Песков: Западът предизвиква голяма световна буря

За цените на енергията: Сега, когато се захлади, нещата ще се влошат още повече
5 сеп 2022 11:41, Елка Василева
285
Песков: Западът предизвиква голяма световна буря
Снимка: архив, БГНЕС

Действията на Запада предизвикват "голяма световна буря", но Русия в тези условия успява да запази стабилност, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за ТАСС в навечерието на Източния икономически форум (ИИФ).

Още по темата
"Световните процеси в момента оказват неблагоприятно влияние. По-скоро се надига голяма световна буря", посочи Песков, цитиран от „Труд“. Говорителят на Кремъл уточни, че за много от случващото се "има и обективни причини, но има и субективни причини за тази започваща буря, които са свързани с абсолютно нелогичните, а често и абсурдни действия на властите в САЩ, Европа, ЕС и отделни европейски държави".

"На този фон ние все пак успяваме да съхраним макростабилност", подчерта Песков. И акцентира, че Русия води "много усърдна, обмислена, последователна работа в това русло".

На въпрос вижда ли Москва промяна в позицията на Запада по украинската криза и готовност за отстъпки, Песков отвърна: "Не, не виждаме". Питането бе отправено по повод на появили се преди това съобщения, че външният министър на Украйна Дмитро Кулеба е заявил, че заради приближаващата се зима западните партньори са започнали да предлагат на Киев да започне мирни преговори.

Той подчерта, че "Газпром" остава надежден доставчик, като за това реноме на надежден гарант на енергийна сигурност и надежден доставчик компанията е работила десетилетия наред.

Руският концерн "Газпром" извършва профилактични работи на газопровода "Северен поток" тогава, когато е предвидено по правилник, тъй като следи за сигурността на доставките, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Песков, който говори пред телевизиите "Росия 1" и "Росия 24", бе запитан защо на "Северен поток" не се прави профилактика възможно най-често с оглед оръжейните доставки от Европа за Украйна.

"Газпром" десетилетия наред печелеше реноме като надежден гарант на енергийната сигурност, надежден доставчик. И ние сме убедени, че "Газпром" не е направил нито една стъпка, която да разклати това реноме", подчерта Песков, цитиран от БТА.

Според него "европейските пишман политици" действат абсурдно, като отказват ремонт на инсталациите за "Северен поток". "Щом европейците съвсем абсурдно вземат решение да се откажат от сервизното обслужване на своето оборудване, по-точно на оборудването, което е собственост на "Газпром", вината е на онези политици, които са взели решението за санкции", каза говорителят на Кремъл.

Песков изтъкна, че тези политици "карат сега своите граждани да умират от инсулти, щом видят сметките за електроенергия. "А сега, когато се захлади, нещата ще се влошат още повече", прогнозира той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
11
 
4
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Анонимен 137: "Руските войски стигнаха ли Одеса" ? Ще стигнат. Първо Николаев, а след това Одеса. Сега на ред е Северск. Всичко по реда си.
120
4
 
9
 
! Отговори
мачкам русофили 2 преди 2 години
оди са най-ниските в Континетална Европа. Руската армия е една от най-слабите в Европа. В момента показват и доказват това като ударно се провалят в Украйна. от друга страна световен и едноличен хегемон е САЩ. Долърът е най-мощната световна валута. Само един американски щат е в пъти по-богат от цяла Русия. БВП на глава от населението на САЩ е над 10 пъти по-голям от този в Русия. Няй-мощната армия е тази на САЩ. Най-модерните оръжия са тези на САЩ. Така, че можете да се скриете в мишата си дупка
119
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бурята на Запада ще отвее фашистка Русия в небитието...
118
14
 
2
 
! Отговори
Какво следва преди 2 години
До Москва потъна: Потънал ти е а'къла на тебе. Няма да умрем, но ще си плащаме цената за русофобството. Няма вече бензин за 2 лева.
117
3
 
