руски. А никой не се стреми към Киев. Путин очерта какво му е нужно и това не включваше ни Киев, ни Лвов. Но мен ми е интересно, когато Полша навлезе, как ще го определят? Това неизбежно ще се случи.
294
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Смех, къде точно става това? Сънува ли го?
293
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Голям майтап ще е с тези Ф16 ако ги пуснат.Едно че нямат шанс във въздишна битка със Су-тата.Второ ПВП-то на руснаците е много напреднало и модерно.С-400,С-500 Прометей сега има и тестове на С-550.
292
6
 
2
 
! Отговори
Смех преди 9 месеца
До Горд Българин Западните оръжия за нищо не стават, но украинците не го разбират това нещо и мелят рузки консерви на конвейвер и вали обилен ГРУЗ.
291
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не е лесно да бъде отстранен тоя предатер- Той е в тясна връзка с много важни хора- Путин има тежка задача.
290
2
 
6
 
! Отговори
Горд Българин преди 9 месеца
Тази война показа, че руските оръжия са по добри от западните. Завали ли дъжд и настане кал, за нищо не стават. В момента се страхуват да изпращат самолети ф-16, за да не се види че и те не стават. Западните оръжейни фирми са силно притеснени.
289
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Очевидно доставяното западно въоръжение не води до успехи на бойното поле, а само удължава военния конфликт. Koлективният запад превърна Украйна в полигон за отработване на нови тактики, полигон за утилизация на укропи и на стара отановска техника.
288
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ти си *** този по мен.Можеш да си пуснеш на президента на РФ ден преди операцията че изобщо не е споменавал Киев и че ще ги превземе за 3 дни.
287
5
 
3
 
! Отговори
в Киев за 3 дни преди 9 месеца
Масква в Киев за 3 дни вика, че нещо не вървяло по план?! Айде бе! Не вЕрвам!!!
286
2
 
1
 
! Отговори
Хихи преди 9 месеца
До Анонимен 292 Пак ли с рузките лъжи ще се "пласирате"?
285
4
 
6
 
! Отговори
Горд Българин преди 9 месеца
Украйна се провали. В момента те вкараха резервите и още не са пробили 1 линия на Руснаците, която е гъвкава до 20 км. дълбочина. В момента се водят тежки боеве край Орехово и Първомайское. Украинците се огъват затова няма новини от фронта. Край Бахмут също спряха защото нямат ресурс. Запада и нато усещат, че губят, колкото и да се стремят да прикрият това, чрез платените журналисти и тронове.да
284
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Решителната крачка напред за България е че от 8 милиона преди 89г.сме стопени на 5-6 милиона.
283
6
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 9 месеца
До Любо Къдравия През 1908 прогнозата е била, че в разия през 2000 година ще живеят 380 милиона души. Вместо това живеят 140 милиона. Хвала Сталину, Берию и Путину. Тоя последния ще им даде финалния тласък. Както се казваше едно време. През 1944та България стоеше на ръба на пропастта, дойде БКП и България направи решителна крачка напред. Хахахаа. Така и Разия сега прави решителна крачка напред.
282
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русия се стреми към многополюсен свят и така трябва да бъде.Не някакви си зад океана да ми дават наклконости на х*я как да живееш и да спазваш техните джендърски идеологии и разбирания.Аз съм българин и искам да живея по български това важи и за другите държави.В еворпа е пълен леш.
281
7
 
5
 
! Отговори
Любо Къдравия преди 9 месеца
Нацисткия режим на Зеленски рано или късно ще падне.Русия даде много жертви.Много ще останат и инвалиди за цял живот.Същото се отнася и за обикновенните не крайни украинските войници и офицери.Войната я запалиха Сащ и Нато.Икономическите загуби за Русия са колосални .Социалната им система ще бъде натварена до предел.След края на всичко това руснаците ще ударят чертата и някой ще трябва да плаща сметката.Кой ще е този някой не се знае.
280
3
 
3
 
! Отговори
Любопитен преди 9 месеца
До Батю Зеленския Често ли ти се налага да фантазираш на глас?