Зеленски: Боевете за Соледар продължават

Първоначално "Вагнер" обяви, че е овладял Соледар
14 яну 2023 10:07, Петя Славова
453
Зеленски: Боевете за Соледар продължават
Снимка: БГНЕС


Въпреки твърденията на Русия, че руските войски са овладели източноукраинския град Соледар, президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че битката за града продължава, съобщи БТА, позовавайки се на ДПА.

"Тежката борба за Донецк продължава", каза Зеленски в ежедневното си видеообръщение в петък вечер. "Битката за Бахмут и Соледар, за Кремнина, за други градове и села в източната част на нашата страна продължава", каза той.

Още по темата

Той изрази лична благодарност към украинските военни части, които защитават Соледар и Бахмут от руските атаки. "Голяма благодарност към бойците от частта "Кракен" за решителните действия за унищожаване на врага в района на Соледар", заяви Зеленски.

Що се отнася до Бахмут той спомена и приноса на Международния легион, военна част, съставена от чуждестранни бойци.

Както руската армия, така и известната руска наемническа част "Вагнер", която действа в района на Соледар, обявиха, че са завзели града.

Първоначално "Вагнер" обяви, че е овладял Соледар, след което руското министерство на отбраната първоначално опроверга това съобщение, но по-късно отстъпи и приписа победата на наемническите сили.

"Те вече се разправят помежду си на кого е заслугата за едно тактическо напредване", коментира Зеленски и определи това като "ясен сигнал за провал".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
363
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пълно куку
362
2
 
5
 
! Отговори
тя преди 1 година
Този е убиец на народа си !
361
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са приказки за вътрешна употреба. Може да има още някой и друг опълченец заврян в солните мини. Но чистката на нациските екскременти протича с пълна сила и доста успешно. Не знам, въцможно е искрено да си вярва, а неговите хора да го заблуждават умишлено.
360
2
 
5
 
! Отговори
стъпките на АХитлер преди 1 година
за това кой какво,как и за колко време може е достатъчно да погледнем 21Юни41ва немците нахлуват вСССР,в началото налятото 1944 руснаците погват немците и на5май45 е подписан мирния договор.за 12-13месеца Руските воиски саошетали Европата и натикали немците на ичка им айна.Заветът наАдолфир Хитлренко гласи:Нема значение колко народ си изтрепал,накрая щете завият в одеало накиснато с бензин и запалят.Зеленглист-защо си бил и арестувал вдовиците. Публично запаления Грюненшайзе ще бъде гасен сурина
359
3
 
7
 
! Отговори
Хората ще го зарежат преди 1 година
Кажи бе, кажи не на танковете, оръдията и наемниците. Поклони се на Исток, мини през всеки дом загубил войник, дете, родител. заведи пленените руснаци на границата и помоли да върнат пленените украинци. Ако ти това не го направиш хора ще гинат, проклинат и никакъв преврат няма да чакат - просто ще им писне да ти подръжават и с мерак ще те осъдят и като Хитлер запалят завит в черга накисната в нафта, а ти ще гледаш как краката ти горят, ще кашляш, ще молиш за помощ, а те преживялите ще отминат
358
3
 
6
 
! Отговори
Ако не се разплчем преди 1 година
Този човек унищожи Украина-най голямата хлебна страна,разби и ратрои Украинския Народ,Приспособи да бъдат избити верните синове,давали клетва пред отците си и майките си и децата си.този човек злоупотреби с доверието на тези смели мъже и те загиваха на ден със стотици.Телата им бяха оставяни на произвол ранени, убити обезобразени на призвола Как може да има толкова дълбоко повреден човек,толкова подъл гаден и лаком субект.Погледнете на какво приличатт селата,градовете и хората треперещ от страх
357
7
 
4
 
! Отговори
Понеже новината е преди 1 година
вече стара да допълним ,че Вагнер вече запецнаха
356
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еййй, няма и ден без да ни натрисат тоя наркоман!
355
1
 
6
 
! Отговори
Колко още? преди 1 година
Колко дена още ще отлежава тази статия тук?
354
9
 
4
 
! Отговори
Славянофил преди 1 година
Путинолюбските крепостници са вечно правещи някакви страшни предсказания, които като не се сбъднат (както всичко, което са казали) изведнъж рязко млъкват за тях. Напомням, че от август бяха заприказвали, че тази зима в Европа ще умираме от студ и глад и ще стоим на по 14 градуса. Напомням, че от 24ти февруари приказват, че войнта щяла е така всеки момент да свърши щот те руснаците просто не си давали зор. Преди 3 месеца почнаха и с "Сега украйна без ток до месец ще има въстание срещу наркомана".
353
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е като руската ракета в Полша.
352
3
 
29
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Зеленски пак се е дрогирал това прасе не може да приеме е че Украйна си отива прасетата Полша Франция Великобритания и САЩ са безпомощни лаинари
351
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цял свят каза,че украинците са напуснали Соледар преди 2-3 дена ,а тоз не престана да намила от сутрин до вечер за тоя Соледар....
350
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахаха голям лъжец е тоя все пак е актьор..
349
19
 
7
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Питала България: Знаете ли какво сме направили за вас? България отговорила : Ми на гъ Зи са да ти го върна
348
18
 
3
 
! Отговори
370 преди 1 година
В грешка си. Бай Дзън искаше конфликта да се реши без Нато да стъпят. Обаче сега ще сложат някой луд, дето обича да натиска копчета. Ако имаш апартамент в Москва, продавай!
347
3
 
19
 
! Отговори
Кифладжията преди 1 година
До Десантник * Над сто хиляди бандеровци и наемници бяха изкъртени от едни затворници и доброволци, тоя тръгна да залавя Путин с 2400 щика пръснати в 4 държави. Къде бе, пиле? Хахаха.
346
1
 
14
 
! Отговори
Зайко Байко преди 1 година
Укро-нацистки. Западната лисица и вълк му свили зеленцето....
345
12
 
2
 
! Отговори
Десантник преди 1 година
от 101 въздушнодесантна дивизия локализирана в Румъния : Г-н Зеленски , ние сме тук за да запазим вашият колега В В Путин жив и здрав , нали това е вашето желание , всичко ще изпълним както трябва .Стоката няма да бъде даже одраскана .Доставката както е уговорката.
344
19
 
6
 
! Отговори
Реалност преди 1 година
Двама артиста сринаха Русия....ХаХаХа.