20
 
! Отговори
мачкам русофили преди 2 години
Хайде да ви побъркам малко русофилчета.Няма СССР. Няма Вършавски договор. Няма Източен блок. Няма съветски сателити. Няма поробени народи. Няма лесни пари от бедните просъветски сателити. Няма Русия в топ 10 на най-развитите икономики. Няма я в Г8, няма я в Г20. Рублата е една от най-слабите валути. Руските дох
116
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За вас Блатная е световна, за европейците не е такава, просто една криза с ва*ниците, лека полека ще си дойдат нещата, като ви забравят напълно :)))
115
12
 
2
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Анонимен 128: "С разгрома на руската първобитна армия от украинските войски"? Как можа да я измислиш тази първобитна г'лупост. Украинската армия е в отстъпление, нищо не е спечелила, освен убити и ранени.
114
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С разгрома на руската първобитна армия от украинските войски, България се освобождава от РУСКОТО РОБСТВО, след 77 години руски гнет и ХИБРИДНАТА война срещу страната ни ,която ни направи най беднатДЪРЖАВА в Европа...От Окупацията през 1944 г. ДО скоро ...
113
4
 
17
 
! Отговори
хахах преди 2 години
Ехх пуста водка акъла им изпи на тия ватенки. Запада това, запада онова. Светлинни години сте от Запада мои човек. Развитието ви в момента се равнява на западните държави в началото на 20-ти век. Няма какво друго да си говорим.
112
4
 
2
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Анонимен 123: "където всички вие и семействата ви имате къщи и яхти? Ти имаш ли къща и яхта?
111
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С разгрома на руската първобитна армия от украинските войски, България се освобождава от РУСКОТО РОБСТВО, след 77 години руски гнет и ХИБРИДНАТА война срещу страната ни ,която ни направи най беднатДЪРЖАВА в Европа...От Окупацията през 1944 г. ДО скоро ...
110
1
 
3
 
! Отговори
Vol'Jin преди 2 години
Ще го обясня още по ясно , ако системата на публичното образование е напълно нормално работещ компютър през 1997 година, чрез сегашният метод на финансиране някой пуска фрактален вирус червей в системата с една единствена цел - да унищожи системата!
109
13
 
6
 
! Отговори
Укронацизъм преди 2 години
До Айде бе: "Запада ли им е виновен че те избиват цивилни хора в Украйна"? Цивилни хора в Украйна избиват укронацистите. Всеки ден обстрелват жилищни квартали далеч от фронтовата линия само за да предизвикат жертви и разрушения. Разпръскват забранени противопехотни мини, жертвите на които стават инвалиди.
108
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оо, да. Лошият Запад, където всички вие и семействата ви имате къщи и яхти.Докато мужиците измират на украинския фронт.
107
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, да. Запада им е виновен, че не ги оставя да превземат и анексират цяла Украйна. И за това, пак той, Запада, бил виновен.КГБстка, сбъркана логика.
106
6
 
17
 
! Отговори
Мхмм... преди 2 години
Тоя с физиономията на квартален пияндурник, що не хване един автомат и да иде в Украйна. Силен и смел е в изказванията, може пък и с личен пример да блесне на фронта. Ама едва ли, по-добре заровил глава в *** на Путин, на топличко в Кремъл...
105
14
 
4
 
! Отговори
Какво следва преди 2 години
Светът не се състои от САЩ и сателитите им. Русия и Китай заедно ще им приседнат на САЩ и сателитите им.
104
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НА ТОЯ ДЪЩЕРЯ МУ НЕ БЕШЕ ЛИ В ХОЛАНДИЯ С НЯКВА ЯХТА?
103
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ И АНГЛИЧАНИТЕ ТРЯБВАШЕ ДА ПОЧАКАТ МЛКО С ВТОРИЯ ФРОНТ!МОЖЕШЕ И ДА СЕ РАЗБЕРАТ С ХИТЛЕР! ДНЕС ПРОСТО НЯМАШЕ ДА ИМА НАГЛИ КОМУНИСТИ НИКЪДЕ ПО СВЕТА!ТАЗИ ХОЛЕРА ЩЕШЕ ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНА
102
7
 
22
 
! Отговори
Айде бе преди 2 години
Запада ли им е виновен че те избиват цивилни хора в Украйна??? Същия тоя запад от който си купиха яхти и в който имат луксозни имения?