Шестима ранени при атаката срещу руския Черноморски флот

В Севастопол отмениха празника за Деня на военноморския флот
31 юли 2022 15:45, Елка Василева
112
Шестима ранени при атаката срещу руския Черноморски флот
Снимка: архив, БГНЕС

Черноморският флот на Русия съобщи днес, че взривно устройство с малка мощност, поставено на самоделен безпилотен самолет, е избухнало в щаба му в Севастопол, предаде ТАСС.

Още по темата
На пострадалите от парчета счупени стъкла е оказана помощ, каза пресслужбата на флота.

„На територията на щаба на Черноморския флот в Севастопол след избухване на взривно устройство с малка мощност, поставено на самоделен безпилотен летателен апарат, са пострадали петима души от разлетели се парчета стъкла в едно от помещенията. Всички пострадали са получили необходимата медицинска помощ“, беше посочено в изявлението.

Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев заяви по-късно, че броят на ранените при взрива е нараснал на шестима, от които двама със средно тежки наранявания, а другите с леки травми. По думите му няма загинали.

Той каза, че заради нападението са отменени празничните прояви в Севастопол по случай Деня на военноморския флот на Русия и няма да бъдат пренасрочвани за друг ден.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе да не би нашият Върховен главнокомандващ пак да си е играл с дрона? Трябва да внимава този човек, ще направи някой сакатлък за БГ-то.
58
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 52 като какъв се изявява "запада" че да решава кой е диктатор и кой демократ. По същата логика Саудитска Арабия са диктатори преди няколко месеца изпълниха масова смъртна присъда на около 100 човека. Катар нападнаха Йемен.всички арабски републики са диктатури,обаче който е с американците е демократ който бе иска да им се подчинява диктатор.америка е империята на злото
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една и съща "новина" се пише по няколко пъти под различни заглавия. Първият път - срещу щаба на флота. Вторият път - вече срещу самия флот. Следващият път атаката ще е срещу руската армия, накрая срещу руска територия. Всъщност става въпрос за самодейна диверсия, вероятно от младеж, чиято мечта е да служи в Черноморски флот на РФ, но не са го намерили за годен. Или пък от някой Джеймз Бонд, който толкова си може:)
56
19
 
7
 
! Отговори
Da Da преди 2 години
На зеленски му рябват наркотици от америка повечко за да спечели войната
55
18
 
9
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 2 години
До Анонимен 56: Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас и Луганск ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас и Луганск, отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Сега Заленски е отворил уста като хипопотам иска оръжие вместо мир. А така ще има още жертви.
54
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 55, пий си хапчетата по редовно, бе пияна ватенко! Зеленски бил виновен че кремълския бандит му нападна държавата! Ах че не си ми пред очите, да ти обясня кой е сатрапа
53
9
 
8
 
! Отговори
Сатрап е Зеленски преди 2 години
До Анонимен 52: Кървавият сатрап е в Киев и се казва Зеленски. Няма да бъде елиминиран. но ще се изнесе в Полша когато руската армия стигне до Киев. По негово нареждане укронацистите обстреляха лагера им през по-миналата нощ с ракети Хаймърс. Да стреляш по свои военнопленници, това е не самое военно престъпление, това е морална деградация.
52
4
 
3
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 2 години
До Анонимен 47: "Защо тогава "цивилизованите държави' нападнаха Ирак под предтекст ,че имат химическо оръжие.а такова не намериха". Защото само се представят за цивилизовани, а вършат военни престъпления по цял свят.
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 49 "Айде хаирлия да е! Другият път дано издумкат щаба на главната мутра - военнопрестъпника в москва!!!" И това ще стане. :)))
50
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 47 Ирак беше диктатура изнасяща тероризъм. Трябваше да му резнат зелката на Саддам още когато нападна Кувейт, а не да го чакат още. Западът е прекалено мек с диктатурите. Вечната надежда, че бит диктатор поумнява. Историята продължава да показва обратното. Затова сега Кървавия сатрап в Кремъл трябва да бъде елиминиран.
49
7
 
2
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До Анонимен 45: Нещо си се объркал. Светът не се състои от САЩ и сателитите им. Кой е съюзник на САЩ в Азия? На пръсти се броят. А в Африка, в Латинска Америка? Светът вече не е еднополюсен.
48
1
 
7
 
! Отговори
? преди 2 години
До 33, все пак разработката е от 70те, може и по-късно да е призната, но факта си е факт - американците притежават изключителни технологии, които не се знае по какъв повод ще видят бял свят. :)
47
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде хаирлия да е! Другият път дано издумкат щаба на главната мутра - военнопрестъпника в москва!!!
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 40, те от толкова стелтове дето прелетяха над тях, свалиха 1 или 2, дето вика един приятел, с прашки да бяха стреляли, щяха да свалят повече! Самата технология е невидима за радарния честотен спектър, ама те тези самолети какви кълба от изгорени газове изстрелват след себе си, това как не го виждат... Просто сръбските оръжия още бяха още от времената на Втората световна война
45
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо тогава "цивилизованите държави' нападнаха Ирак под предтекст ,че имат химическо оръжие.а такова не намериха. Създадоха най-голямата терористична организация в света ИДИЛ. Сенатор Маккейн им беше куратора и спонсора. Има го на снимки с албагдади и другите ръководители на ИДИЛ. Значи е цивилизовано да нападаш другите страни и да създаваш терористи и бежански вълни.
44
2
 
0
 
! Отговори
Нерде нерде преди 2 години
Счупени стъкла, и това ни се поднася като атака срещу руският черноморски флот? Не е ли малко несериозно.
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 39 - защото цивилизованите държави ще защитават Тайван от поредните варвари, на които светът се опита да им помогне да развият икономиката си, а те, както руснаците, решиха да се "отблагодарят" за помощта. Затова чуждите компании бягат масово от Китай, затова избягаха и продължават да бягат от русия. "Който се цепи от колектива, колективът му го нацепва колективно" - знаеш го този лаф, нали? Е, сега ще го гледаш наживо как се случва.
42
0
 
0
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Инспектор Дюдю: Откъде са го командвали? Инспектор Дюдю сигурно щеше да се сети. Не е толкова сложно, като си помислиш.
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 40 "Ами факт е че свалиха стелт сърбите. Оказа се, че не е чак толкова невидим." Свалиха го случайно. Даже е известно как: пукали са на сляпо в посоката от която "може би" идва "нещо". :))))
40
4
 
1
 
! Отговори
Зе преди 2 години
Обикновен терористичен акт.