Путин към Ердоган: Предоставяте дронове на Украйна. Дайте и на нас

Турция не е поемала ангажимент пред Русия за сътрудничество в производството на дронове
Обновена: 1 авг 2022 08:06 | 1 авг 2022 07:30, Анисия Иванова
389
Путин към Ердоган: Предоставяте дронове на Украйна. Дайте и на нас
Снимка: БГНЕС

Си Ен Ен Тюрк съобщи, че руският президент Владимир Путин е предложил Русия да си сътрудничи с Турция в производството на турските военни дронове ТВ2 "Байрактар". Появиха се също така съобщения, че в ОАЕ ще бъде изграден съвместен завод за производство на дронове.

Очаква се турският президент Реджеп Тайип Ердоган да се срещне на 5 август с Путин в руския черноморски град Сочи.

Това ще бъде втората (след срещата в Техеран) среща на двамата лидери в рамките на един месец и логично се появи въпросът дали пък в Сочи не предстои сключването на сделка между Анкара и Москва по въпроса за дроновете.

Турските дронове "Байрактар" се оказаха едно от най-ефективните оръжия, с които украинските сили се сражават срещу руските сили в рамките на конфликта в Украйна. По официални данни Турция е доставила 50 безпилотни самолета на Украйна, съобщи БТА.

Турция продава тези оръжия и на други страни. Ще си сътрудничи ли с Русия? Интересен отговор на този въпрос даде говорителят на Ердоган Ибрахим Калън. В телевизионно предаване, в което Калън се включи на живо, той заяви следното:

 “Владимир Путин в разговор с Ердоган донякъде на шега, а донякъде сериозно каза на Ердоган: ”Предоставяте дронове на Украйна. Дайте и на нас, ние също бихме искали да закупим“. Нашият президент само се усмихна. В смисъл, че може да преговаряме. От наша страна не е поет ангажимент”.

В отговор на въпрос кои теми се предвижда да бъдат застъпени на срещата в Сочи, Ибрахим Калън заяви, че сред тях ще бъдат изпълнението на споразумението за зърнения коридор, конфликтът в Украйна, както и въпроси от двустранен и регионален характер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
4
 
7
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
може да стане като в македонския виц: Ердо сака пари али дупе Пари нема поради санции .Действай! Бай Вова много ни разсмя
301
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя истината е Tp0л. Има няколко подготвени текста и ги публикува под всяка статия свързана с Русия. Се у лево
300
4
 
10
 
! Отговори
Pesho преди 2 години
От кога великия *** проси...ха ха.Няма ли си военна индустрия
299
6
 
18
 
! Отговори
Чернишевски: преди 2 години
"Мизерна нация (руснаците) нация на роби от горе до долу все роби" Робите мразят най много свободните хора и тези които се борят за свободата си, така както евнусите мразят истинските мъже! Украинците са свободни и ще бъдат свободни! Но русоробите искат от украинците да се предадат на руснаците, за да станат роби като тях. Ама няма да стане! Затова руските роби изпитват дива омраза срещу украинците заради смелостта им да се борят за свободата си и не искат да бъдат руски роби!
298
11
 
8
 
! Отговори
Ron Burgundy преди 2 години
Как точно Байрактар се оказаха ефективни не разбрах. Свалят ги като пияни врабчета
297
9
 
14
 
! Отговори
Санкции преди 2 години
Санкциите срещу руският агресор са морално оправдани! Неморално е да се финансира терористичната война която Кремълската хунта води срещу украинския народ. Финансирането на кремълските терористи е престъпление срещу човечеството! Финансираш руските бандити които извършват от 8 години системен геноцид и военни престъпления срещу украинският народ? Финансираш руските терористи които убиват деца? Тяхната кръв е по ръцете ти! Отвратително. Това те прави съучастник на руските военнопрестъпници!
296
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИстинатаТи изобщо нормален ли си ? Как може да пишеш с толкова омраза и да твърдиш, че си на страната на доброто ?!
295
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТи на луд ли се правиш или наистина нищо не разбираш ?
294
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЗащо не си запазиш омразите за лично ползване и да не тровиш околното пространство. Разбери ме по пронцип - имам предвид всякакви омрази, не само към руснаците.
293
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не ми плаща за да мразя русия, мразя я безплатно от сърце и душа.
292
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой Володя бе Хансе ?!?
291
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прегледах форума. Според сорросоидите Русия е в слаба позиция. Но защо тогава са впрегнати цяла армия НПО троляци да доказват този неоспорим факт. Руски *** не виждам. Аз например съм БГ и пиша по призвание . Никой не ми плаща . Няма какво да ме убеждавате...
290
12
 
12
 
! Отговори
Давид преди 2 години
Пълна победа за братска Украйна! Съпротивата ще продължи до елиминирането и на последния руски нацист! Всички нормални българи са с теб Зеленски! От името на тази нормална част от българската нация имате пълна подкрепа за героичната съпротива на братска Украйна, която води неравна битка като Давид срещу Голият! Скоро украинският Давид ще обезглави кремълският Звяр. Бог е с Украйна срещу руския агресор. Мачкай руските нацисти президент Зеленски ти си новият Давид, Бог и ние нормалните сме с теб!
289
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия проси за оръжие от НАТО/Мюсиоманска държава за да бие Православни християни, говорещи на руски....NO COMMENT!
288
1
 
1
 
! Отговори
До Истината преди 2 години
*** -***
287
9
 
15
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Путин е истинският убиец на всички жертви на войната и от двете страни на фронта! Кремълската хунта започна терористична война срещу Украйна през 2014 г. Тогава руските нацисти нападнаха Украйна и я потопиха в кръв избивайки безогледно от 8 години деца! Руските терористи извършват системен геноцид и военни престъпления срещу украинският народ. Руските бандити като всички убийци за да прикрият греховете си стоварват вината за престъпленията си върху своите украински жертви. Съд за руските бандити
286
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 316 сложи минус на З14
285
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пешо ти ли си бе. Народа за глупав ли го имаш. Ръцете на убийците на мадоната от Горловка са изцапани в кръв тоже и на всички които дават оръжие са съучастници.
284
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еййй, 314 ще вземе голяма премия този месец от полския дезинформационен институт. Такава сърцераздирателна тирада... Че и с епитети и определения даже.
283
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ефективни са срещу страни като нас. Руските "Тор"-ове ги виждат в момента в който излетят. Да не говорим пък за С300, С400 и С500, Бук- овете.... Само че техните ракети са прекалено скъпи за такива неззначителни цели.