Русия директна: Няма да възобновим напълно доставките на газ, докато има санкции

Това е първото толкова директно изискване от Кремъл
5 сеп 2022 14:23, Нели Христова
609
Русия директна: Няма да възобновим напълно доставките на газ, докато има санкции
Снимка: БГНЕС

Доставките на газ от Русия за Европа няма да бъдат възобновени изцяло, докато „колективният запад“ не отмени санкциите срещу Москва заради нахлуването й в Украйна, заяви Кремъл.

Дмитрий Песков, говорителят на президента Владимир Путин, обвини санкциите на ЕС, Обединеното кралство и Канада за неуспеха на Русия да достави газ през ключовия газопровод "Северен поток 1".

Още по темата

„Проблемите с изпомпването на газ възникнаха поради санкциите, които западните страни въведоха срещу нашата страна и няколко компании“, каза Песков, според агенция Интерфакс, цитирана от Financial Times. „Няма други причини, които биха могли да причинят този проблем с изпомпването.“

Коментарите на Песков бяха най-категоричното искане досега от страна на Кремъл ЕС да отмени санкциите си в замяна на това Русия да възобнови доставките на газ за континента.

"Газпром", руският държавен газов монополист, заяви в петък, че ще спре доставките на газ през "Северен поток 1" поради техническа неизправност, за която той обвини трудностите при ремонта на немски турбини в Канада.

ЕС вече отмени някои санкции срещу Русия изрично, за да позволи турбините да бъдат ремонтирани. Европейските лидери заявиха, че нищо не пречи на "Газпром" да снабдява континента с газ и обвиниха Русия в "въоръжаване" на своя енергиен износ.

Песков каза, че Русия не може да възобнови изцяло доставките, докато Западът не отмени санкциите. Той обвини западните страни, че предизвикват „смут“, отказвайки на Газпром правни гаранции, че турбините, изпратени за ремонт, ще бъдат върнати.

Но през последните седмици руски официални лица не криеха надеждата си, че нарастващата енергийна криза в Европа ще подкопае подкрепата на блока за Украйна.

„Очевидно животът на хората, бизнесмените и компаниите в Европа става все по-лош“, каза Песков. „Разбира се, обикновените хора в тези страни ще имат все повече въпроси към своите лидери.“
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


609
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
0
 
4
 
! Отговори
Индус преди 2 години
Нищо не е, каквото изглежда....
215
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-неприятен и отвратителен от обхванатият от манията за величие и уникалност кравар е неговият покорен и доброволен задунайски краваророб!
214
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киев предложи на Германия да изнася той за нея. А руските пиандурники могат да изнасят само голите си дупарани.
213
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Психопати
212
2
 
4
 
! Отговори
Ме преди 2 години
И каква газ искат нашите служебно ватенки от Кремъл? Явно, газ от там няма да дойде даже и за нас.
211
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Краваророб Ти сам си я обясняваш, като се обявяваш за роб на краварите! Кой иска да е роб, само дeгeHepaT който не знае какво е свобода и който няма пари за цигари, ходи да убира угарки по тротоарите на Лос Анжелис, но говори за инжинери, програмисти, лекари, а той единствената свобода, която всъщност не усеща че има е тази че е под небето и звездите и нищо не го интересува на този свят освен да прави фелацио на дебели и чепати негърски чeпoBe.
210
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Меркел много вярваше обаче вие по заповед на Кремъл я плюехте, е сега Олаф ще ви нахлузи калифките.
209
5
 
0
 
! Отговори
До до Българин преди 2 години
Имат много зърно, това от 2015,другите храни много не произвеждат! Нестле остави само производство на бебешки млека и т. н.
208
2
 
0
 
! Отговори
Vol'Jin преди 2 години
Аз не използвам фрактал в дадаистичносюрреалистичната автоматична рисунка използван случайно генериран визуален хаос, който е ограничен и предизвиква пространственото мислене ... Обаче тия копилетаааа докато ги усетя кво са направили. Това е като да използваш ядрена бойна глава срещу гъсеница .... Абе копилетаааа колко ни мразите бе или просто бизнес както винаги или просто математика как да останем отгоре 500 години. Работа на ЦРУ - 99.99 %
207
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече Германия не вярва на Русия и Шолц, Олаф Шолц, заяви "ще помагаме на Украйна с оръжие колкото е нужно и докато е нужно". Поняли риские ватниками?
206
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най хубавото нещо ще е че *** ще изчезнат завчас
205
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
продавам килими за стени, за всички руски патриоти, които напак на студа не искат да се връщат в Русия, за да има с какво да борят студа, но и да се чувстват като у дома си
204
3
 
4
 
! Отговори
Какво следва преди 2 години
Работя за немска фирма, която притежава различни бизнеси, но всички те са енергоемки производства. В момента собствениците по техните думи "както много други в Германия, правят спасителен план, защото ако цената на енергията продължи да расте, нашето производство се окаже икономическо безумие. Спасителният план ще бъде да продадем всичко на някого, на някаква цена и да се махаме!"
203
2
 
7
 
! Отговори
ДО Българин преди 2 години
Това пък откъде го измислихте - Петрол и газ срещу Храни ?Русия има излишък и от трите . Да бяхте написал поне телефони , таблети или мивки .
202
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нефта падна купувайте бензин и се грейте
201
6
 
8
 
! Отговори
Бонго преди 2 години
Да живее демокрацията.Може да сме голи и боси. Даже некъпани и на студено, полугладни,но сме СВОБОООДНИИИИИ.Освободиха ни от всичко. Нямаме пари,нямаме имущество,нямаме държава, но имаме СВОБОДААААА. УРААААА!!!
200
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко праим сега?
199
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин се самоунищожи
198
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските пиандурники ще пукат от глад и мизерия, макар, че Русия е огромна и има "цялата Менделеева таблица".
197
2
 
1
 
! Отговори
Полуинжинер преди 2 години
Като не пуска газ за ЕС, Газпром не може ли да си я върти по тръбите, като рециркулация??