Москва нападна Харковска област

Според Русия става въпрос за случайно" или "аварийно" изпускане на боеприпаси
23 апр 2023 07:45, Йоана Цонева
70
Москва нападна Харковска област
Снимка: БГНЕС

В събота руските войски са атакували украинската Харковска област. Ударени са Харков и селището Котляри, съобщи УНИАН. Регистрирани са нападения и срещу Слободски и Основянски райони.

Няма данни за ранени и загинали.

Според Евгений Василенко, говорител на областния отдел на Държавната служба за извънредни ситуации, руска ракета е ударила някоко жилищни сгради. Три коли са повредени от взрива.

В 22:02 часа в събота в района на Харков е обявена въздушна тревога. Продължила е почти час.

През това време от територията на Белгородска област на Руската федерация руската войска обстрелва града и района с ракети С-300.

Според Москва, става въпрос за неволен акт.

Държавните медии обвиниха за инцидента "случайно" или "аварийно" изпускане на боеприпаси.

Пилотът обикновено изпуска боеприпаси в "безопасен" режим, така че да не детонират и да се опитат да направят това в ненаселен район.

Повече от 3000 души бяха евакуирани в събота от жилищни сгради в руския град Белгород, след като бомба беше открита близо до района.

Още по темата
Според специалисти по експлозиви няма опасност от експлозия.

Областният управител на Белгород Вячеслав Гладков каза в канала си в Telegram, че бомбата е премахната от района и хората се прибират в жилищата си.

Регионът на Белгород е сцена на няколко експлозии и бомбени атентати след инвазията на Русия в съседна Украйна през февруари 2022 г. Градът беше един от районите за разполагане на руските войски в навечерието на инвазията.

През изминалото денонощие украинските военни са обстрелвали 25 пъти населените места на Донецката народна република (ДНР), като са изстреляли по тях 119 снаряда. Това съобщи в неделя ТАСС, като цитира представителството на републиката в Съвместния център за контрол и координация по въпросите, свързани с военните престъпления на Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Абе къде са "Гепардите" "Леопардите" "Пейтриът" "Ирис-Т"". При "Байрактарите" са.
36
17
 
9
 
! Отговори
Упс преди 1 година
Скоро и " Варна е населена с руснаци" и Путин ще ги приобщава към Русия. Бургас - и той. Това е оправданието на Путин за завоевателната му война. Понеже земите на Русия са малко! :)))
35
2
 
17
 
! Отговори
Яяяя преди 1 година
Къв е тоя миш-маш бе? От всяка новина по 2 думи навързани последователно без никакъв смисъл. Да бяте пуснали едно запитване на chatGPT ,че да ви напише нещо смислено колкото за една баничка за закуска. Как може зенитна ракета С-300 със наземно базиране да бъде авариино изпусната от пилот!? За малката ФАБ която съвсем успешно си се взриви в града нито дума. И се наричате новинари....!!
34
7
 
1
 
! Отговори
реалист преди 1 година
До 34 то зависи от ракетата с300 е с поне 5 вида вси4ките криви пък викито е един сериозен изто4ник е по добре е от руска телевизия ама
33
1
 
19
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Сега...нападнала ли е или не е? Харков ли е обстрелван или руски град? Пълен бъл.оч
32
9
 
4
 
! Отговори
реалист преди 1 година
До Анонимен 332казахти костя т,,ъ,,п си... такова нещо като руснак не съществува в природатта в блатная се нарии4ат Рускии а това е доста не опрределено понятие равностойно на Араби или Скандинавци и трите не дават определение за народ а само за еттни4еска група от що годе сходни народи като имаме предвит 4е блатная е и зандан на 10000000+ други народи бардака става пълен и такава джамахирия Няма бъдеще
31
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още преди месец режимът в киев заяви, че очаква включването на десетки хиляди редовни натовски войници. Това е факт, но е нормално про'с'таците, който сами гласуват да идат на фронта да го минват. Българите ще ги изпратим с кеф и тях и децата им!
30
2
 
13
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Харков танцува в парк Горки по традиция! Видно от каченото от Микола Уройченко, Юлия Попова и Олег Кушаков - 22.04.2023 година! А вие вярвайте на всякакви пропаганди! Хе, имате лаптопи и интернет, предполагам - проверете!
29
8
 
6
 
! Отговори
до реалист. преди 1 година
Най-елементарна справка в wikipedia, показва, че C-300 MAX 2.1..(не 3, както казваш ти). Жалкото е, че укрите и това не могат да свалят и си ги плющят както им е кеф, аз не знам къде ще умра, но ти ще си умреш както си роден - елементарен.
28
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 28 не само оръжие. Още преди месец режимът в киев заяви, че очаква включването на десетки хиляди редовни натовски войници.
27
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Харков е град населен с руснази, които са подложени на геноцид от режима в киев още от 2015 година.
26
11
 
8
 
! Отговори
генерал смърт преди 1 година
До Анонимен 28 абе блатен о,р,к те да неса *** като теб и стратега путин пръдлето та да по4нат офанзива баш през разпутицата април
25
1
 
7
 
! Отговори
Манол преди 1 година
Ех колко изумени тъпоглавци ще има от тук коментиращите когато един ден започнат да им сервират истината,голям смях ще пада!
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна се надяваше да започне офанзива през април, но я отложи за неопределено време поради недостиг на оръжия, пише Foreign Policy, цитирайки украински депутат.
23
4
 
11
 
! Отговори
агресорапутин преди 1 година
Официално няма обявена война, това са си вътрешни проблеми на Украйна.
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 22 да бе Клоуношенко пропусна двата самолетоноса4а и звездата на смърта
21
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смятайте колко млади хора си отиват в тази война за ресурси,защото ФАЩ са отворили една паст,която няма изхранване за да си поддържа фалшив стандарт на живот,грабейки от другите.
20
8
 
6
 
! Отговори
:) преди 1 година
Те не могат да свалят C-300, но са сваляли Искандери и Калибри....така и не се научи, синко..да заставаш на правилната страна:)
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До :)свалят искандери и калибри да си 4увал скоро за тях ? за твоя сапруг пиятел го казвам
18
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според Министерството на отбраната на РФ, до 255 украински военни и наемници са унищожени в Донецко направление, над 25 военнослужещи, 2 автомобила и една гаубица Д-20 са унищожени в Херсонско направление; в Южно-Донецк и Запорожие - до 20 военни и 3 единици техника; в Купянски и Краснолимански - около 125 войници.Грозната статистика,само за вчера.