Путин се срещна с милиардери, помоли ги да инвестират в Русия

Само така страната щяла да преодолее опитите на Запада да унищожи икономиката ѝ
16 мар 2023 16:13, Нели Христова
250
Путин се срещна с милиардери, помоли ги да инвестират в Русия
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин призова днес руските милиардери и бизнес елита на страната да инвестират в нови технологии, производствени съоръжения и предприятия, за да помогнат на Русия да преодолее това, което според него представлява опити на Запада да унищожи икономиката ѝ, предаде Ройтерс. Той също така посочи, че Русия на този етап устоява на тези опити, а западните фирми, които са решили да останат в Русия, вместо да избягат, са взели умно решение.

Путин се срещна лично с водещи милиардери на Русия за първи път от 24 февруари миналата година - деня, в който започна това, което той нарече "специална военна операция" в Украйна.

Тогава Путин им каза, че не му е останал друг избор, освен да изпрати руски сили и на практика ги принуди да демонстрират публично съгласие.

Много от т.нар. олигарси, впоследствие бяха поставени под санкции от Запада.

Днес на срещата с Путин бяха милиардерите Олег Дерипаска, Владимир Потанин, Алексей Мордашов, Герман Хан, Виктор Векселберг, Виктор Рашников, Андрей Мелниченко и Дмитрий Мазепин, чиито интереси варират от добив и преработка на метали и банкиране до торове, пише още Ройтерс позовавайки се на кадри от събитието.

Путин изтъкна пред едни от най-богатите руснаци, че Москва е изправена пред "санкционна война", но бързо пренасочва икономиката си към страни, които не са наложили санкции на Русия, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Донецко направление:Маринка и Авдеевка.Продължават боевете в Маринка близо до бул.Дружби.ВС на РФ изравняват фронтовата линия,постепенно напредвайки във високите сгради.Руската авиация и артилерия продължават да нанасят удари по идентифицираните точки на дислокация на фашистката *** в Авдиевка.Сватово-Кременная.Руската армия продължава настъплението на фронта при Сватово-Кременная.Бойци от Сибир разбиха 25 въздушнодесантна бригада на фашистката *** в гората западно от Червонопоповка и достигнаха стратегическите височини.
82
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпроса е колко от тези симпатяги сега ще се спънат по стълбите или паднат от някой прозорец
81
3
 
8
 
! Отговори
К.в.оооо преди 1 година
Е нали московията велика, с ресурси, с висок жизнен стандарт
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запорожки фронт. Вчера ВСУ, след артилерийска и авиационна подготовка, се опитаха да атакуват позициите на руските войски в секторите Пологовски и Ореховски в Запорожка област на Русия. Северозападно от Пологи ВСУ се опитаха да щурмуват отбранителните линии на 291-ви мотострелкови полк от 42-ра мотострелкова дивизия и 22 бригада специални сили на ВС на РФ, използвайки няколко бронирани машини. Атаката беше отблъсната от руски изтребители с подкрепата на разчети на ПТРК и артилерия. ВСУ загубиха най-малко два танка и две бойни машини на пехотата.
79
4
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Специално за руските комунисти: БВП на САЩ = 25% от световния :))))))))))))))))))))) Блатната империя = 0,7% :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
78
3
 
11
 
! Отговори
Аз пък преди 1 година
не се сещам някой руснак да си е оставил парите в Русия. ако нещо работи не се променя нищо, не се инвестиеа в нищо, само се сменят собствениците и всичко се изнася навън. И това не е от днес , а си така отпреди *** и по негово време. Накратко руснаците сами си прецакаха държавата , като нас. Никой не му е виновен на Путин. Манталитет. Неговите пари са също извън Русия. Само гледащите брейнуошъра ПервойКанал вярват , че Русия и ръководството й са велики. И ходят да *** заради крадците.
77
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро и Китай ще се намеси във операцията.Току що е свален китайски разузнавателен дрон в Украйна.Китайците проучват терена за скорошна намеса.Ако НАТО влезе в Украйна ще последва и китайска намеса в конфликта.
76
4
 
8
 
! Отговори
Фен на Ники Джъстис преди 1 година
Този на снимката под инвестиция разбира ЧВК. Всеки руски милиардер с по едно ЧВК и към Бахмут. И без това Русия е първа в света по износ на бандитизъм и насилие.
75
2
 
4
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
В сградата на ФСБ в Ростов, някой не си е загасил фаса. Зданието е разрушено.
74
6
 
11
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Имам приятел шеф на фирма за продажба и монтаж на климатици и термопомпи.Като се почерпиме винаги се бъзикаме,че Путин със спирането на руски газ за България и заплахите на Захарова,че ше измреме от студ зимата и некъпани този моя стана за 2 г милионер в $:):):)То верно стана,че толкова климатици сложи като за 5 г напред:):):)Виж какво нещо прави една лъжа на Захарова:):):)
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах го,каза им нали беше сигурно да инвестирате в Европа ,какво стана сега?хахха
72
5
 
4
 
! Отговори
До Зозко -бозко преди 1 година
Абе паляk Индия Китай Индонезия Бразилия Япония Мексико Великобритания къде са бе ,в остатъка ли?!
71
5
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Ами е сега пак го проверих. Световния БВП е 75 трилиона, на САЩ+ЕС е 39 трилиона. Та така за руските клоуни :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
70
3
 
11
 
! Отговори
123 преди 1 година
Друг руски "високотехнологичен"проукт беше някаква лимузина. Според рекламата и коментарите на копейките беше най добрата и Ролс Ройс и Мерцедес били кошници пред нея. 15 години по късно от тая лимузина са продедени няколко хиляди бройки само на държавни институции в Русия
69
2
 
11
 
! Отговори
дедо преди 1 година
Пак ли е седял на 30 метровата маса сам срещу тях от двете страни на масата? И девиза на срещата е бил : Драги братя олигарси или инвестирайте или ще скачате от 7 мия етаж.
68
6
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Мдаа, копейките като нямат аргументи им остава да нарекат някой гей и Сорос. Това им остава, ааа да и довечера да си легнат гладни и на студено с портрета на Психото Путин :)))))))))))))))))))))))))))))))))
67
3
 
14
 
! Отговори
. преди 1 година
Ще има ли нова серия "необясними нещастни случаи"? Само питам...
66
7
 
15
 
! Отговори
123 преди 1 година
Хахаха. Изречението "да инвестират в нови технологии" много ме развесели. Ще напомня някой от тия инвестиции. Русия похарчи милярди за проекта Сухой суперджет 100. Копейките по форумите припадахи и обясняваха как Боинг и Еърбъс са загинали. 15 години по късно резултата е че нито еидн такъв самолет не лети извън Русия. После беше руския лаптоп. Копейките пак припадаха, че Dell, HP и Apple ще загинат. Като излезна лаптопа се оказа че тежи 5 кг и е морално остарял още преди да почнат да го правят
65
5
 
13
 
! Отговори
Кире преди 1 година
Елате Вие при нас, да не дойдем ние при Вас :) А пазари с кинти, откъде? С Китай освен да им станете колония и доставчик на суровини, друго няма да видите. Пък и те зависят от износ на Запад. Ама айде успех.
64
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия близки до Путин са с нетрадиционна ориентация. Такива като певците Киркоров и Басков. Сигурно има и други, но тези са най-известните. Точно Киркоров и Басков ли ще защитават традиционните семейни ценности?